Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

1989 senesinde bir belge paylaşım formatı olan HTML dili duyurulduğunda oldukça basit yapıdaydı ve yalnızca belge içerisindeki yazıları düzenleme özellikleri (yazı tipi, paragraf biçimleri, vb.) içermekteydi. HTML dili internet üzerinden belge paylaşım dili olarak geliştirilmiş dolayısıyla da web sayfalarının temelini oluşturmuştur. İlerleyen yıllarla birlikte web sayfaları da görsel yönden zenginleşmeye ve yalnızca metin tabanlı uygulamaları barındıran bir ortam olmaktan çıkmıştır. 1990’lı yılların ortalarına doğru kullanıcıdan bilgi alan ve temel düzeyde kullanıcıyla etkileşime giren CGI (Common Gateway Interface – Ortak Giriş Arayüzü-) uygulamaları geliştirildi. İlerleyen yıllarda daha gelişmiş kullanıcı sorgulama teknikleri geliştirildi (ASP, PHP, vb.). Ancak web yine de pek çok kullanıcı için hala çok sıkıcıydı.

Flash Metinle Calisma emresupcin - Flash'la Metin İşlemleri Nasıl Yapılır?

1- Araç kutusundan metin aracını (Text Tool) seçiniz.
2- Metin aracını seçince çalışma alanının altında yer alan Properties panelinde metin aracıyla ilgili nitelikler gözükecektir. Metin türü olarak Static Text seçiniz. Çalışma alanına şekilde gösterildiği gibi klavyeden bir metin yazınız. Metnin etrafında çerçeve oluştuğunu göreceksiniz.
3- Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi metne hyperlink bağlantısı eklemek için ilgili alana
bir internet adresi giriniz.

Hyperlink emresupcin - Flash'la Metin İşlemleri Nasıl Yapılır?

Hyperlink hakkında: Durağan metinlere hyperlink bağlantısı ekleyebilirsiniz. Böylece Flash filminizi oynatıp fare imlecini bağlantı eklediğiniz metin üzerine getirdiğinizde imleç el şeklini alır. Metin üzerine tıkladığınızda ilgili adrese gidilir. Bağlantı eklenmiş metnin altında kesikli çizgi oluşur. Ancak bu çizgi, filminizi oynattığınızda gözükmez.

4- Metni kaplayan kutunun dışına tıkladığınızda metin kutusu kaybolur. Ancak metin bir bütündür ve seçildiğinde metin kutusu gözükür. Metnin niteliklerini değiştirmek için metni seçili duruma getirmeniz gerekir.

Metin Niteliklerini Ayarlamak

Metin nitelikleri, metnin yazı tipi (Font), boyutu (Size), yazı şekli (Style), hizalanması (Align) ve harfleri arasındaki mesafe (Letter Spacing) olarak sıralanabilir. Bu niteliklerin dışında Static Text, Dynamic Text ve Input Text olmak üzere üç farklı metin türü vardır. Static Text türü durağan metinler yazmak için kullanılır ve kontrol edilemez. Dynamic Text ise bir değişken adı olan ve kendisine değer gönderilebilen metin türüdür. Input Text ise daha çok elektronik form hazırlanmasında kullanılan ve veri girişi için kullanılan, dolayısıyla bir değişken adına sahip olan metin türüdür.

Flash’ın dâhili ActionScript dili ve değişkenlerle veri türleri anlatılırken Dynamic Text ve Input Text metin türleriyle ilgili uygulamalar yapılacaktır.

Dinamik Metinlerle Çalışmak

Dinamik metinler, kendilerine değer gönderilebilen metin kutularıdır. Çalışma alanının herhangi bir noktasına dinamik metin türünde metin kutusu eklediğinizde ve içine hiçbir şey yazmadığınızda metin kutusu kesik çizgilerle gösterilir. İçine başka bir yerden değer gönderebilirsiniz ya da kendisine daha önceden gönderilmiş değeri okuyabilirsiniz.

Dinamik metin kutularıyla çalışmanın yolu değişken olarak adlandırılan, çeşitli türden verileri tutmayı sağlayan değerleri kullanmaktır. Örnek vermek gerekirse bir nüfus kimliğini ele alalım:

Nüfus kimlğinde; Kimlik Nu, Soyadı, Adı vb. başlıklar vardır. Bu başlıkları değişken olarak adlandırırsak bu değişkenlere girilen bilgiler de veri olur. Zaten değişken kelimesi duruma göre sakladığı veri değişen anlamına gelmektedir. Dinamik metin kutularının bir değişken adı olmalıdır ki, bu değişken adına atıfta bulunarak değer gönderebilelim.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2016/03/31/flashla-metin-islemleri-nasil-yapilir/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnternet Explorer’da XML Görüntüleme Sorununun Çözümü? incipos Restaurant Otomasyon Sistemleri
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes