Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Makaslama aracı Microsoft tarafından yapılan, Windows Vista ve sonraki sürümlerinde bulunan bir ekran görüntüsü yardımcı programıdır. Açık bir pencerenin, dikdörtgen alanların, serbest biçimli bir alanın veya ekranın ekran görüntülerini alabilir. Makasla kesilmiş parçalara daha sonra bir fare veya bir tablet kullanılarak açıklama yapılabilir, bir resim dosyası (PNG, GIF veya JPEG dosyası) veya bir MHTML dosyası olarak saklanabilir veya e-postayla gönderilebilir. Makaslama aracı, farklı renkli kalemler, silgi ve vurgulayıcı ile fotoğrafın temel görüntü düzenlemesine olanak tanır. Bu yazımda başıma gelen bir sorunu çözümü ile sizlerle paylaşmak istiyorum.

Windows 7 için Ekran Alıntısı Aracı yalnızca belirli sürümlerde mevcuttur. Hangi Windows 7 sürümlerinde Ekran Alıntısı Aracı’nın bulunduğunu incelemek için Ekran Alıntısı Aracı makalesinde bulunan Windows 7’nin bu sürümleri için geçerlidir başlığına göz atmanızı rica edeceğim. Eğer sizin işletim sisteminiz bu başlıkta belirtilen sürümlerden birisi değilse Ekran Alıntısı Aracı sizin sisteminizde kullanılamaz. İşletim sisteminizin tam sürümünün hangisi olduğunu öğrenmek için masaüstünde veya Başlat Menüsü üzerinde bulunan Bilgisayar simgesine mouse ile sağ tıklayın ve açılan menüden Özellikler kısmına giriş yapın. Karşınıza gelen Sistem Özellikleri ekranında en üstte Windows Sürümü başlığı altında tam işletim sistemi sürümünü görüntüleyebilirsiniz.

Eğer sisteminizde çalışan işletim sistemi sürümü ile makalede yer alan işletim sistemi uyuşuyor ise; C:\Kullanıcılar\\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programlar\Donatılar\ klasörüne gidin veya klavyenizden Windows + R tuşlarına basarak gelen Çalıştır ekranına bu klasör yolunu yapıştırıp tamam düğmesine basın. Girdiğiniz klasör içerisinde mouse ile sağ tıklayın ve açılan menüden Yeni> Kısayol seçin. Karşınıza gelen ekrandaki boşluğa %windir%\system32\SnippingTool.exe yazın ve ileri düğmesine basın. Bir sonraki ekranda kısayol adı olarak Ekran Alıntısı Aracı yazın ve Son düğmesine basın. Başlat Menüsünde Donatılar altına baktığınızda programın kısayolunu görebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Tamir izniniz var mı? 3B Flash‘lı Dev SSD’ler…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes