Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Doğru yöntemler ve sorunsuz yapılandırma ayarları ile bağlantı problemlerinizi ücretsiz çözebilir ve mobil performansınızı da arttırabilirsiniz. Video izleme veya sörf yapma deneyimimizi kısıtlayan şey çoğu zaman %100 Wlan hatası değildir. Sorunlar yayın servisinden de kaynaklanabilir.
Sorunların Wlan kurulumundan bu yana olup olmamasına bağlı olarak farklı tavsiyelerde bulunacağız.

Anlık veri hızlarını kontrol edin.
İlk adımda yapmanız gereken, ağ performansınızı ölçmek. Bunun için en iyi seçeneklerden biri de NetStress aracı. Aracı kullanırken WLAN cihazınızın bilgi çubuğunu gözünüzden ayırmayın. Fark demeyeceğiniz bazı unsurlar WLAN kalitenizi düşürüyor olabilir. Tablodan hangi servisler için hangi bant genişliğine ihtiyacınız olduğunu inceleyebilirsiniz.

Anlık veri kalitesinin kötü olduğu durumlar…
Şayet ağınız prensipte iyi çalışıyor fakat arada bir takılmalar ve yavaşlamalar yaşıyorsa problem muhtemelen WLAN konfigürasyonunuz ile ilgili değildir. Bebek telsizleri veya DECT telefonlar gibi harici donanımlar bu tarz sorunlara sebebiyet veriyor olabilir. Teknik açıdan bakıldığında çoğu modem, tıpkı cep telefonları ve Bluetooth gibi 2.4GHz frekansında yayın yapar. İlk adımda hizmete müdahalede bulunan mikrodalga fırın, bebek telsizi veya DECT telefon olup olmadığına bakın.

Kaplamasız koaksiyel DSS (Direkt uydu servisi) kablolar ve harici monitörler olduğunda, özellikle de 11 ve 14 WLAN kanallarında etkisi hissedebilecek armonik bozulmalar yaşanabilir. Bozulmaların sebebini öğrendikten sonra ilgili cihazı kapatın ve tekrar NetStress aracı ile WLAN bağlantınızı test edin. Şayet sorun düzeldiyse en iyi çözüm, bozulmalara neden olan cihazı modemden mümkün olduğunca uzaklaştırmaktır. Şayet çözülmediyse, WLAN kanallarınızı değiştirmelisiniz.

En uygun kanalı bulmak için Acrylic WiFi Home yazılımından yararlanabilirsiniz. İlk olarak programı yükledikten sonra “Advanced Mode”u açın. Ardından “2.4GHz APs Channels” kısmına basın. En iyi kanal; rekabetçi WLAN’ların en az ve en zayıf olduğu kanaldır. Bu kanalı kullanmanız sonucunda sinyal örtüşme riski de azalır. Avrupa kıtasında çoğu zaman modemler için 1, 5, 9 ve 13 numaralı kanallar en uygunlarıdır. Acrylic aracını kullanırken harici cihazların etkilerine de dikkat edin. Uygun gördüğünüz kanalı aklınızda tutun ve modeminizin yapılandırma ayarlarından ilgili kanala geçiş yapın.

Modemden kanal değiştirme…
FritzBox modemler için kanal değiştirme prosedürünü açıklayacağız. Fakat diğer modemler de oldukça benzerdir. Tarayıcınıza fritz.box bağlantısını yazarak FritzBox arayüzüne girin. Arından şifrenizle birlikte hesabınıza erişin ve “Adjust radio channel settings”e tıklayın. (WLAN > Radio Channel yolunu izleyerek.) “Radio channel in the 2.4 GHz frequency band” seçeneğinden Acrylic aracı ile tespit ettiğiniz kanalı işaretleyin. 5 GHz bandı altındaki kanal ayarını “Autochannel”da bırakın. “Accept” butonu ile işlemi tamamlayın. Modem otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Bu işlem sonrası yapılandırma ayarlarınız değişecektir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
7 Şubat Dünya Güvenli İnternet Günü… WLAN Hızlandırma Yöntemleri?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes