Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Herkes video izleme hizmetlerini sever. Yapılan anketlere göre internet kullanıcılarının %27’si video izleme hizmetlerini haftada birden fazla kez kullanıyor. İstatistiklerin yansıtmadığı şey ise çoğu insanın kablosuz internette çıkan problemler yüzünden dizilerinin en kritik sahnesinin donması karşısında geçirdikleri travma. İnternet forumlarında bu problemler için sayısız tavsiye bulunmakta.

İlk andan beri bitmeyen internet sorunları…
Şayet kablosuz ağınızın kurulduğu andan itibaren durmaksızın sorunlarla karşılaşıyorsanız muhtemelen iki sebebi olabilir. İlki modeminizin sinyal yayma gücünün evinizin her yerine yetişmemesidir. İkinci neden ise yanlış yayın kanalının seçilmiş olmasıdır. Optimal kanal seçimi için tekrar Acrylic Wifi Home aracını kullanmalısınız. Fakat bu işlemden önce evinizde çok az sinyal alan hatta almayan bir yer bulmanız önemlidir. Ardından aracı kullanarak kanalları kontrol edin.

Modeminizin otomatik kanal seçme özelliği, sinyalin kesilmediği kanalları bulduğu için etkisiz kalacaktır. Kanal kontrolünün ardından üst paragraflarda anlattığımız şekilde yeni kanalınızı seçin. Şayet bu işlemler yeterli gelmezse, evdeki malzemelerle bir internet anteni yapabilirsiniz. WLAN menzilini arttırmak için bir menzil artırıcı almayı düşünebilirsiniz. Bu tarz cihazlar piyasada 70 TL’den başlayan fiyatlarla bulunabilmektedir. Repeater da denilen bu cihazlar ile modem sinyalinizi güçlendirebilirsiniz. Satın alacağınız menzil arttırıcının N standardına sahip olduğundan emin olun.

Modeminizi kontrol edin…
İlk olarak modemi yeniden başlatmayı deneyin. Bunun için güç tuşuna basabilir veya fişi çekebilirsiniz. Ardından 30 saniye bekleyin ve tekrar açın. Eğer kablosuz bağlantınız düzeldiyse önünüzdeki günlerde bağlantınızı sık sık kontrol edin. Şayet yeniden başlatmanız gereken durumlar tekrarlanıyorsa cihaz konumunuz veya modem temizliği ile ilgili bir problem yaşıyorsunuz demektir. Modemler pasif soğutma kullanırlar. Şayet içlerinde çok toz biriktiyse çıkışlar tıkanmış olabilir. Eğer toz birikmesi mevcutsa sıkıştırılmış hava veya hava pompaları ile cihazınızı temizlemelisiniz. Tozları ağzınızla üfleyerek dağıtmaya çalışmayın. Modemin nemlenmesine sebep olabilirsiniz. Modem konumunu değiştirmek de işinize yarayabilir. Cihazınız hava sirkülasyonu nedeniyle tozlanıyor olabilir. Konumunu değiştirmek isteyebilirsiniz. En ideal yer ev eşyalarından uzakta ve mümkün olduğunca yüksekte bir konumdur. Dolaplar vb. mobilyalara fazla yakın konumlandırırsanız hem sıcaklık hem de ahşap, plastik ve cam malzemelerin kablosuz ağ sinyallerini engellemesi sorunlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

Eğer bu anlattıklarımız da işinize yaramadıysa bilgisayarınızı doğrudan ağ kablosuyla modeme bağlayın. Halâ internet bağlantısı mevcut değilse modemi, üzerinde bulunan reset tuşu ile sıfırlayın. Kablosuz ağınızı baştan kurmak zorunda kalacaksınız. Fakat en azından kurulum bittikten sonra herhangi bir yazılımsal sorun olmadığından emin olabileceksiniz. Eğer halâ çözüm sağlanmıyorsa evinizdeki ağ yabancı bir tablet veya dizüstü bilgisayar ile deneyin. Yine bir fark göremiyorsanız modeminiz bozuk demektir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WLAN Hızlandırma Yöntemleri Nelerdir? Bu Sabah Saat Karmaşası Yaşayanlar İçin, Şu Anda Saat Kaç?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes