Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Android zararlı yazılımlarla bir koruma mekanizması ile savaşacak fakat uygulama zor ve yavaş. Android her zaman suçlularca izinsiz erişim söz konusu olunca manşetlerdeydi. Örneğin bir saldırı türü sürekli Android Play Store‘da beliren zararlı yazılımlardır. Bu uygulamalar kullanıcı verisini çalar veya WireX gibi zararlı yazılımlara saklar. Bu nedenle örneğin, Ağustos ayı sonunda Google IgeXin Webframework kullanan yaklaşık 300 kullanıcıyı engelledi.

Android’in suçlular arasında bu kadar popüler olmasının sebepleri belli:

Sadece dünyada en yaygın işletim sistemi değil, ayrıca İOS’tan çok daha saldırıya açık. Google Android 8 Oreo ile tepki vermek istiyor. Gelecekte, Android’te entegre virüs koruması olacak. Google Play Protect, makinesel öğrenme fonksiyonları şüpheli hareketleri tespit edecekler be sisteme dahil olacaklar.

Bu sadece Play Store’den indirilen uygulamalar için değil, dışarıdan temin edilen açık dosyalar için de geçerli olacak. Soru bunun yeterli olup olmadığı Microsoft ve Windows arasında da benzer bir durum var ve yetenekli geliştiriciler aslında bunlardan kaçınıyor. Uygulamaya ve geliştiriciye daha iyi bir bakış atmak gerekli. Daha da önemli olan eski Android ürünlerinin de güvenlik yaması alacak olması. Burada devasa güvenlik açıkları var ve kullanıcı bazen aylarca hatta sonsuza değin güncelleme beklemek zorunda kalıyor.

Google bu sorunla Project Treble ile başa çıkmak istedi, ki bunun Android’i modüler bir sisteme dönüştürmesi gerekiyordu. Temel bileşenler bu şekilde üreticinin kısıtlamalarına takılmadan güncellenebilecekti. Android Oreo şu anda Treble ile uyumlu değil bazı üreticiler gelecekteki ürünlerini modüler bazda üretmek için çalışıyorlar.

Android “O”, resim içinde resim modları için entegre destek içerir. Özel bir zil sesi, alarm veya uyarı sesi eklemek basitleştirilmiştir. “Ayarlar” uygulaması, beyaz bir temaya ve farklı ayarların derin kategorizasyonuna sahip tamamen yeni bir tasarıma sahip. Giriş ekranında, numarası simgeleri, uygulama simgelerinde görünür ve bildirimleri belirtir.

Android “O”, Wi-Fi İttifakı, uygulamalardaki geniş renk gamutları, otomatik doldurucular için bir API, çoklu işlem ve WebViews için Google Güvenli Tarama desteği ile Wi-Fi için Mahalle Aware Networking (NAN) için destek ekleyecek. VoIP uygulamaları için sistem düzeyinde entegrasyona izin veren ve uzaktaki ekranlardaki faaliyetleri başlatan bir API de bulunur. Android Runtime (ART), performans iyileştirmelerine sahiptir. Android “O”, pil ömrünü uzatmak için uygulamaların arka plan etkinliklerinde ek sınırlar içeriyor. Uygulamalar, temalar tarafından belirtilen farklı şekilli kaplar (çevreler, kareler ve kürekler gibi) için “uyarlanabilir simgeler” belirleyebilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bu Sabah Saat Karmaşası Yaşayanlar İçin, Şu Anda Saat Kaç? Teknolojiye Hakim Olun, Mahkum Değil!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes