Responsive Reklam Alanı

Kasko, motorlu araçların trafik sigortasının kapsamadığı, araç sahiplerinin iradesi dışında gelişen kaza, hırsızlık, yangın, sel,doğal afet, toplumsal olaylar gibi sebeplerden doğan can kaybı, yaralanma ve araçta olacak maddi hasarı karşılamak için geniş kapsamlı zorunlu olmayan bir trafik sigorta ürünüdür.

Gelişen teknolojiyle donanan ve her geçen gün daha pahallı ürünler haline gelen otomobillere sahip olmanın zorlaştığı günümüzde trafik yoğunluğu artması nedeniyle kazaya karışmadan aracı kullanmak imkânsız hale gelmekte. Bu durumda KASKO sigortasını yaptırmak isteğe bağlı olmaktan çıkıp kaçınılmaz hale gelmektedir.

Trafik kazaları türlerine göre, bazı durumlarda iki ve ya daha fazla taraflı, bazı durumlarda ise tek taraflıdır. İki ve ye daha fazla taraflı kaza durumunda kazaya karışanlardan kusursuz olanların ve ya kusurlu olanların trafik sigortaları, kusursuz olanların mağduriyetlerini giderir. Fakat kusurlu olan tarafın mağduriyeti giderilmemektedir. Tek taraflı kazalarda da oluşacak mağduriyetleri karşılamamaktadır. Burada araç sahiplerinin büyük tazminatlardan kurtulup günlük hayatında sorun yaşamaması için kasko sigortası araç sahibinin kurtarıcısı haline gelmektedir.

Kaskonun Yararları?

Kaskonun yararları, Bir başka boyut ise, hırsızlık ve gasp gibi durumlarda oluşan maddi problemler, zorunlu trafik sigortasının kapsamı dışında olup araç sahibinin mağduriyetine cevap vermemektedir. Bu durumda kasko sigortası, koruyucu sigorta konumundadır.

Zorunlu trafik sigortası can kaybı, yaralanma ve maddi hasarı belli kriterler incelerken; kasko sigortası, trafik kurallarından ayrılmadan tarafların korunmasını daha geniş bir toleransla inceler ve kasko sahibini korur. Örneğin, doğal afet, hırsızlık, sel gibi durumlar trafik sigortası kapsamı dışındayken kasko sigortası bu bağlamda koruyucu bir sigortadır.

Kaskonun yararları, Kasko sigortasının bir başka yardımcı özelliği ise, kaza oluşması durumunda zorunlu trafik sigortaları, sınırlı miktarda karşı taraf hasarı karşılarken kasko sigortası bu kısmı destekler. Örneğin, günümüzde otomobilleri değerlerine göre, sıradan ve ya lüks olarak ikiye ayırabiliriz.

Size ait olan bedeli düşük bir otomobille, lüks sınıf bir araca kusurlu bir şekilde çarpmanız durumunda trafik sigortanız çıkacak olan büyük miktardaki tamir ve ya araç bedelini ödeyemeyebilir.

Bu durumda kasko devreye girer ve sizin mağdur olmanızı engeller. Aynı durum can kayıpları ve yaralanmalar için ödenecek tazminatlar için de geçerlidir. Eğer ölü ve yaralı sayısı fazlalığı durumunda kusurlu bulunursanız trafik sigortasının vereceği miktar sınırlı olacaktır.

Bu yüzden karşı taraf mağdur araç sayısı ve mağdur sayısına göre bölündüğünde tazminat yeterli gelmeyeceğinden taşınır. Ya taşınmazlara icra konması ve ya mahkeme kararıyla ödeteceği için kasko sigortası yaptırmak araç sahibini mutlak korur.

Güvence

Kendimizi güvence altına almak için muhakkak aracımıza kasko yaptırmamız gerekir. Kasko ile gözünüz arkada kalmayacaktır. Ayrıca araç sahibine kattığı ekstra rahatlatıcı hizmetlerde mevcuttur. Şunları da söyleyebiliriz; kaza yaptığınızda ve ya aracınızın arızalanması durumunda; tamirat süresi boyunca poliçenizdeki taahhütlere bağlı olarak yedek araç hizmeti, lastik hizmeti, aracı yetkili serviste tamir ettirebilme, çilingir, ön cam değişimi, kaza dışı araçta oluşan küçük hasarlarda mini onarım, çekici hizmeti, ihtiyaç durumunda otelde konaklama ve ekleyebileceğiniz birçok hizmeti bulunmaktadır.

Sonuç olarak kasko sigortası yaptırdığınız da; aracım çalınırsa ne yaparım korkusu olmadan geceleri uyur, seyahat ederken araç arızalanırsa yolda kalır mıyım diye ve kazaya karışırsam oluşacak masrafları nasıl öderim diye düşünmeksizin rahatlıkla aracınızı kullanmanın anahtarıdır kasko.

Kasko sigortası aracı sorundan keyfe dönüştüren en güzel sigorta ürünüdür.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WannaCry Virüsü Nedir? iOS 11 Geliyor! Pekii Gelen Yenilikler Neler?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes