Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulaması olan WhatsApp’ı büyük bir çoğunluğumuz kullanıyor. Hal böyle olunca da bazen istemeden yanlışlıkla ve emin olmadan bazı mesajlar gönderebiliyoruz. Eskiden gönderilen mesajlara yapacak hiçbir şey yoktu ancak son gelen güncelleme ile whatsapp’tan yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajı silebileceksiniz. WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar artık yalnızca göndericinin değil gönderilen kişinin telefonundan da silinebiliyor. Bir süredir WhatsApp Beta sürümünde aktif olan mesaj silme özelliği genel kullanıcıya açıldı.

WhatsApp kullanıcıları uzun zamandır merakla bekledikleri bir özelliğe sonunda kavuştu. Milyonlarca kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta artık yanlışlıkla mesaj atılamayacak. Mesajların geri alınabilme özelliği sayesinde kullanıcılar bu yenilikten faydalanacak ve sorun ortadan kalkmış olacak. Milyonlarca WhatsApp kullanıcısının platforma entegre olması için gün saydığı özellik kuşkusuz mesajların silinebilmesi.

Geçtiğimiz aylarda beta sürümünde görülen bu özellik için pek çok kullanıcıyı heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Bundan böyle yanlışlıkla gönderilen mesajları silmek mümkün olacak. Aynı haberlere göre, WhatsApp sonunda merakla beklenen özelliği Android ve iOS cihazlarda test etmeye başlamıştı. Testte yer alan kullanıcıların gönderdikleri mesajların rahatlıkla silinebildiğini görüyor. Silinen mesajların ardından “bu mesaj silinmiştir” uyarısı kalıyor.

Yayınlanan güncellemeyle birlikte uygulamada bundan böyle kullanıcılar yanlış kişilere gönderdikleri mesajları iptal edebiliyor. Kullanıcıların gönderdikleri mesajları silmelerine imkan sağlayan bu özellik için kullanıcıların ilk etapta gönderdikleri mesajlara tıklaması ve ardından menü sekmesi üzerinden iptal et tuşuna seçmeleri gerekiyor. Kademeli olarak sunulan güncelleme henüz dünyadaki tüm WhatsApp kullanıcılarına ulaşmış değil. Şu anda belli kullanıcılar tarafından kullanılabilen bu özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar tarafından kullanılabileceği belirtiliyor

Herkes için silme fonksiyonu metin mesajlarının yanı sıra fotoğraf, GIF, video, belge ve sesli mesaj gönderileri için de uygulanabiliyor. Fakat kullanıcıların iletiyi gönderdikten 7 dakika içerisinde silmesi gerekiyor. Bu dakikanın ardından mesajı geri silemiyorsunuz.

Bu arada kullanıcı mesajı sildiğinde karşı tarafa mesajın silindiğine dair bir bildirimin de gittiğini söyleyelim. Bu özelliğin çalışması için her iki tarafında da WhatsApp’ın son sürümünü kullanması gerekiyor. WhatsApp mesaj silme özelliğinin detaylarına Silinen Mesajlar sayfasından ulaşmak mümkün.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Internet Explorer’da Güvenlik Sorunu! Parola Çalmakta En Çok Kullanılan 6 Yöntem?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes