Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Kış mevsimi ile beraber yağmur ve kar yağışları başladı. Olumsuz hava koşullarına bağlı üzere trafik kazaları da bir hayli artmakta. Bu kazaların büyük bir çoğunluğu da araçların kış bakımının yaptırılmaması (uygun kış lastiğinin olmaması veya hiç kış lastiği kullanmamak) Konumuza geçmeden öncede şunu belirtmeliyim ki; Trafik kazaları istatistiklerinin bir parçası olmamak için, trafik kurallarına uymayı ve bilinçli sürücü, yaya olmayı unutmayın!

Kış Lastiği

Yaz lastikleri yapıları gereği +7 derecenin altında hava sıcaklarında sertleşmeye başlıyor. Söz konusu sertlik hava sıcaklıkları düştükçe daha da artar ve lastiklerin zemine tutunması azaltır. Yine yaz lastikleri desenleri gereği suyu etkin bir şekilde tahliye ederken, kar ve yolda biriken ezilmiş buzlu tahliye edemezler. Daha yumuşak hamurlu kış lastikleri ise soğuk havalarda yumuşaklığını korumaya devam eder ve zemine daha iyi tutunur.

Ayrıca kış lastikleri deseni ve bünyesinde barındırdığı kılcal damarları itibariyle karlı ve buzlu zemine daha iyi tutunur ve kanallarda biriken kar ve buzu daha kolay tahliye eder. Auto Show editörlerinin önerisine istinaden en iyi 6 kış lastiğini sizlerle paylaşacağım…

1. NOKİAN 205/55 R16 91T WR D4 OTO KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI 2017)

Yaz lastikleri yapıları gereği +7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında sertleşmeye başlıyor. Söz konusu sertlik hava sıcaklıkları düştükçe daha da artar ve lastiklerin zemine tutunması da azalır.

2. NOKİAN 195/65 R15 91T WR D4 KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI 2017)

Yaz lastikleri desenleri gereği suyu etkin bir şekilde tahliye edebilirken, kar ve yolda biriken ezilmiş buzu tahliye etmekte yetersiz kalırlar.

3. NOKİAN 175/65 R14 82T WR D4 KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI 2017)

Daha yumuşak hamurlu kış lastikleri 0’ın altındaki soğuk hava şartlarında da yumuşaklığını korumaya devam eder ve zemine daha iyi tutunur.

4. NOKİAN 185/65 R15 88T WR D4 KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI: 2017)

Kış lastikleri deseni ve bünyesinde barındırdığı kılcal damarları sayesinde karlı ve buzlu zemine daha iyi tutunur ve kanallarda biriken kar ve buzu daha kolay tahliye eder.

5. NOKİAN 225/45 R17 91H WR D4 KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI: 2017)

Kış lastikleri sadece karlı ve buzlu yollarda kullanılması gereken bir çözüm olarak görülmemeli. Kış lastikleri ister kuru, isterse de ıslak zemin kullanımı olsun zorlu kış şartları için özel olarak geliştirilmiş lastiklerdir.

6. NOKİAN 195/55 R16 91H XL WR D4 KIŞ LASTİĞİ (ÜRETİM YILI: 2017)

Hamur bileşeni ve deseni itibariyle kış lastikleri 0’ın altındaki hava sıcaklıklarında kuru zeminde de yaz lastiklerine oranla daha etkin bir yol tutuş ve daha kısa fren mesafesi sunar.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Güvenilir Marka Uğur Soğutma Siber Zorba Olma! #FarkınaVar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes