Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,
Bu yazımızda yerli yazılım firması olan AKINSOFT‘tan ve Yerli Üretim, Milli Güç: AKINROBOTICS‘den bahsedeceğim. Yazılımın rotasını belirleyen teknoloji devi ve Türkiye merkezli yerli yazılım şirketidir olan AKINSOFT 12 Nisan 1995 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana yaptığı programlar ile yazılım sektörünün gözdesi haline gelip, ülkemizde çok yeni bir sektör olan “yazılım” alanında son derece hızlı bir gelişme göstererek; 23 yıldır, geniş ürün yelpazesi, Yetkili satıcı ağı ve Servis destek kanalları ile, Türkiye’nin en büyük markaları arasında yerini almıştır.

AKINSOFT

Ticari, ERP, Sektörel, Web, Mobil tabanlı ve e- dönüşüm programları ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren AKINSOFT, ürettiği markalar ile alanının öncü kuruluşu haline gelmiştir. Sürekli gelişen ve yerli-yabancı birçok firmanın sıkı bir rekabet içinde olduğu yazılım sektöründe; ürün çeşitliliğini artıran, mevcut ürün portföyünü geliştiren AKINSOFT, Türk ekonomisinin dinamiklerine uygun yüksek teknoloji gerektiren tasarımlara yönelmiştir. Kendi öz sermayesi ile kurulmuş hiçbir destek almadan yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştirmiştir. AKINSOFT, pazarlama politikası ile Türk bilişim sektörünün önde gelen satış firmalarına, işbirliği ve iş ortaklığı kapılarını açmıştır.

AKINSOFT’un Misyonu; Müşterilerine en iyi hizmeti ve desteği sunmak adına, ülkemizde ve tüm dünyada AKINSOFT Çözüm Ortağı ağını kurmak ve tüm sektörlere yazılım teknolojisini ulaştırmaktır. Vizyonu ise; “İnsana ve İnsanlığa Değer Verilmeyen Köşe Kalmasın!” ilkesini prensip edinerek ülkemizde yazılımın öncüsü olmak ve dünyaya, AKINSOFT olarak ‘biz de varız’ demektir.

Yerli Üretim Milli Güç

Yerli Üretim, Milli Güç: Ülke gündeminde sık sık karşımıza çıkan Yerli ve Milli Üretime gereken desteği ve önemi verdiğimiz bu zamanlarda teknoloji sektöründe önemli bir yapıya sahip olan Gelişen robotik teknolojileri yakından izleyen çok yakında da küresel boyutta yüksek teknolojiye yön verecek olan AKINROBOTICS; hizmet sektöründe kullanılacak robotların seri üretimini yapmasıyla dünyada bir ilktir. Ülkemiz açısından da gurur verici olan bu hizmet İnsanlığa ve bilime hizmet etmeyi amaçlayan; insan ergonomisine aykırı, yaşamı tehlikeye atan monoton işleri robotlara yükleyerek, insanların sosyal yaşam kalitesini yükseltmek ve daha nitelikli işlerde çalışmalarına imkan tanımayı hedefler.

AkinRobotics Akinci2 emresupcin - Yerli Üretim, Milli Güç: AKINROBOTICS

Tüm dünyada teknoloji her geçen gün hızla gelişerek hayatımızda önemli rol oynamaya başlamışken, ülkemizde de teknoloji ve yazılım denilince akla ilk gelen firmalardan. AKINSOFT, 14 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirilen ilk insansı robot prototipinin tanıtımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmiş, beklentilerin üzerine çıkmayı başarmıştır. Tamamen yerli sermaye ile oluşturulan ve %100 Türk yapımı. Türkiye’nin ilk insansı robotu AKINCI-1 birçok kesim tarafından da hayret ve ilgiyle izlenmiştir.

AKINROBOTICS

AKINROBOTICS’in Misyonu; Üretilen robotlar ile tüm dünyada ki insanların daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamak adına; beden gücünü en aza indirip, insanların anlama, yapabilme kapasite ve kabiliyetlerini daha sosyal bir şekilde kullanabilmeleri için çıkılan bu yolda insanlığa ve bilime en iyi şekilde hizmet vermektir. Çünkü; “İnsana Değer…”

Vizyonu ise; Teknoloji yarışında AKINROBOTICS adını altın harflerle tarihe yazdırırken, hayatımızın kaçınılmaz gerçeği olarak karşımıza çıkan yapay zeka ile donatılmış insansı robotların vazgeçilemezliğini yaşatmak. En iyiyi en güzeli insanlığa sunmak için “Değerleri taçlandırmak varoluş nedeni…”

Ülkemizde ve dünyada yazılım alanında inovasyonla gelişmeye devam eden AKINSOFT, robotik teknolojiler alanında da öncü firma olma yolunda hızla ilerliyor. AKINSOFT’ un kendi öz sermayesiyle, %100 yerli üretim araçlarını kullanarak, Ar-Ge çalışmalarıyla faaliyete hazırladığı; Dünyanın ilk insansı robot fabrikası olan AKINROBOTICS’in resmi açılışı 4 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

İlk insansı robot AKINCI

Bilindiği üzere Türkiye’nin ticari anlamda ilk insansı robotu olan AKINCI-1; sorulan sorulara cevap verebiliyor, matematiksel işlemleri kolayca yapabiliyor, görüntü takibi yapıp, verilen komutları yerine getirebiliyordu. Bunların haricinde insan kas sistemini ve hareketlerini birebir taklit etme yeteneğine de sahip durumda idi. Türkiye’de üretilmiş ilk ticari insansı mobil robot olan AKINCI-2 ise AKINCI-1’in gerçekleştirdiği özelliklerin yanı sıra, ayakları üzerinde durabiliyor. Yürüyebiliyor, odaklama yaparak birden fazla nesneyi tanımlayabiliyor, dışarıdan aldığı fiziksel etkilere karşı dengesini koruyabiliyor. Bulunduğu ortamı 3 boyutlu olarak algılayabiliyor, yakınında bulunan kişilere doğru odaklanabiliyor, ellerini kullanarak cisimleri tutup kavrayabiliyor. Kendisinden araştırması istenen şeyleri interneti kullanarak ansiklopedik veri bankalarından tarayabiliyor, anlatabiliyor, ses işleme ve kablosuz ağ aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve durumu izlenebiliyor. 65 kilogram ve 1.60 boyunda olan AKINCI-2, gövde üzerinde 26, ellerde 20 eklem olmak üzere toplamda 46 eklemden oluşan insansı bir yapıya sahip.

Herhangi bir destek almadan ayaklarının üzerinde durabilen AKINCI-2, AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür AKIN’ın vermiş olduğu komutları harfiyen yerine getirmekte ve enerjisini üzerinde bulunan lityum-polimer bataryalardan almaktadır. Bu özellikleri sayesinde her sektörde kullanılması amaçlanan AKINCI-2’nin, 2015 yılından sonra her işletmede yerini alması hedefleniyor. Attığı her adımda gelecek nesillerin teknoloji ile daha rahat büyümesini hedefleyen, geleceği öngörüp bu doğrultuda çalışmalarını yürüten AKINSOFT, bundan önce yaptığı gibi bundan sonra da teknoloji alanında en iyi şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edecektir.

26 Mart 2015 tarihinde açılışı yapılan Türkiye’nin ilk Robotik Uygulama Merkezi niteliğini de taşıyan Cadde Meram Kafe & Robotik Uygulama Merkezi’nde Robot Garson ADA misafirlere hizmet vermeye başlamıştır.

Robot Garson ADA

İnsansı robot çalışmalarında sıkça sorulan “Bu robotlar ne iş yapacak?” sorusunun cevabı niteliğinde hizmete açılan Cadde Meram Kafe & Robotik Uygulama Merkezi’nde faaliyete geçen Robot Garson ADA, ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’de ilk olacak bir konseptle hizmete başlayan Cadde Meram Kafe & Robotik Uygulama Merkezi’nde görev yapan 150 cm boyunda, 30 kg ağırlığında olan ve yapay zekaya sahip Robot Garson ADA, meraklı bakışlar eşliğinde yiyecek ve içecek servisine başladı. AKINSOFT yapmış olduğu çalışmalarla Robotik Teknolojiler dalında ülkemize yeni bir soluk getirmiştir ve bu hedeflerine doğru emin adımlar ile ilerlerken 26 Aralık 2015 tarihinde Türkiye’nin İlk İnsansı Robot Fabrikası’nın temel atama törenini gerçekleştirmiştir.

Robotik Teknolojiler

Robotik teknolojiler gün geçtikçe tüm sektörlerde yerini almaya başlamıştır. Kullanım alanları açısından akla gelebilecek her sektörde var olmaya adaydır. Alışveriş merkezlerinde, maden ocaklarında, havalimanlarında ve daha birçok alanda kullanılması hedeflenen robotlar, insanın yerini almak için değil insanın iş yükünü hafifletmek için üretilmiştir. İnsansı robotların kullanımının yaygınlaşması ile birlikte en başta insana verilen değer artacak. Kaliteli iş verimliliği sağlanmış olurken, insanların sosyal yaşamları da daha sağlıklı hale getirilecektir. Attığı her adımda gelecek nesillerin, teknoloji ile daha rahat büyümesini hedefleyen, geleceği önceden görüp, bu doğrultuda çalışmalarını yürüten AKINSOFT, bundan önce yaptığı gibi bundan sonra da teknoloji alanında en iyi şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edecektir.

Yerli Üretim Milli Güç : AKINROBOTICS

Yazımızı burada noktalarken, ülkemiz adına da çok büyük bir girişim olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Elde ettiğimiz bu teknolojik gelişmeyi kendi imkanlarımız doğrultusunda üretebilmek büyük başarı. Bu başarının arkasında durmamız, desteklememiz lazım. Başkalarının X robotlarını medyada gördüğümüzde ‘adamlar yapmış be’ derken daha iyisinin şu anda ülkemizde üretiliyor olması ve robotların seri üretimini yapmasıyla dünyada bir ilk olması göğsümüzü kabartacak bir etkendir.

Başarının sırrı amaçtaki istikrardır.

AKINROBOTICS hakkında daha detaylı bilgilere; https://www.akinrobotics.com
AKINSOFT hakkında daha detaylı bilgilere ise; https://www.akinsoft.com.tr
Dr. Özgür AKIN hakkında daha detaylı bilgilere ise; https://ozgurakin.com.tr
adreslerinden ulaşabilirsiniz.

AKINROBOTICS ve ADA GH5’i daha yakından tanımak isteyenlere:
https://www.youtube.com/watch?v=8r09i1FEsyI&feature=youtu.be

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Siber Suçlular Yeni Kurban Peşinde… İkinci nesil Ryzen: AMD’nin yeni güç çipleri
1 Yorum
  1. Yazar

    Paylaştığın faydalı bilgiler için teşekkür ederim.

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes