Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, Hayatı kolaylaştıran özellikleriyle akıllı telefonlar neredeyse vazgeçilmez bir parçamız haline geldi, fakat daha keşfetmediğiniz, gizli özellikleri de bulunuyor. Yazımızda akıllı ceplerin güvenliğini ve hızını artıracak, kullanımını kolaylaştıracak özellikleri nasıl keşfedebileceğinizi göstereceğiz. Akıllı telefonun gizli özellikleri…

Eğer siz de teknolojiyi sonuna kadar kullanmayı sevenlerdenseniz, akıllı cebinizin sisteminin derinliklerine girip oradaki zenginlikleri ortaya çıkarabilirsiniz. En iyi veri koruma seçeneklerinden performans ayarlarına kadar, akıllı telefonunuzun yeteneklerini bir adım daha ileriye taşıyacak özellikler, telefonunuzun içinde gizli yatıyor. Bu özelliklerin bazıları karmaşık menülerin derinliklerinde yer alırken, bazıları da sadece geliştiricilere özel oluyor ve ancak bir kısayol kullanılarak aktif edilebiliyor ve böylece sistemde temel değişiklikler yapılabiliyor.

Örneğin, yazımızı okuduktan sonra sadece Windows bilgisayarınızdaki komut satırını kullanarak Android’li cebinizi yönetebilecek ve kolayca yedeğini alabilecek, daha sonra isterseniz telefonun hafızasını temizleyip aldığınız yedeği kurabileceksiniz. Servis menüsünü açacak, donanımı inceleyecek veya cihaz sıfırlayacak kodlar (USSD kodları) internette kolayca bulunabildiği için listemizde bunlara yer vermedik. Bunun yerine İOS, Android ve Windows Phone kullanıcılarına günlük kullanımlarında rahatlık sağlayacak ve Root ya da Jaibreak yapmadan da aktif edilebilecek, hiçbir risk içermeyen özellikleri derledik…

Akıllı telefonun gizli özellikleri…

Daha yetenekli  bir İOS 7

İOS 7 sezgisel ve kolay kullanışlı bir işletim sistemi fakat yetenekleri kısıtlanıyor. İpuçlarımızı kullanarak işletim sisteminizi daha yetenekli, daha becerikli ve biraz daha güvenli yapabilirsiniz..

1- Müzikleri arkaplanda dinleyin

İOS 7 kullanıcıları sadece radyo uygulamaları, müzik akış servisleri ya da müzik çalardaki şarkıları değil, YouTube’da açtıkları  şarkılarıda arkaplanda dinleye bilirler. Bunun için, Safari’yi açın ve >>youtube.com<< yazarak Youtube ‘a erişin ve ardından istediğiniz şarkıyı açın. Normalde de olacağı gibi, ana ekran (hom) düğmesine bastığınızda Safari kapanacak ve müzik kesilecek. Fakat Kontrol  Merkezini kullanarak müziği arkaplanda çalmaya devam edebilirsiniz. Parmağınızı ekranın altından üstüne doğru kaydırarak Kontrol Merkezi’ni açın ve “Oynat” düğmesine dokunun.

2- Kendi zil tonu ve seslerinizi oluşturun

Eğer iPhone ‘un  size sunduğu zil seslerinden memnun değilseniz ve sevdiniz şarkıyı zil sesi yapmak için de App Store’a para ödemek istemiyorsanız, kendi zil sesinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Bunun için,zil sesi yapmak istediğiniz MP3 dosyasını iTunes’a ekleyin. iTunes’da şarkıya sağ tıklayın ve “Bilgi Ver”i seçin. iPhone’un zil tonları 30 saniyeden uzun olamadığı için şarkıyı kısaltmanız gerekecek. Açılan pencerede “Seçenekler” sekmesinin altında “Başlatma Zamanı” ve “Durdurma zamanı” kutularına şarkının kesmek istediğiniz zaman aralığına girin ve “Tamam”a basarak kaydedin. Şimdi yeniden iTunes’u açın ve “Parçalar” sekmesinde zil sesinizi bulun, sağ tıklayın ve açılan menüde “AAC Sürümünü Yarat’a tıklayın. Yeni oluşturduğunuz parçaya sağ tıklayın ve “Windows Gezgini’nde Göster”i seçin. Yeni açılan pencerede parçanın tür uzantısını >>.mr4r<< olarak değiştirin. Şimdi bu parçayı iTunes penceresine yedekleyin ve iPhone’unuzu bilgiyararınıza bağlayın. Son olarak iTunes’un iPhone ekranında “Ses Tonları” sekmesine tıklayın ve Ses Tonlarını Eşzamanla” seçeneğini aktifleştirerek bilgisayarınızdaki zil seslerini iPhone’unuza ekleyin(2b). Artık iPhone’unuzda “Ayarlar>Sesler” yolunu izleyerek alt menüden “Zil Sesi”ni açdığınızda eklediğiniz parçalar da görünecek.

3- Parmak haraketleri ve özel tuşları

iOS 7 ‘nin menülerinde ileri geri dolaşmak basit bir parmak hareketine bağlı olduğu için oldukça kolay. Tek yapmanız gereken parmağınızı ekranın sol kenarından ortaya doğru kaydırmak ve bir önceki menü karşınıza gelecek. Safari kullanırken de bir önceki ve sonraki sayfaya geçmek için parmağınızı sağa ve sola kaydırmanız yeterli. iPad kullanıcıları dört parmağını kaydırarak açık uygulamalar arasında geçiş yapabilir ya da parmaklarını ekranın altından ortasına doğru kaydırarak tüm açık uygulamaları  görüntüleyebilir.

Aşırı  kullanımdan dolayı bozulan Ana Ekran tuşunu değiştirmek hem masraflı hem de uğraşlı bir zahmet, üstelik kimi cihazlarda düzgün çalışmadığı da oluyor. Bozulan tuşun yerine sanal bir tuş koymak hem oldukça kolay, hem de sizi bir süre zahmetten ve masraftan kurtarıyor. ”Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>AssistiveTouch” yolunu izleyerek aktif edebileceğiniz sanal tuş, ekranda istediğiniz kenara taşınabiliyor, üstelik sadece Ana Ekran tuşu değil, Ekranı kilitleme, ses azaltma/yükseltme vb. pek çok özelliği de içinde barındırıyor. iOS”un  Ana Ekran tuşunun sahip olduğu  bir başka özellik ise yine Erişilebilirlik menüsünün altında yer alan “Üç Tıklama” özelliği “Renkleri Tersine Çevir”i atarsanız, yazılar siyah zemin üzerinde beyaz renkle yazılacağı için geceleri telefonu daha rahat kullanabilirsiniz.

4- Kişisel verilerinizi koruyun

Varsayılan ayarlarda iOS 7, ziyaret ettiğiniz konumları kaydedip saklıyor. Bu seçenek menülerin derinliklerinde gizli: ”Ayarlar >Gizlilik>Konum Sevisleri>Sistem Servisleri>Sık kullanılan konumlar “. Eğer Apple’ın konum verilerinizi kaydetmesini istemiyorsanız “Sık Kullanılan Konumlar’ı ve “Harita’yı Geliştir”i devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca üçüncü parti uygulamaların da erişim yetkilerini “Ayarlar >Gizlilik” menüsü altından kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. Dahası reklam takibini sınırlayarak, reklam ağlarının hakkınızda  daha az bilgi sahibi olmasını sağlaya bilirsiniz. Bunun için yine aynı menü altından ”Reklam> Takibini Sınırla “ seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. ”Reklam >Reklam Takibini Sınırla “ seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor.” Reklam Tanıtıcısını Sıfırla “ düğmesine tıklayarak da şimdiye kadar kaydedilmiş reklam verilerinizi temizleyebilirsiniz…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
3B Flash‘lı Dev SSD’ler… Bluetooth’da oluşan güvenlik açığından nasıl korunabilirsiniz?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes