Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

iOS Apple’ın orijinal olarak iphone için geliştirdiği ancak daha sonra ipod Touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. Yayınlanan iOS sürümleri beraberinde farklı yenilikleri getirerek kullanıcılarına sunuyor. Uygulama zenginliği konusunda zirveye oynayan iOS, mağazasında oldukça çok sayıda ve oldukça kaliteli uygulamalara sahip. Pekii iOS 11 ile gelen yenilikler, özellikler neler? yazımızda değineceğiz.

iPad için: Birden fazla uygulamayı sürüklemek…

Artık birden fazla uygulamayı seçebilip, işlem yapabileceğiz. Normalde uygulamaları çoklu seçim ile sürükleyemiyor olsak da iOS 11 bu eksikliğe iPad üzerinde son veriyor. Böylece çok zorlanmadan seçtiğiniz uygulamaları başka sayfaya veya klasöre atabileceksiniz.

Siri ile yazışma özelliği…

Apple’ın hem iOS hem de macOS için sunduğu akıllı asistan Siri artık sadece ses komutları üzerinden çalışmayacak. Ayarlar bölümündeki Siri menüsü üzerinden yazışma ile komut sistemini aktif edebilirsiniz.

Özelleştirilebilir Denetim Merkezi…

Denetim Merkezi, iOS 11 ile tamamen değişiyor. Hem arayüz anlamında hem de erişilebilirlik anlamında bizi büyük yenilikler karşılıyor. Artık Ayarlar > Denetim Merkezi menüsü üzerinden burada bulunan simgeleri düzenleyebilir, ekleme yapabilir ve istediğiniz şekle sokabilirsiniz.

Ana ekranda video kaydı…

Denetim Merkezi’ne ekran için kayıt özelliği ekleyebilir ve böylece bulunduğunuz ekranın video kaydını kolayca alabilirsiniz. Video kaydına başladığınızda, ekranın üzerinde mavi bir bildirim çubuğu kaydınızı tutuyor. Kaydı sonlandırmak istediğinizde tek yapmanız gereken, bu mavi çubuğa dokunmak.

iOS11 Sonbaharda emresupcin 1024x581 - iOS 11 Geliyor! Pekii Gelen Yenilikler Neler?

Tek elle kullanılabilen klavye…

iPhone modelleri boyut olarak ve ekran olarak genişledikçe, iOS klavyesini kullanmak da gerçekten zorlaştı. iPhone 5 zamanında kolayca tek elle klavye kullanılabilirken, iPhone 6 ve sonrasında bunu yapmak zorlaştı. Şimdiyse ios 11 geliyor tek elle kullanılabilen klavye imkanı sunuyor. Bunun için tek yapmanız gereken klavye üzerindeki küre simgesini seçmek ve kullandığınız elinize göre sağ veya sol tarafta bulunan klavye arayüzüne dokunmak.

Kilit ekranında bildirim sınıflandırılması…

Artık kilit ekranında da tüm bildirimlere kolayca ulaşabileceksiniz. Sınıflandırma sayesinde ekranı sola kaydırarak bildirimlerinizi kilit ekranı üzerinde görebiliyorsunuz.

Yeniden tasarlanan Saklama Alanı ve iClould alanı…

Uzun süredir görmeye alıştığımız Saklama Alanı ve iClould Kullanımı basitçe iPhone Storage haline geldi. Ayrıca üst kısma kullanım dağılımını gösteren bir bar eklendi. Uygulamalar ise kapladıkları alanlara göre sıralanıyor.

iPad klavyesi için yeni fonksiyonlar…
iPad Pro kullanırken herhangi bir karakterin üzerinde gelip, aşağı kaydırma hareketi yaptığınızda o karaktere bağlı alternatif karakterler görüntülenebiliyor.

Kullanılmayan uygulamalar…
iPhone Storage için yeni gelen bir özellik size hem zamandan hem de yerden kazandırıyor. Yeni eklenen seçeneğe göre, kullanmadığınız uygulamalar, iPhone’un saklama alanı küçüldüğünde otomatik olarak siliniyor.

Koyulaştırılmış font desteği…
Minik ama etkili bir tasarım değişikliği de genel fontlar üzerinde geliyor. Artık özellikle başlıklarda koyulaştırılmış format kullanılıyor.

Siri ve Arama Ayarları birleştirildi…
Ayarlar menüsünde Siri & Arama Ayarları bölümü açıldı. Böylece Siri ve Arama Ayarları bir araya getirildi.

Hesap ve Parola ekranı…
Ayrıca Hesaplar & Parolalar adında yeni bir kategori de açıldı. Burada yapacağınız doğrulamanın ardından iCould ve e-posta hesaplarının şifrelerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Acil Arama…

Emergency SOS özelliği iOS 11 için önemli yeni bölümlerden biri. Bu seçeneği aktif ettiğinizde, eğer uyutma/uyandırma tuşuna 5 kez hızlı hızlı basarsanız acil servise bağlanılıyor ve ilgili birimlere lokasyonunuz veriliyor.

Kamera için QR tarayıcı
ios 11 geliyor artık kamera QR kodları otomatik olarak tarayabiliyor. İlgili uygulamaları açmadan sadece kamera yazılımları üzerinden QR kod okutabiliyorsunuz.

Üçüncü parti uygulamalar için şifreleme sistemi…
iOS 11 ile birlikte üçüncü parti uygulamalar için otomatik doldurma seçeneği de geliyor. Böylece şifrelerinizi unutma derdinden de kurtuluyorsunuz.

AirPods ayarları…
Artık AirPods kulaklığınızı gönlünüzce özelleştirebilirsiniz. Oynatma/Durdurma hareketini ister sağ isterseniz de sol kulağa alabilirsiniz.

iClould Fotoğraf Arşivi için düzenleme…
ios 11 geliyor kullanıcılara iClould Arşivi üzerinde daha çok kontrol imkanı sağlıyor. Buna en güzel örnek ise, senkronizasyon sırasında durdurup, yeniden işleme devam edebilmek olarak göze çarpıyor.

Otomatik Kurulum…
iOS 11, yeni bir iPhone’a geçtiğiniz zaman kurulum işlemini çok daha kolay hale getiriyor. Eski iPhone’unuzu yenisine yakın tuttuğunuz zaman, Otomatik Kurulum sayesinde, şifreleriniz, kişisel verileriniz ve dahası kolayca yeni iPhone’a geçiyor.

iPad için: Uygulama ikonları aktiviteleri…

Uygulamaların kullanımında verimliliği arttıran yeni bir özellik de iOS 11 ile aktif oluyor. Artık farklı dosyalar ile çalışan uygulamaların ikonlarına basılı tuttuğunuzda (Pages, Keynote vb.) yeni bir pencerede önceden çalışıp, kayıt aldığınız dosyalar listeleniyor.

iCould Drive değişiklikleri…
iOS 11 ile birlikte iCloud Drive uygulaması tamamen ortadan kalkıyor. Onun yerine ise Files uygulaması geçiyor. Hem yerel hem de bulut hizmetler bazında Files şimdiden çok daha iyi çıkartacak gibi görünüyor. Ayrıca Dropbox benzeri üçüncü parti hizmetleri de burada kullanabiliyorsunuz.

iClould için aile paylaşımı…
Eğer 200 GB ve üstü iCloud Saklama Alanı planı aldıysanız, bu alanı bölerek aile üyeleri arasında paylaştırabiliyorsunuz.

Facetime için Canlı Fotoğraf özelliği…
Facetime kullanıcıları artık görüşme sırasında akış yakalayabilecekler. Ayrıca bu akış kolayca Fotoğraflar uygulamasına aktarılacak.

Hesap Makinesi değişimleri…
Hesap Makinesi arayüzü ve ikonu tamamen değişti. Arayüz kısmında artık dairesel butonlara sahibiz.

iPhone’lar kararıyor!

Ayarlar menüsü ve telefon uygulaması gibi iOS’un sistem uygulamaları, karanlık mod ile oldukça güzel görünüyor. Ancak ana ekran tam karanlık mod özellliği göstermiyor. Bu da Apple’ın bu özellik üzerinde hâlâ çalıştığını gösteriyor.Akıllı Dönüştürme özelliği ile kullanılan karanlık mod eğer gizli bir özellik olarak kalmayacaksa iOS 11 final sürümüne kadar geliştirilecek.

iPhone’ların mevcut gizli özellikleri…
iPhone kullanıcılarının pek çoğu aslında telefonlarının birçok özelliğinin farkında bile değil. Az sonra okuyacaklarınız iPhone’la aslında daha neler neler yapabileceğinizi gösterecek. İşte iPhone’un az bilinen özellikleri…

Daha detaylı bilgiler için Apple‘ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kaskonun Yararları? Parmak İzi Güvenliği Hakkında Üç Efsane…
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes