Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Twitter, resmi yani onaylı hesap yani ‘mavi tik’ alımı için bu günlerde yeni bir süreç başlatıyor. Şirket, özel bir müracaat sistemini kullanıcılarına tanıtacak. Yazımızın detaylarına geçmeden onaylanmış hesap hakkında kısaca birkaç cümleye değinelim. Onaylı hesap geçişini uygulamak, Sosyal medya profilinizin orijinal, tanınmış ve aracısız markanıza ait olduğunuzu göstermektedir.

twitter mavi tik emresupcin - Twitter'da 'mavi tik' nasıl alınır?

Twitter’da ‘mavi tik’ nasıl alınır?

Mavi tik olarak  bilinen onaylı hesap transferi için bazı faktörlerin üzerinde durmanız ve hangi sosyal medya platformundaki hesabınızı onaylatacaksanız o platformun istediği bilgileri sağlamanız gerekmekte.

Kullanıcısı ve popülerliği ile beraber dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, uzun zamandır onaylı hesap müraacatı kabul etmiyor. Kötüye kullanıldığı esası ile iki yıldan fazla bir zamandır başvuruları durduran şirket, günümüzde bu süreci yeniden harekete geçirmeyi planlıyor. 2021 yılının başlarında etkin hale gelmesi beklenen mavi tik özelliği, kullanıcıların doğrulanmış hesap için kolayca başvurabilmelerini karşılayacak.

Peki hangi hesap sahipleri başvuruda bulunabilecek?

Twitter’dan yeni özellik için duyurulan açıklamada doğrulama için elverişli olacak hesaplar arasında şirketler, resmi devlet hesapları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, markalar, medya hesapları, organizatörler, eğlence, spor, aktivistler ve diğer “influencer” kişiler bulunacak. Bu arada kısaca influencer tanımını yapalım; Yetkin pazarlama ya da asıl adıyla Influencing, toplumsal etkiye sahip olan tanınmış internet ünlülerinin veya sosyal medya fenomenlerinin onaylarını, ürün yerleşimlerini kapsayan bir sosyal medya pazarlaması biçimidir.

Twitter’ın başvuru sürecini tekrar açmasının nedeni ise parodi olarak adlandırılan taklit hesaplar veya gerçek bir kişinin adıyla paylaşım yapan sahte hesaplar nedeni ile gerçek hesaplara ait kişi ya da kurumların güç durumda kalmasına engel olmak. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde de Twitter ‘Fleet’ özelliğini üyelerinin kullanımına aktif hale getirmiş ve instagramdaki gibi hikâye paylaşımı ile 24 saatin sonunda silinen paylaşımların yapılabilmesini olanaklı hale getirmişti.

Gelelim Mavi Tik almak neden önemlidir hususuna?

Sosyal medya, yapısı gereği hür bir ortamdır. Yani isteyen herkes istediği bir kimse ya da marka adına kolaylıkla sayfa, profil, grup  türünde hesap açabilmektedir. Başka bir ifade ile sosyal medyada; rastgele bir belge takdim ederek o kimse veya markanın temsilcisi olduğunuzu ispat etmek zorunda değilsiniz. Bu nedenle sosyal medya kullanıcılarının bir hesabın gerçekte o kişiye bağlı olup olmadığını anlaması pek muhtemel değildir. Bu nedenlerden ötürü de “mavi tik” özellikli hesaba sahip olmak önemlidir.

Avantajlarına da değinmek gerekirse…

Doğrulanmış hesap nedir, mavi tik neden önemlidir, twitter’da mavi tik nasıl alınır konularına değinmişken bir de mavi tik almanın yani doğrulanmış sosyal medya profiline sahip olmanın avantajlarını da sıralayalım. Buna göre onaylı profil / mavi tik; bir kuruluş ya da iş yerine öncelikle itibar ve prestij sağlar. Ardından o hesaba gerçeklik ve güvenilirlik gibi avantajlar sağlar.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnce Cidarlı Rulman Nedir? Güvenlik Alarm Sistemleri ve Fiyatları
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes