Responsive Reklam Alanı

İş bulmak için atacağımız ilk adımlardan biri CV oluşturmaktır. CV’nin İngilizce açılımı; Curriculum Vitae. Türkçe karşılığı ise özgeçmiştir. Başka bir deyişle kişisel becerilerimizi, deneyimlerimizi, eğitim durumumuzu, iş tecrübemizi gibi konuları ele alarak hazırladığımız belgedir. Sahip olduğumuz bütün bu bilgileri ele alarak oluşturacağımız özgeçmişlerde dikkat etmemiz gereken bazı başlıklar yer almaktadır. Bu yazımızda cv nasıl hazırlanır konusu ele alarak özgeçmişimizin içermesi gereken bölümleri yazacağız.

cv nasil hazirlanir emresupcin - cv nasıl hazırlanır? Nelere dikkat edilmelidir?

CV nasıl hazırlanır?

Kariyer Hedefi

Her şeyden önce başvuracağınız pozisyona uygun özelliklerinizi anlayabileceğiniz, kendinizi tanıtacağınız ve başvuru amacınızı belirteceğiniz kısa bir paragraf yazmalısınız.

Kişisel Bilgiler

Adınızı, açık adresinizi, size ulaşabilecek iletişim numaralarını ve mail adresinizi özgeçmişinizin başına yazmalısınız. Kişisel bilgilerinizi sayfanın ortasına ya da sol üst köşesine yazmalısınız. Doğum tarihi ve yerini, medeni durumunuz gibi bilgileri özgeçmişinizde belirtmelisiniz. Uyruğunuzu yurt dışındaki işlere müracaat ederken yazabilirsiniz.

Eğitim Bilgileri

Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. Okurken almış olduğunuz dereceleri ya da önemli başarılarınızı ve genel not ortalamanızı belirtmelisiniz. Eğer yeni mezun olduysanız bu bölüm en başta olmalıdır. İş deneyimine sahipseniz bu kısmı iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsiniz.

İş/Staj Deneyimi

Ters kronolojik sıra yöntemini kullanarak iş ve staj deneyimlerinizi yazın. Mesela en son çalıştığınız işlerden, yeni çalıştığınız işlere doğru özgeçmişinizin üstünden aşağısına doğru yazma şekline ters kronolojik sıra yöntemi denir. Bu arada başarılarınızı da vurgulamalısınız.

Beceriler

Konuşabildiğiniz yabancı dilleri ve kullandığınız bilgisayar programlarını yazın. Birkaç program ya da yabancı dil biliyorsanız yanlarına hangi seviyede bildiğinizi/kullandığınızı belirtmelisiniz. Mesela bütün bunların yanı sıra başvurduğunuz pozisyona uygun becerilerinizi de ekleyebilirsiniz.

Aktiviteler/Üyelikler/İlgi Alanları

Mesleğiniz ile ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları yazmanız size avantaj sağlayacaktır. Bunun dışında katıldığınız aktiviteleri ve ilgi alanlarınızı uygun başlıklar altında özet olarak ekleyebilirsiniz. Bütün ilgi alanlarınızı eklemek yerine sadece önemli olan ya da başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan birkaçını eklemeniz yeterli olacaktır. Eğer pozisyon için gerekli ise ek bilgi başlığı altında ehliyetinizin olduğunu belirtmelisiniz.

Eğitimler & Sertifikalar

Katılmış olduğunuz mesleki kurs ve eğitimler, sertifikalarınızı uygun başlıklar altında eklemelisiniz.

Referanslar

İki referans yazabilirsiniz. Yeni mezunsanız eğer referanslarınızdan biri hocanız, diğeri de stajyer olarak çalıştınız yönetici olabilir. Diğer seçenek ise, “Talep edildiğinde verilecektir.” ibaresini eklemektir. Referansınız yok ise bu bölümü eklemeyebilirsiniz. Ancak sizi yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermemelisiniz. Referans gösterdiğiniz kişilere önceden haber vermeniz faydalı olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C++ bilgisayarı kapatma? c# vücut kitle indeksi hesaplama?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes