Responsive Reklam Alanı

Pres, kendisine bağlanabilen özel kalıplar yardımı ile basınç veya darbe uygulaması gerçekleştirerek metallerin kesilmesini, kıvrılmasını, çekilmesini veya sıvanmasını sağlayan makinedir. Pres makinası Temel olarak “eksantrik pres” ve “hidrolik pres” dahil olmak üzere iki türe sahiptir. Preste biri altta sabit, öteki üstte hareketli olmak üzere iki çene bulunur. Kalıp, erkek ve dişi olarak iki parçalı yapılır ve her biri bir çeneye takılır.

İşlenmesi planlanan parça alttaki kalıbın üst tarafına koyulur. Üst çene aşağı indiği vakit parça kalıplar arasında sıkışarak gerekli şekli alabilir. Preslerin ton cinsinden, uyguladıkları kuvvet ile gücü ifade edilir.

pres makinesi emresupcin e1627568994678 - Pres Makinası Kullanım Alanları

Pres Makinası Özellikleri

Pres makinası üstünde yer alan özel aparatlar aracılığıyla darbe ya da basınç ile birlikte metaller üzerinde birtakım önemli işlemler uygular. Pres makinaları elektrikli makinalar kategorisine alınır ve temel anlamda iki ana bölüme ayrılır. Hidrolik pres makinaları ve mekanik şeklinde üretilen pres makinası oldukça fazla yerde kullanılır.

Mekanik presler tekrar eden hareketleri yardımı ile kalıpçılık gibi birtakım faaliyetlerde rol alırlar. C tipi ve h tipi dâhil olmak üzere iki grupta yer alırlar. H tipi preslerde kalıp sütunun içinde kalacak şekilde konumlandırılır. Hidrolik pres, metalik malzemeleri ezmek, düzleştirmek ya da kalıplamak için bu malzemelerin konumlandırıldıkları bir yatağa ya da plakaya sahip bir makinedir.

Pres Makinesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Oldukça düzgün bir biçimde standart kesimlerin elde edilmesi sağlanır. İnce kesime lüzum kalmaz ve kalifiye işçiliğe gerek duyulmaz. Bu sayede işçilikten ve zamandan önemli oranlarda tasarruf sağlanır. Tüm presler çift düğme tipindedir ve iki elin de kullanılmasını gerektirir. Çalışma gösteren bir sistem ile donatılmalıdır. Kesim ustası dışındaki kişilerin kesim makinesini kullanmaları tehlikelidir. Uyarı önlemleri dikkat çekecek şekilde yazılmalıdır.

Pres hareketinin kalıplarda bir hasar meydana getirmemesi amacı ile kalıplar arasında yeterli boşluk olmalıdır. Kalıbın kesim yüzeyi ile presleme yüzeyi paralel olmalıdır. Kalıp duvarları bu yüzeylere dik olmalıdır. Kalıp duvarı çok kalın olmamalıdır. Döşeme olarak belirtilen nokta kesme yatağında düzeltilmelidir. Detaylı bilgi için https://www.sanayiden.com/pres-sanayi-urunleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2021/07/29/pres-makinasi-kullanim-alanlari/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kavanoz Nedir? Mumluk Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes