Responsive Reklam Alanı

Arkadaşlar, Bu gece dedimki bi sql gecesi yapalım geceyi ve saati nispeten işin espri tarafını anlatmak istedim. SQL’de Tarih ve Zaman ifadesini nasıl yaparız, bu makalemde bunu anlatacağım.

Tarih Biçimleri

Yerel SQL tarih tanımlarını Amerikan tarih biçimine göre ayarlar. Diğer tarih biçimlerini desteklemez. Amerikan tarih biçimi AA/GG/YY yada AA/GG/YYYY olarak iki çeşittir. Tarih kullanımımnda bir hataya mahal vermemek için tarih değerleri tek yada çift tırnak içine alınırlar. Eğer tarih değerini tırnak içine almazsak örneğin 17/7/2000 tarihini 17 bölü 7 bölü 2000 olarak algılayacaktır.Aşağıda tarih değerinin SQL ifadelerinde nasıl kullanılacağına dair bir örnek verilmiştir.

SELECT *
FROM orders
WHERE (saledate <= “1/23/1998”)

Tek haneli günlerin yada ayların başlarına sıfır eklemek seçimliktir.

Eğer yüzyıl yıl içinde tanımlanmamışsa BDE ayarlarından FOURDIGITYEAR parametresi yüzyılı kontrol eder. Eğer FALSE ise yıllar sadece iki hane ile tanımlanır. Eğer rakam 0 ile 49 arasında ise 21’ci yüzyılı 50 ile 99 arasında ise 20’ci yüzyılı tanımlar. Örneğin 5/5/1998 tarihi 5/5/98 olarak tanımlanır. 17/7/2000 tarihi ise 17/7/00 olarak tanımlanır. Eğer TRUE ise 17/7/00 tarihi Milattan sonra 0’cı yıl olarak anlaşılır.

Zaman Biçimleri

Yerel SQL saat biçimlerinin ss:dd:nn AM/PM (ss saat, dd dakika, nn saniye) olarak ayarlanmasını ister. zaman değeri ile birlikte yeni bir kayıt eklerken AM/PM kullanımı seçimliktir ve büyük küçük harf ayrımı yapılmaz (yani AM yerine am yazabilirsiniz.)Tanımlama tırnak işaretleri arasında olmalıdır.

INSERT INTO WorkOrder
(ID, StartTime)
VALUES (“B00120″,”10:30:00 PM”)

Eğer AM yada PM etiketlerinden herhangi biri kullanılmışsa bu yarım gün uygulamasının kullanılacağı anlamına gelir ve saat 12 ile karşılaştırılır. Eğer saat 12den küçükse AM büyükse PM olur Saat sahsı AM/PM tasarımını değiştirebilir. Örneğin “15:03:22 AM” “3:03:22 PM” değerine çevrilir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kişisel Web Server Kurulumu Nasıl Olur? xDSL Nedir? xDSL Endüstri Standartlarını Destekliyor mu?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes