Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar,

Windows günlük kullandığınız uygulamalar kadar heyecan verici olmayabilir, fakat PC’nizden en iyi verimi almak adına sistem arası geçişleri bilmeli ve size uyacak ayarları değiştirebilmelisiniz.Bu bağlamda size Windows’unuzu daha kullanışlı bir hale getirecek 21 ipucu vereceğiz. Genel amacımız görevlerinizi daha hızlı ve zevkli bir şekilde yerine getirebilmenizi sağlamak, fakat Windows’u arzunuz doğrultusunda düzenleyebilmenize yarayacak birkaç ipucumuz da bulunmakta.

Klasörlerinizi düzenleyin
Belgelerinizi disk içinde aynı yere koyuyorsanız, onları tekrar bulmanız zorlaşabilir. Bu yüzden belgelerinizi klasörler içinde organize ettiğinizden emin olun-iş, ev, hobi, v.b klasörler altında. Daha sonra bu üst klasörler altına daha kapsamlı alt klasörler de açabilirsiniz. Örneğin iş klasörü içinde üzerinde çalıştığınız her bir proje için ayrı klasörler açabilirsiniz.

Masaüstünüzü sadeleştirin
Masaüstüne ikonları yerleştirmenizdeki amaç sıkça kullandığınız uygulamalara veya belgelere olabildiğince hızlı erişmektir. Fakat tüm uygulamaları masaüstünüze yerleştirdiğinizde bu avantaj da kayboluyor. Bu yüzden masaüstünüzden kullanmadığınız ikonları kaldırmak iyi bir fikir. Ya da isterseniz birbiriyle alakalı simgeleri (Word, Excel ve PowerPoint gibi) grup halinde toplayabilirsiniz. Masaüstüne sağ tıklayıp, Görüntü alt menüsünden ‘Masaüstünü otomatik düzenle’ seçeneğinin kapalı olduğundan emin olmayı unutmayın.

Klasörleri Windows Gezginine sabitleyin
Klasörlerin erişimini onları Windows Gezginine sabitleyerek kolaylaştırabilirsiniz. Sabitlemek için klasörü Windows Gezgininden araç çubuğuna sürükleyin. Sabitlenen klasörler listenin üst kısmında gösterilecektir. Sadece sıkça kullandığınız klasörleri sabitleyin (Sabitlemeyi kaldırmak için listede ilgili klasörün sağ kısmında bulunan tutturaca tıklayın), yoksa sabitlenen tüm klasörler arasında kaybolabilirsiniz.

Çoklu masaüstleri kullanın
Size masaüstünüzü sadeleştirmeyi zaten önerdik, fakat bir diğer etkili yöntem de birkaç sanal masaüstü daha kurup, simgeleri bunlar arasında paylaştırma. Örneğin oyunlar için ayrı bir masaüstü oluşturabilirsiniz, ya da uygulamalar, fotoğraflar veya grafik işleriniz için.

Önemli klasörleri öne çıkarın
Önemli klasörlerinizin Windows Gezgini ya da uygulamalar içinde fark edilebilir olmasını istemez misiniz? İşin sırrı klasik klasör görüntüsünün yerine değişik bir ikon kullanmakta. Bunu yapmak için, Windows Gezginininde klasöre sağ tıklayın, Özellikler’den Özelleştir sekmesine girin. ”Simge Değiştir..’ seçeneğine tıklayın ve istediğiniz simgeyi seçin. ’Gözat..’a tıklayarak kendi belirlediğiniz bir resmi de seçebilirsiniz.

Windows Gezginini yapılandırın
Windows Gezgini size klasör içeriklerine değişik yollarla gösterebilmekte ve ayrıca yaptığınız seçimleri de hatırlıyor, bu yüzden her klasöre uygun görünümü yapılandırabilirsiniz. Örneğin, resimler klasörü için orta veya büyük ikon seçeneğini kullanarak resmi açmadan de küçük resim olarak görüntüleyebilirsiniz; Dosyalar içinse listeleme yöntemiyle hepsini aynı anda görebilmeniz mümkün.

Metin ve ikon boyutlarını optimize edin
Her ne kadar yakınlaştırıp, uzaklaştırabiliyor olsanız da eğer Windows’u yüksek çözünürlükte çalıştırıyorsanız (örneğin, 3840×2160), Windows’taki ikonlar ve metinler okumayı zorlaştıracak şekilde küçük olabilir. Eğer durum buysa, Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme > Görüntü içinde metin ve diğer simgeleri %125 ila %150 oranında küçültüp, büyütebilirsiniz.

Masaüstü araçlarını kullanın
Windows 8’de standart olarak bulunmasa da, Windows 7’de birçok yararlı masaüstü aracı mevcut-örneğin, takvim. Masaüstüne sağ tıklayın, Araçlar seçin. İstediğiniz araçları istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.

Duvar kağıdınızı değiştirin
Duvar kağıdınız olarak kendi fotoğraflarınızdan birini kullanıyor olabilirsiniz, fakat sade bir zemin kullanmak simgelerin fark edilebilirliğini kolaylaştıracaktır, ideal olanı beyaz. Fakat illede de resim kullanırım diyorsanız, içinde fazla detay barındırmayan sade bir resim seçin. Ayrıca resmin bir editör yardımıyla parlaklığıyla oynayarak masaüstü simge görünürlüğünü arttırabilirsiniz.

Kullanıcı hesapları ekleyin
Eğer PC’nizi baka biriyle ortak kullanıyorsanız, bu kişiye ayrı bir kullanıcı hesabı açarak Windows seçeneklerinizin çakışmasına engel olabilirsiniz. Bu seçenek ayrıca dosyalarınızı birlikte ya da ayrı tutabilmenize de olanak tanıyor. Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması > Kullanıcı hesapları ekle veya kaldır’dan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bluetooth’da oluşan güvenlik açığından nasıl korunabilirsiniz? Windows’u geliştirmek adına en iyi ipuçları… -2
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes