Responsive Reklam Alanı

Dreamweaver Araçlar, Paneller ile yazımıza başlayalım Web sayfamız ile ilgili tüm işlemler bilgi penceresi içinde gerçekleşir. Bu alan gövde (body) olarak adlandırılır. Gövde alanındaki görünüm hazırlanmış olduğu sayfanın web tarayıcınızda nasıl görüneceğine dair fikir vermektedir. Sayfamızı kaydederken verdiğimiz isim index.html ise başlık çubuğunda görebiliriz.

Dreamweaver‘da code, split, design olmak üzere üç görünüm türü olmaktadır. Kod görünümünde sayfamıza ait kodlar görüntülenirken split görünümündeyken hem kodlara hem de tasarım ekranındaki nesnelere ulaşabilmektedir. Design sayfasının ortama aktarıldığında nasıl görüneceği hakkında bilgi veren, tasarım kolaylaştıran görünüm türüdür.

Dreamweaver Araçlar kısmında Design araç çubuğu içinde ayrı bölüm bulunmaktadır. Bunlar; Common, Layout, Forms, Font, Hide, Application, Flash Elements, Favorites, Insert araçları içinde bulunur. Show a tabs insert araç çubuğunun sekmeli şeklinde görülmesini sağlarız.

Dreamweaver Paneller

Dreamweaver’da bulunan paneller isimlerine göre gruplandırılmış bir halde yer almaktadır. Varsayılan panel grupları; Assets, Design, Code, Application, Snippets ve Database’dir.

Dreamweaver Sayfaya Başlık Atama

Oluşturacağımız sayfanın başlığının bulunması hem estetik açısından yararlı olacaktır hem de tasarım süresinin koruma açısından yararlı olacaktır. Başlık sayesinde sayfa içeriğinin tanıması kolaylaşacaktır. Sayfaya başlık eklemek için title alanına uygun ifadeyi yazmak yeterli olacaktır.

Dreamweaver Araçlar, Paneller ve Sayfaya Başlık Atama konumuzu anlattık. Aşağıda da belirttiğim basit bir örnekle dersimizi bitirmiş olacağız. Belirttiğim kodları Dreamweaver code bölümüne veya not defterine yazabilirsiniz.

<html> — <!– Her html sayfası bu tag ile başlar. –>
<head>
— <!– Sayfanın başında bazı şeyleri tanımlama için kullanılır. –>
<title>
— <!– Sayfanın üst kısım sekmesinde görünecek yazı –>
</title>
— <!– Açılan title kapatmak için kullanılır. –>
<body>
— <!– Sayfanın ortasında görüntülenecek tanımlamalar –>
<bg color="red"> — <!– bg color sayfa arka plan rengi –>
<font color="red" size="20">
— <!– Yazı renk ve büyüklük ayarlamaları –>
<br>
— <!– bir satır aşağı atlamanızı sağlar –>
</font>
— <!– Açılan font etiketini kapatır –>
</body>
— <!– Açılan body etiketini kapatır –>
</html>
— <!– Açılan html etiketini kapatır –>

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Photoshop ile resme kara kalem efekti nasıl verilir? IP Adres Sınıfları Nelerdir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes