Responsive Reklam Alanı

Sevgili takipçiler, Photoshop yardımı ile sizde resminizi karakalem yapabilirsiniz. Bugün yazacağımız makalemiz photoshop dersi ile alakalı olup sizlerinde işine yarayacağı bir konuyu anlatmak istiyorum. Sosyal medya da paylaştığınız resimlere efekt vermek için türlü türlü filtreleme programları kullanılıyor ya da bazı programlar ücretli olduğundan varsayılan filtreleri kullanmak zorunda kalıyorsunuz.

Anlatacağım bu derste çok basit adımlar uygulayarak birazda photoshop kullanma yeteneğiniz varsa sizde fotoğrafınıza kara kalem efektini istediğiniz ölçüde ayarlayarak uygulayabilirsiniz. Bilgisayarınızda kurulu photoshop programı yok ise Adobe sitesinden ücretsiz deneme sürümünü indirip kurabilirsiniz. Basit işlemleri yapmak için ideal bir sürümü seçebilirsiniz.

Adım 1: Bilgisayarınızda kullandığınız photoshop uygulamasını açarak çalışma yapmak istediğiniz resmi sürükleyip ya da File – Open‘a tıklayarak resminizi bulunduğu konumdan seçerek çalışma alanına atabilirsiniz.

Adım 2: Çalışma yapacağınız resim renkli ise Image – Adjustments – Desaturate tıklayarak resmi renksiz hale dönüştürüyoruz. (Klavye kısayolu ile yapmak isterseniz Ctrl+Shift+U yapmanız yeterli)

Adım 3: Çalışma dosyasına eklediğimiz resmin Layer’ına gelip mouse sağ tık yapıp Duplicate Layer deyip kopya bir layer daha yapıyoruz.

Adım 4: Seçili olan layer üzerinde iken Image – Adjustments – Invert‘e tıklıyoruz.

Adım 5: Layer’ımıza sağ tık yapıp Color Dodge seçeneğini tıklıyoruz.

Adım 6: Son adımımız olan bu adımda Filter – Blur – Gaussian Blur diyoruz. Karşımıza çıkan ufak penceren radius değerini istediğimiz kara kalem görüntüsü çıkacak şekilde ayarlıyorsunuz.

photoshop karakalem yapimi emresupcin - Photoshop ile resme kara kalem efekti nasıl verilir?

Çalışma bittikten sonra resminizi kayıt edebilir istediğiniz platformda paylaşabilirsiniz. (resmin orijinal halinin kaybolmaması için dosyanızı File – Save as diyerek farklı kaydedebilirsiniz.) Blogumuzda yer alan diğer photoshop derslerini de buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Net Framework çalışma mantığı Dreamweaver Araçlar, Paneller ve Başlık Atama?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes