Responsive Reklam Alanı

Merhaba, Modem nedir? çeşitleri nelerdir konularına değinmişti, ADSL modemler ile ilgili konuya pek girmemiştik. ADSL modemler nelerdir? Günümüzde internet bağlantısı için en çok kullanılan bağlantı tekniğidir. Asimetrik kelimesi, veri transfer hızının, gönderim ve alım için eşit olmadığını belirtir. Kullanıcının veri alım hızı, gönderim hızından yüksek olur.

Ayrıca belirtmek gerekirse; kullanmış olduğumuz Türk Telekom, Superonline gibi internet servis sağlayıcıların modemleri genelde standart adsl modemler olabiliyor. Son zamanlarda ise modem teknolojileri epey gelişerek internet kullanıcılarının tercihleri arasında yer alıyor.

ADSL modemler nelerdir?

ADSL modemler digital kodlama tekniği ile telefon hatlarını % 99 verimle kullanırlar. Bağlantı sağlandığında ayırıcı (splitter) adlı cihaz sayesinde telefon hattını meşgul etmez.

Bağlantı Şekillerine Göre ADSL Modemler

Ethernet modemler: Bilgisayarla olan bağlantılarını üzerinde bulunan Ethernet portları ile sağlar. Bu sebeple bilgisayarınızda Ethernet kartı bulunmalıdır.

USB modemler: Bilgisayarla olan bağlantısını USB portu üzerinden gerçekleştirir. Gücünü USB üzerinden aldığı için bilgisayarın kapanması durumunda modem de kapanır.

PCI modemler: Kart halinde PCI yuvalarına takılan dahili modemlerdir.

pci modem emresupcin - ADSL modemler nelerdir?

Kablosuz modemler: Yapısı itibariyle bu kablosuz (wireless) modemler, evlerde yada işletmelerde her derde deva oluyor. Aynı anda hem kablo ile bilgisayarlara bağlanarak ağ oluşturuyor ve interneti dağıtıyor, hem de aynı ortamdaki kablosuz ağ kartına sahip bilgisayarları da bu ağa dahil ederek internete sokuyor.

kablosuz modem emresupcin - ADSL modemler nelerdir?

Ayrıca bu modemleri kablo ile hiç bir bilgisayara ya da benzer bir cihaza bağlamadan da kullanabiliyorsunuz. Yapmanız gereken modemi uygun bir yere koyup adaptörünün ve telefon hattının bağlantısını yapmanız. Bundan sonra bir kablosuz ağ kartı ile internete girmeniz oldukça kolay.

Kapalı alanlarda özellikle duvar (hatta alçı daha da etkiliyor) yada dolap (metallere dikkat) gibi engellerin olduğu zorlu bir alanda 3 duvar arkasından zayıf sinyal gücü ile 35 metre çapında bir alanda bağlantı sağlanabiliyor. Daha açık alanlarda ise oldukça iyi verim elde edilebiliyor. Sonuçta radyo sinyallerinin iletiminin verimi ortama göre değişiyor. Modemi iyi bir şekilde konumlandırmak ve diğer bilgisayarlar ile arasında olan engellere dikkat etmek gerekiyor.

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2016/10/06/adsl-modemler-nelerdir/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Modem nedir? iPhone’da .mp3 Zil Sesi Nasıl Yapılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes