Responsive Reklam Alanı

Botlar; Bir çok kişi için bunlar sadece seçenekleri manipüle eden kötü amaçlı Rus programları. Fakat söz konusu Wikipedia olunca, bunlar yazarlara yardımcı oluyor, bilgiyi trollerden ve saldırganlardan koruyor

Online ansiklopedi Wikipedia’nın gerçekten çarpıcı bir yaklaşımı var: Buradaki girdi ve makaleler prestijli    profesörlerden oluşan bir ekip tarafından yazılmıyor. Bunun yerine gönüllüler kendileri yeni yeni bilgileri giriyor, revize ediyor ve kontrol ediyorlar. Aslında yazarlar bunun için ciddi bir emek ve zaman harcayarak istenmeyen girdileri ve müdahaleleri bertaraf ediyorlar. Böylesi şartlar altında, bazı kendini tekrar eden görevleri otomatize etmek kadar bariz bir seçenek olabilir mi?

Burada sayısız bot devreye giriyor. Bu botlar yazarların hayatını kolaylaştırmalı ve saldırganları engellemeli. Söz konusu Wikipedia’nın İngilizce kısmı olunca, kendi kendine öğrenen bu 350 bot iş başında; bunlar bu platform da yapılan değişikliklerin yaklaşık yüzde onundan bizzat sorumlular.

Örneğin, CleuBot NG botu yorulmaksızın bu katılım bazlı sözlüğe kimin yazma izni olup olmadığına karar veriyor. Bu bot saatte bazen 700 kere devreye girerek sinsi saldırganlarla savaşıyor ve trolleri uyarıyor. ClueBot NG sinirsel bir ağla kontrol ediliyor ve bunun Kendi kendine öğrenen algoritmaları bir e-posta programının spam filtreleri gibi çalışıyor. Wikipedia yazarlarının saldırganlık olarak nitelediği hususlar hakkında bilgi ediniyor ve bunları kullanarak yeni filtre kuralları belirliyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Spectre ve Meltdown’a karşı korunma? SSD! artan hız ve depolama alanı?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes