Responsive Reklam Alanı

Merhaba, Bu yazımızda bilgisayarımızın windows özelliklerini kullanarak yani ekstra bir program kurmadan web sunucusu kurulumu işlemini anlatacağım…

Sunucuda çalışan ASP.NET sayfalarını kendi bilgisayarınızda geliştirmek, test etmek için bilgisayarınızı sunucu bilgisayar gibi kullanabilmeniz gereklidir. Bu amaçla bilgisayarınıza çeşitli web sunucu programlarını yüklemelisiniz. Bilgisayarınıza IIS gibi bir web sunucusu yüklediğinizde bilgisayarınızı sunucu bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. ASP.NET sayfalarının çalıştırılmasından istemci bilgisayara gönderilmesine kadar ki tüm işlemleri web sunucusu yerine getirir.

Web Sunucusu Kurulumu

Şimdi IIS kurulumu gerçekleştirelim. Eğer işletim sisteminiz Windows xp ise Denetim Masası’ndan Program Ekle/Kaldır iletişim kutusuna gelerek, Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklatınız. Bu pencereden Internet Information Services (IIS)’yi seçip, Windows CD’sini takarak (İsterseniz Ayrıntılar düğmesiyle IIS için isteğe bağlı ek bileşenleri ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz) İleri tuşuna basınız. IIS kurulumunu gösteren pencere gelecektir.

Ekranınıza gelen bu pencereden Internet Information Services (IIS)’yi seçip, Windows CD’sini takarak (İsterseniz Ayrıntılar düğmesiyle IIS için isteğe bağlı ek bileşenleri ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz) İleri tuşuna basınız. IIS kurulumunu gösteren başka bir pencere gelecektir. Kurulum bittiğinde ise karşınıza çıkan son pencerede Son düğmesine tıklatınız.

Diyelim ki Windows xp değilde daha yeni bir işletim sistemi kullanıyorsunuz. Kurulum mantığı yine aynı. Denetim Masasını açarak Programlar ve Özellikler kısmını seçiyorsunuz. Pencerenin sol tarafında bulunan kısımdan Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğine tıklıyorsunuz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir.

Win10 web sunucu kurulumu emresupcin - Web Sunucusu Kurulumu

Bu pencereden de Internet Information Services’i işaretleyerek Tamam diyoruz. Karşınıza Gerekli dosyalar aranıyor diye bir uyarı penceresi gelecektir, ardından ise değişiklikler uygulanıyor diye mesaj penceresi gelecektir.

Değişiklerin durumunu gösteren penceredeki bilgilendirmeler bittikten sonra Windows istenen değişiklikleri tamamladı mesajını göreceksiniz. Bu mesajı gördüyseniz işletim sisteminize web sunucusu kurulumu işlemini tamamlamışsınızdır. Son olarak bir dipnot ekleyelim; Kurduğunuz web sunucusunu kapatmak yani devre dışı bırakmak isterseniz yine aynı şekilde denetim masasından windows özelliklerini aç veya kapat kısmına gelip, seçili olan Internet Information Services’in işaretini kaldırıp tamam diyorsunuz. Değişiklikler uygulanıyor mesajından sonra ekrana gelen pencereden de değişikliklerin uygulanması için bilgisayarınıza yeniden başlat seçeneğine tıklıyorsunuz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Mobil Cihaz Tamirine Engel! (2) Influencer Olmak İsteyenler için ilk Türkçe Kaynak
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes