Responsive Reklam Alanı

PDF, iş resim ve belge paylaşmaya gelince kral olabilir, fakat tam olarak etkileşimle değil. Eğer PDF dosyasına ‘kilitlenmiş’ bir resmi ya da metni kopyalamak veya düzenlemek istiyorsanız, önce bunları çıkarmanız gerekmekte. Bu soruna en basit çözüm ücretsiz bir web sitesi olan ExtractPDF (www.extractpdf.com).

PDF dosyasını yükleyin (maksimum 10 MB ‘a kadar), ’Send file’a tıklayın ve tüm resimlerin, metinlerin, fontların ve hatta meta verilerin çıkarılması için birkaç saniye bekleyin. Dosyalar ayrı sekmelerde sıralanacaktır. Buradan indirebilir ya da kopyalayabilirsiniz.

Bu elementleri web sitelerinden çıkarmak için, ExtractPDF kutusuna URL’yi girin ve önceki gibi ’Send file’a tıklayın. OnlineOCR (www.onlineocr.net ) JPEG, PDF ve diğer resim formatlarındaki metinleri algılama için optik karakter tanımlaması (OCR) kullanıp, size bunları Word (DOCX), Excel ya da sade metin halinde indirme olanağı tanıyarak işi bir adım daha ileriye götürüyor. Bu işlem  taranmış resmi mektupları işlenebilen şablonlara dönüştürme onay resmini girmenizin  gerekiyor olması ,fakat yazılar gayet okunaklı. Metne dönüşüm olukça hızlı ve şaşırtıcı derecede isabetli.

Bu hangi fotmat?

Eğer PC’nizde yüklü programlarla açamadığınız bir dosya varsa, yapmanız gereken ilk iş dosyasının formatını öğrenmek olmalı. FileInfo (www.fileinfo.com) adresinde File Extension Search Box kutusuna dosyanın uzantısını (noktadan sonraki üç harf) girerek dosyanın formatını ,neye yaradığını ve hangi program veya uygulamaların bu formatı açabileceğini öğrenin. Dosyanın güvenliğinden emin olmak için VirusTotal’den (www.virustotal.com)çevrimiçi ve ücretsiz tarama yapabilirsiniz.

Web sayfalarını e-kitaplara dönüştürün

Tarayıcı uzantıları önerdiğimiz araçlardan çok daha hızlılar, çünkü tarayıcı çubuğunda yer alıyor ve tek tıkla dönüşüm yapabiliyorlar. Favorilerimizden biri tüm siteleri PC, Tablet ve Kindle’ınızdan daha rahat okuyabilmeniz için e-kitaplara dönüştürebilen Chrome ve Firefox için dotEPUB (htt.//dotepub.com; sağ taraftaki uzantılar kutusuna inin ve yükleye tıklayın).

İstediğiniz çevrimiçi metni bulun, dönüşüm yeşil  dotEPUB butonuna tıklayın ve dosyayı kaydedin. Varsayılan format EPUB, fakat bnu MOBI (kindle)olarak değiştirebilirsiniz: simgeye sağ tıklayın, Options’a girin ve MOBI’yi seçin. E-kitapları MOBI, EPUB ve daha bir çok formata dönüştürmek için CloudConvert’i kullanın. ’Select files’a tıklayın, e-kitap dosyanızı yükleyin, select format’a tıklayın, ardından e-kitaba tıklayın, çıktı yerine ve formatını seçin.

dotEPUB simgesine tek tıklamanızla web sitelerini e-kitaplara dönüştürün

Web sayfaların dönüşümü için ayrıca URL’den ekle seçeneği de bulunmakta, fakat CloudConvert size çıktıyı sadece Word belgesi ya da görüntü dosyası dahil belgeler halinde almanıza olanak tanıyor.

CloudConvert’in kendi Chrome aracı da bulunmakta (www.snipca.com/13863), fakat bu bir web uygulaması, uzantı değil. Bu aracı web sitelerinde kullanırken daha kolay bulduk..

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Yazılım kullanmadan dosyalarınızı dönüştürün! Samsung Galaxy Serisinin En Güçlüsü: Note10
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes