Responsive Reklam Alanı

Artık dosyaları dönüştürmek için yazılıma ihtiyacınız yok. Yazılım listeleyen sitelerden birine girin, muhtemelen JPEG’i PDF’ye, HTML’yi EPUB’a, taranmış mektuplar dijital formata çeviren araçları fark edeceksiniz. Fakat bu araçların bedelleri bulunmakta. Kimi zaman ise PC’niz reklamlara dolup taşıyor.

Artık bu devir geçti. Yazılım kullanmadan da dönüştürme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Çünkü bu işi en iyi yapan araçlar çevrimiçi. Program yüklemenize, reklamların derdini çekmenize gerek yok ve eğer AdBlock (https://getadblock.com) kullanıyorsanız neredeyse hiç reklamla da karşılaşmıyorsunuz.

Posta için resimleri PDF’ye dönüştürün

JPEG uzun zamandır aile ve arkadaşlarımıza resim maillerken kullandığınız favori format, fakat zaman gösterdi ki bunun yerine PDF kullanmalıymışız. PDF aynı kalitedeki  JPEG resme göre 10 kat daha küçük, ayrıca PDF dosyalarını kaliteyi düşürmeden küçültüp, genişletebiliyorsunuz. 500KB’lık JPEG ve aynı resmin 50KB’lık PDF formatını yakınlaştırın, neredeyse aynı görünecekler.

Dahası, tarayıcıların içinde PDF okuyucu zaten bulunmakta, dolayısıyla alıcının resmi görüntülemesi için sadece maili açması yeterli, bunun için herhangi bir yazılım gerekmiyor.

Ücretsiz çevrimiçi  araç Zamzar (www.zamzar.com) size resimleri PDF formatına (ve çok daha fazlasına) çevirme imkanı tanıyor. İşlem birkaç tıklama sürmekte, fakat kesinlikle yazılım indirmekten  hızlı. Bir ya da daha fazla  dosyayı sayfaya sürükleyin (100 MB’a kadar), ’Convert files to:’ menüsünden ‘pdf’yi seçin, e-mail adresinizi girin ve Convert’e tıklayın. Birkaç saniye sonra gelecek e-postadaki bağlantıya tıklayın (‘Alternatively click on the following link’ altındaki bağlantıya-giriş yapmanıza gerek yok), ardından da yeşil Download Now butonuna tıklayın.

Sahte indirme bağlantılarıyla karşılaşmamak için, AdBlock’un açık olduğundan emin olun. Dosyayı 24 saat içinde indirmeniz gerekmekte-sonrasında resim Zamzar sunucusundan silinmekte.

Eğer PDF dosyasını küçültmek istiyorsanız, onu SmallPDF.com’da bulunan Compress PDF sayfasına sürükleyin. Dosya otamatik olarak 144dpi formatına dönüştürülecek. Bu fotmat e-posta için idealdir.

Fotoğrafları çoklu sayfa PDF’sine dönüştürün

Zamzar çok yönlü ve size 1,200 formata dönüşüm imkanı tanıyor (biz bile bu kadar çok formatı destekleyebildiğini bilmiyorduk).Fakat yapamadığı şeyler de var-çoklu sayfa PDF ‘si yaratmak gibi. Bu  görev için size resimleri, belgeleri ve hatta e-kitapları arkadaşlarınıza e-mail olarak gönderebilmeniz için bir çoklu sayfa PDF’sinde birleştirme olanağı tanıyan ‘merge to  PDF’ özelliğine sahip ücretsiz CloudConvert sitesi (http.//cloudconvert.org) yardımcı olabilir.

Start Conversion’a tıklamadan önce, ’merge all into one’ açılan menüsünden “pdf” seçeneğini seçmeyi unutmayın (alttaki ekran görüntüsü). İndirme bağlantısının size mail olarak atılmasını ya da Dropbox veya Goggle Drive hesabınız gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Cloudconvert de Zamzar gibi yüzlerce formatta dönüştürme yapabilmenize olanak tanıyor. Bunlara ses, video formatları, ZIP ve RAR arşiv dosya, belge ve tablolar da dahil. Günlük 25 dönüştürme dakikasına kadar herhangi bir ücret talep edilmiyor. Buna dosya yükleme süresi ve dönüştürme seçeneklerinde gezerken harcadığınız zaman dahil değil, bu yüzden bu süre sizin için yeterli olacaktır. Eğer çok zaman harcamam lazım diyorsanız, yükseltme ücreti aylık 9avro.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sosyal Medyanın Geldiği Nokta! PDF ve resimleri, metin ve Word dosyalarına çevirin!
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes