Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili arkadaşlar, Bloglamayalı bir hayli zaman oldu, arayı kapatmak adına güzel bir kahve muhabbeti yapacağız :). Bu makalemde sizlere internette araştırırken rastladığım yüksek kafeinli kahveler (Taft Coffee) ‘den bahsetmek istiyorum.

Taft Coffee, 2017 yılı içerisinde Türkiye’nin ilk yüksek kafeinli kahve markası olarak kurulmuş. Yüksek kafein oranı ile Güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyen ya da uykusuz uzun bir geceye ihtiyaç duyan herkesin vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyor.

Kendi izlenimime geçmeden Kafein’in kısaca yararlarından da bahsetmek istiyorum;

Sabah kalktığımızda çoğumuzun yaptığı ilk işlerden biri, çay veya kahve tüketmek oluyor. Tükettiğimiz bu içecekler uykumuzu açmakla beraber bize zindelik vermekte. Bunun da nedeni ise bu içeceklerin içinde bulunan kafeindir, gün içerisinde doğru miktarda tüketildiğinde sinir sistemimizi uyarıp bedenimizi tazeleyerek zihnimizi açıyor. Odaklanmanızı maksimum düzeye çıkararak sorumluluklarınızı normalinden çok daha kısa sürede tamamlamanıza yardımcı olur. Sınav dönemlerinde geceler boyu ders çalışıp ayakta durmanız gerekirken ihtiyacınız olan uykusuzluğu ve enerjiyi sağlar ve bununla birlikte daha kolay ezberlemenizi ve okuduğunuzu anlamanıza yardımcı olur.

TaftCoffee emresupcin 1024x361 - Yüksek Kafein Oranı ile Dünyanın En Güçlü Kahvesi!

İzlenimime geçecek olursak; Ben spor yapan biri olduğum için bu ürün dikkatimi çekti ve yaptığım araştırmalar neticesinde aldım. Tek tereddüdüm ise yüksek kafeinli olduğundan içimi zor çok acı bir tadı vardır diye düşündüm ama samimi olarak, abartı olmadan söylemek gerekirse ne kadar tereddütlü yaklaşsam da TaftCoffee beni çok şaşırttı. Antrenman öncesinde normal gold dediğimiz kahvelerden tüketiyordum ama TaftCoffee’i içerken daha önce içtiklerim neydi acaba dedim. Filtre kahve olmasına rağmen aromasını hissetmek bir tarafa içimi çok kolay geldi. (French Press yardımı ile yaptığım kahveyi acaba yapamadım o yüzden mi böyle farklı geldi diye de düşündüm.)

Yüksek Kafeinli Kahveler

Sporda ki performansıma değinecek olursak; Evet, bahsedildiği gibi yıkılmayı önleyici bir etkisi olduğu kanısındayım. Şöyle ki, set aralarında bitiklik olmadı, set sayılarını enerjik bir şekilde tamamladım ve hatta hareketlerimin bitmesinde bile daha kendimi dinç hissediyordum. (ama çok sağlam ter attım) bunun da kafein oranının yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Kafein ayrıca kandaki epinefrin (adrenalin) seviyesini yükseltmektedir. Adrenalin; vücudumuzu yoğun fiziksel efor sarf etmeye hazır hale getirmek için tasarlanan “savaş ya da uçuş” hormonu olarak nitelendiriliyor. Yüksek kafeinli kahveler Hiçbir şeye ihtiyaç duymadan kafeinin, doğrudan yağ yakımını %29’a kadar artırmaya yardımcı olduğu araştırmalarda belirtiliyor.

Arkadaşlar son olarak, gönül rahatlığı ile alınıp içilebilecek bir kahve olduğunu söylemek istiyorum. Özellikle spor yapan arkadaşlarımız olsun, sporu düzenli bir şekilde yaşamlarına adapte etmiş olanlar, yağ yakıp kilo vermek isteyenler olsun herkese tavsiye edilebilecek bir ürün. Bu arada hep sporcu ağırlıklı konuştuk ama TaftCoffee, sınavlarına hazırlanması gereken bir öğrenci veya masa başında uzun saatler mesai harcayan biri için de ideal 😉

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
İnterneti Hızlandırma Yolları Nelerdir? Sağlıklı, Formda ve Zinde olmak için; Güç ve Fitness
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes