Responsive Reklam Alanı

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde alınan karantina önlemlerinin ardından milli eğitim bakanlığı tarafından eba aracılığı ile yayınlanan uzaktan eğitimler haricinde öğretmenler öğrencileri ile zoom video konferansı üzerinden ders işlemekte. Hal böyle olunca da zoom yazılımının kullanımı ivmelenerek yükseldi. Adını duyup geçtiğimiz, uygulama hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kullanıcılardan gelen zoom nedir sorusuna bu yazımızda değineceğiz.

zoom nedir emresupcin - Zoom Nedir?

Zoom Nedir?

Zoom Video Communications, Inc. Yani zoom görüntülü iletişim merkezi California ‘nın San Jose şehrinde bulunan Amerikan iletişim teknolojisi işletmesidir. Bulut tabanlı kullanıcılar arası yazılım platformu aracılığı ile görüntülü telefon ve çevrimiçi konuşma hizmetlerini sağlar ve uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, sosyal ilişkiler  ve telekonferans için kullanılır .  

Zoom’un iş taktiği, rakip yazılımlardan daha basit bir ürün sağlaması ile beraber altyapı düzeyindeki hesaplama maliyetlerini minimuma indirmeyi ve yüksek derecede çalışan yaratıcılığına sahip olmayı kapsamı içerisine alarak maliyet tasarrufuna odaklanmaktadır.

Zoom’un özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz; Konferans Odası, Toplantı, Chat Mesajlaşma, Video Webinar ve Telefon İletişimi gibi özelliklerini ihtiyacımız doğrultusunda kullanabiliriz.

Peki, Zoom Güvenli mi?

Zoom görüntülü iletişim uygulamasında geçmiş zamanda yapılan toplantılara çağrılmayan kullanıcıların “zoom bombalamaları” olarak bilinen müdahaleleri de yaşanmış. Davetsiz misafirler toplantılara, görüşmelere girip şiddet ve pornografik içerikli görüntüler paylaştı. Haliyle bu durumda program hakkında endişelerin artmasına sebep oldu.

Zoom, güvenlik endişeleri ile ilgili BBC’ye yazılı açıklamasında;

Zoom kullanıcı güvenliğini son derece ciddiye almakta. Önde gelen telekomünikasyon sunucularından, En büyük mali hizmetler şirketlerine, sağlık hizmetlerinden telefonla tedavi yöntemlerine, hükümet dairelerinden üniversitelere kadar dünya genelinde 2000 kurum, kullanıcı, ağ ve veri merkezilerimizde güvenlik değerlendirmesi yapıp Zoom’u kullanmayı tercih ettiğini belirtti.

Ulusal Siber Güvenlik Merkezi ve İngiltere Savunma Bakanlığı ile yakın temas halinde olduklarını ve ihtiyaçları olan belgeleri sağlamaya odaklandıklarını da belirterek; Zoom, İngiltere Güvenlik Bakanlığı ve İngiltere Siber Güvenlik Merkezi bu belgelerin ne olduğu ile ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Siber danışman olan Graham Cluley; Zoom’un güvenlik açısından inişli çıkışlı bir geçmişi olduğunu kabul etti. Zoom kullanıcılarının gizliliği ve güvenliği konusunu yeterli derecede ciddiye alıp almadıklarına dair soru işaretlerinin olduğunu söyledi.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Coronavirüs Döneminde Hızlı Olan E-Ticaret Markaları Kazanıyor! Bozuk Word dosyası nasıl açılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes