Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımızda EBA yani Eğitim Bilişim Ağı ‘ndan bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ülkemizde yaşanan koronavirüs vakası nedeni ile okullardaki eğitime bir süre ara verildi ve 8 milyon öğrenci eğitimine EBA sistemi aracılığı ile uzatan eğitim olarak devam edecek. EBA ile eğitimdeki birçok içeriğe ulaşmanız mümkün. Ayrıca EBA üzerinden onlarca video ve faydalı eğitim içeriği ile sınavlara da hazırlanılabilir.

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformdaki amaç; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA sisteminin nasıl kullanılacağına da değinelim…

EBA sisteminin içindeki ses, video, haber gibi modüllere ulaşmak oldukça basit. EBA sistemini aşağıda belirttiğimiz linkten açıp giriş yapan ziyaretçiler, EBA’da yayınlanan derslerine, EBA paylaşımlarına ve uygulamalarına hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. EBA’ya eba.gov.tr adresinin yanı sıra iOS ve Android için geliştirilen mobil uygulamalarına App Store ve Google Play üzerinden erişilebilecek.

EBA Giriş

Öğrenci olarak EBA’ya giriş?

“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. “EBA Giriş” ekranına yönlendirileceksin. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci → Açık Öğretim yolunu izle.

Öğretmenler EBA’ya giriş?

“EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA’ya giriş yapabilirsiniz.

Veliler EBA’ya giriş?

Veliler, eba.gov.tr adresi üzerinde yer alan “Veli” kısmına tıkladıktan sonra e-Devlet üzerinden EBA’ya yönlendiriliyor. Ancak sistem girmek isteyen velinin, öğrencinin e-okul’da kayıtlı velisi olması gerekiyor.

Sevgili öğretmenler, öğrenciler ve veliler, 23 Mart haftası başlayacak uzaktan eğitim süreciyle ilgili tüm ayrıntılar önümüzdeki günlerde EBA’dan duyurulacaktır.

Kullanıcı yoğunluğundan zaman aşımına uğrama gibi yaşanan sorunlar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan iyileştirmeler sayesinde karşılaşılan sorunlar çözüme ulaştırılarak öğrencilerin sorunsuz olarak eğitimlerine devam etmesi sağlanmıştır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
KoronaVirüs Hastalığı (COVID-19) Alacağımız Tedbirlerden Güçlü Değildir! Doğadan gelen kalite: Healing!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes