Responsive Reklam Alanı

Değerli takipçilerimiz, Geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılarak ülkemizin beğenisine sunulan Türkiye’nin otomobili olan TOGG’dan bahsetmek istiyorum. Daha doğrusu ülkemiz adına gururlu bir yere sahip olan otomobilimize blogumda yer vermek istedim. TOGG  yani Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, Türkiye merkezli bir otomobil üretici firmasıdır. TOGG tarafından geliştirilmekte olan otomobiller 2022 yılında ilk aracı satışa sunacaktır.

TOGG emresupcin 1024x432 - Türkiye'nin Otomobili! TOGG!

TOGG resmi sitesinde yer alan bilgilere göre araçtan bahsedelim…

Özgün ve Modern Tasarım: Keskin hatların yalın ve net çizgiler ile şekillendiği özgün tasarım karakteri. Ön, yan ve arka tasarımda akıcı bir devamlılık gösteren karakteristik hatlar Türkiye’nin otomobiline modern ve prestijli bir görünüm kazandırıyor.

Göz Alıcı Dış Tasarım: Dış tasarımda yer alan belirgin ve keskin hatlar otomobilin sağlam ve güçlü karakterini yansıtıyor. Özgün ön tasarımı şekillendiren göz alıcı krom detaylar yan ve arka tasarımda da devamlılık sağlayarak prestijli görünümü tamamlıyor.

Anadolu Kültüründen İlhamla: Modern ve özgün tasarım Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan laleden esinlendi. Otomobilin yoldaki imzası olacak ön ızgarasına ve bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarına modern bir incelikle işlenen lale figürleri coğrafyamızın kültür mirası ile olan bağı vurguluyor.

500+ Km Menzil

300+ km veya 500+km menzil sağlayan pil konfigürasyonlarından ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilecek, yüksek enerjili Lityum-iyon pil teknolojisinin sunacağı menzil ile uzun yolculukları dahi dilediğiniz gibi planlayabileceksiniz. %100 şarj ile yola çıkarak İstanbul’dan İzmir’deki akrabalarınıza veya Ankara’dan Antalya’daki yazlığınıza kesintisiz bir seyahat ile ulaşabileceksiniz.

Hızlı Şarj < 30 Dakika

Gelişimine öncülük edeceğimiz yaygın şarj altyapısı sayesinde otomobilinizi evinizde, ofisinizde veya yolunuzun üzerindeki istasyonlarda şarj edecek, hızlı şarj ile 30 dakikadan kısa sürede %80 pil doluluk seviyesine ulaşabileceksiniz. Uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası verip, hem kendinizi hem de otomobilinizi şarj ederek rotanıza devam edebileceksiniz.

Ekonomi ve Çevre Bilinci: Doğuştan elektrikli platform ve güç aktarma organları sayesinde içten yanmalı motorlu otomobillere kıyasla daha düşük toplam sahip olma maliyeti, daha sessiz ve daha keyifli bir sürüş deneyimi.

8 Yıl Garanti: Gelişmiş Lityum-iyon batarya teknolojisi, batarya yönetim sistemi ve aktif termal yönetim sistemleri sayesinde 8 yıl boyunca pil garanti güvencesine sahip olacaksınız.

Düşük Toplam Sahip Olma Maliyeti

Elektrikli ve bağlantılı otomobillerin yalın bir teknik altyapıya sahip. İnternet üzerinden yazılım güncelleme imkânı ve kullanıcıları teknik konularda önleyici bilgiler ile uyarma olanakları teknik servis/bakım ihtiyacını en aza indirecek. Bunlar ile birlikte, kilometre başına enerji maliyeti içten yanmalı motorlu otomobillere göre çok daha düşük olacak.

Sıfır Emisyon: Türkiye’nin otomobili sıfır zararlı gaz salınımı ile çevre duyarlılığı en yüksek otomobillerin arasında yerini alacak.

AWD Çekiş Sistemi

Otomobilin standart konfigürasyonunda yer alacak arkadan çekiş (RWD) sisteminin yanı sıra ön aksta yer alan ikinci elektrikli motor ile tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sistemi zorlu hava ve yol koşullarında seyahat edecekler için daha iyi bir çekiş sağlayacak.

AWD çekiş sistemi ile 0 -100 km/saat hızlanmasını sadece 4.8 saniyede tamamlayarak hayalini kurduğunuz performansı her gün yaşayacaksınız. RWD çekiş sistemine sahip otomobiller ise 100 km/saat hıza 7.6 saniyede ulaşarak beklentilerinizin ötesinde performans sunacak.

400 Beygir Gücü: Arkadan çekişli (RWD) versiyonlar 200 beygir gücü; tüm tekerleklerden çekiş (AWD) sunan versiyonlar ise 400 beygir gücü sunarak her yola özgüven ile çıkmanızı sağlayacak.

İleri Seviye Güvenlik: Dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri güvenlik sistemleri ile sürüş güvenliğinden ödün vermeyin. Aileniz ile birlikte yolculukların keyfini güvenle sürün.

Çarpışma Dayanımı: Bataryanın otomobilin platformuna entegre yerleşimi ve bağlantısı sayesinde burulma direncinde %30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı ile yola güvenle çıkacaksınız. Yüksek çarpışma dayanımı, aktif ve pasif güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri ile 2022 yılının Euro NCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak.

Aktif ve Pasif Güvenlik: 7 adet standart hava yastığı içeren pasif ve kapsamlı aktif güvenlik sistemleri desteğiyle her türlü yol koşulunda güvenli sürüşü deneyimleyeceksiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bozuk Word dosyası nasıl açılır? Kimlik avı e-posta kullanıcılarını nasıl etkiler?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes