Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, 2020 yılını geride bıraktık. 2021 yılının bütün insanlık için sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. İnanıyorum ki bu yıl daha verimli geçecektir ve inşallah bu zor günleri de atlatarak eski sağlıklı günlerimize döneriz. Gelelim konumuza; Güvenlik Kamerası cep telefonundan nasıl izlenir? işletmelerde veya konutlarda kullandığımız güvenlik kamerasını uzaktan izleyebilme herkesin sahip olmak istediği bir özellik. Bununla ilgili internette farklı araştırmalar ve yöntemler mevcut.

Genelde internet sağlayıcısından her ay ekstra ücret ödeyip sabit ip alarak bu özellik kullanılabiliyor. Lakin şöyle bir seçenek daha var; Bazı kamera kayıt cihazlarında (uranium, powergate, powermaster, retro, goldnet) bulunan bulut yazılımı özelliği sayesinde nerede olursanız olun cep telefonunuz veya tabletinizden uzaktan evinizi işyerinizi ücretsiz izleyebilirsiniz. Çoğu kayıt cihazlarına uyan ve tercih edilen XMEye yazılımından bahsedeceğim.

cep telefondan kamera izleme emresupcin - Güvenlik Kamerası cep telefonundan nasıl izlenir?

XMEye ‘HangZhou XiongMai Technology’ firması tarafından sunulan ücretsiz kamera izleme yazılımıdır. App Store ya da Google Play üzerinden indirip basit bir şekilde telefonunuza kurabilirsiniz. Yazılımı telefonunuza kurduktan sonra şu adımlar ile ilerleyin…

Güvenlik Kamerası cep telefonundan nasıl izlenir?

  • Kurmuş olduğunuz XMEye uygulamasını açın ve konumunuzun kullanabilmesi seçeneğini dilediğiniz gibi seçerek devam edin. Uygulamayı açtığınızda size şu şekilde bir mesaj verilebilir; “XMEye” yerel ağınızdaki aygıtları bulmak ve onlara bağlanmak istiyor. Bu uygulama kullandığınız ağlardaki aygıtları keşfedip onlara bağlanabilir. İzin ver deyip Gizlilik sözleşmesini ise Okudum diyerek kabul edebilirsiniz.
  • Uygulama açıldıktan sonra sizden Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin diye bilgi istenerek Bulut Girişi butonunu görürsünüz. Bizim bu kısım ile işimiz yok. Uygulamanın alt kısmında bulunan Diğer giriş seçeneklerinden başta bulunan bilgisayar ekranı ikonuna tıklıyoruz.
  • Karşımıza boş bir şekilde cihaz listesi gelecektir. Bu kısımda bizden cihaz eklememiz isteniyor ve iki yolu var. Birinci yol; Uygulamanın sol bölümünde yer alan QR Kodu ikonuna tıklayıp kayıt cihazımızın ID numarasını otomatik ekleyebiliriz. Kayıt cihazın seri numarasına ise kayıt cihazı menüsünden Ana Menüye giriş yaparak Sistem Bilgisi menüsünü seçin. Açılan kısımdan Versiyon menüsüne giriş yapın ve karşınıza gelen pencerede yer alan Seri No kısmı cihazın ID numarasıdır. İkinci yol; Uygulamanın sağ kısmında bulunan + sembolüne tıklayarak manuel cihaz ekleme seçeneğini açıyoruz. Cihaz adı yerine ev veya ofis (izleyeceğiniz kameranın konumu) yazıp seri numarasını da alt kısmı yazıyoruz. Seri numarasını nereden bulacağımızı az önce tarif ettim.
  • Burada dikkat etmemiz gereken bir diğer husus ise şu; Yaptığımız bu işlemlerde kayıt cihazını programa ekledik lakin kayıt cihazında kullanıcı adı ve şifre varsa onu da XMEye programına girmemiz gerekiyor. Eklemek için Cihaz adı ve Seri numarasını yazdıktan sonra Yüksek yazan kutucuğu işaretleyip kayıt cihazının kullanıcı adını ve şifresini yazıp OK diyoruz.
  • Kayıt cihazınızda şifre yoksa direkt ok deyip cihaz ekleme işlemini onaylayabilirsiniz. Kayıt cihazınızı programa ekledikten sonra uygulamada ismi görünecektir. İsme tıklayıp yanındaki tik işareti veya kamera ikonuna tıklarsanız kameralarınızı canlı olarak izleyebileceksiniz.

Uygulama hakkında birkaç ipucu verelim…

Güvenlik kameranızın HD özelliği var ise uygulamada HD olarak izleyebilirsiniz. Eğer mobil veri kullanıcı iseniz bu seçeneği SD yani düşük kalitede görüntü özelliği ile değiştirebilirsiniz. Bir diğer ipucu ise; Uzaktan izleyebilmek için Kayıt cihazınızın Network ayarlarından DHCP kutusunu işaretleyin. Eğer burada başka bir ip yer alıyorsa uygulama ile haberleşmesi başarısız olacaktır. Eğer sabit ip kullanıyorsanız başka bir uzaktan izleme programında bu bilgiler işinize yarayacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Farsça Çeviri Hizmetinde Profesyonellik Deepfake nedir?
1 Yorum
  1. Yazar
    Meraklı Stajyer

    Uygulama öneriniz için çok teşekkürler. Genel olarak cihazlardan nasıl güvenlik kamerasını izleyebileceğimizle ilgili de bir blog sayfası buldum. Benim işime oldukça yaradı. Siz de bakmak isterseniz: https://www.karel.com.tr/bilgi/guvenlik-kamerasi-cep-telefonundan-nasil-izlenir

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes