Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar, bugün sizlere sosyal medyada içerik paylaşma rehberini kendi bilgilerime dayanarak sizlere aktarmak istiyorum. Kişisel hesaplarımızda genel olarak arkadaşlarımız ile paylaştığımız görseller galerimizde yer alan fotoğraflar. Lakin birde işin ticaret, reklam ve etkileşim boyutu var. Mesela instagram aracılığı ile bir kampanya düzenleyeceksiniz; Bu kampanyaya göre boyutlandıracağınız görsel ve etkileşim almak içinde gönderi ile ilgili ‘hashtag’ yani ‘etiket’ eklemeniz gerekiyor. Bu rehberimizde kısaca bunlara değineceğiz.

sosyal medyada icerik paylasma rehberi emresupcin - Sosyal Medyada içerik paylaşma rehberi

Sosyal Medyada içerik paylaşma rehberine görsel boyutları ve içerikleri hakkında açıklama yapalım:

Facebook ağı ile yazımıza başlayalım;

Hâlihazırda kullandığımız en büyük sosyal ağ olmaya devam etmektedir. Facebook reklamları ile birlikte Instagram reklamlarının da bu doğrultu üzerinde yönetildiği ele alındığında, Facebook işletme hesabınızın olması hayli önemli.

Facebook’ta temel olarak kullanılan profil, kapak ve paylaşım olarak 3 sosyal medya görsel boyutu bulunmaktadır. Boyutları ile birlikte inceleyelim;

Facebook profil fotoğrafı en düşük 180×180 pixels boyutunda. 1:1 oranını koruyarak kare formatta bir boyut kullanabilirsiniz. Kare bir alan olsa da Facebook bu fotoğrafı bir daire içerisinde göstereceğinden kenarlar ve alt ile üstten yeterli pay bırakmanız gerekiyor.

Facebook kapak fotoğrafı 820×312 pixels boyutunda olmalıdır. Kapak fotoğrafı işletme sayfanızda öne çıkan fotoğraftır.

Facebook paylaşımlarında ise 3 farklı format bulunmaktadır;

  • Yatay biçimindeki görsel ölçeği 16:9 oranı şeklindedir. Tavsiye edilen büyüklük ise 1200×630 pixels
  • Kare biçimindeki görsel ölçeği 1:1 oranı şeklindedir. Burada da 1080×1080 pixels kullanabilirsiniz.
  • Dikey biçimindeki görsellerde 4:5 ya da 9:16 oranını kullanabilirsiniz. 4:5 oranında 1080×1350 pixels, 9:16 oranında ise 1080×1920 pixels fotoğraflar kullanabilirsiniz.

Instagram görsel boyutları ise şu şekilde:

Günümüzde çokça tercih ettiğimiz sosyal ağ olarak öne çıkmaktadır. Instagram üzerindeki paylaşımlarınızı göze daha iyi hale getirmek için görsel boyutlarınızı belirtilen ölçeklerde düzenlemeniz ve paylaşmanız etkileşim açısından oldukça önemlidir.

Instagram profil fotoğrafı 110×110 pixels olmalıdır. Belirtilen ölçeğin üzerinde de bir boyut kullanabilirsiniz. 1:1 oranını korumanız ve yuvarlak olarak görünecek olan görsele hazır olmanız gerekiyor.

Instagram paylaşımları 1080×1080 pixels görünümünde olmalıdır. 1:1 oranında fotoğraf paylaşımı yapabilirsiniz. Dikey olarak fotoğraf paylaşımı da yapabilmektesiniz. Dikey format 4:5 oranı yani 1080×1350 pixels boyutu kullanmanız yeterli olacaktır.

Instagram hikaye paylaşımında ise 9:16 formatı kullanmalısınız. Hikaye ölçeklerinde  tavsiye edilen görsel boyutu 1080×1920 pixels şeklindedir.

Twitter’da üç farklı görsel boyut bulunmaktadır;

Twitter’da sıklıkla kullanmış olduğumuz sosyal ağlardan bir diğeri. Bu mecrada da görsel boyutları kullanım alanına göre bazı değişiklikler göstermektedir.

Twitter profil fotoğrafı 1:1 oranında yeterli olacaktır. Facebook ve Instagram ağlarında da olduğu gibi burada da yuvarlak görünüm olacağını aklınızda bulundurmalısınız.

Twitter kapak fotoğrafı konusunda kullanıcıları biraz daha özgür bırakmakta. 1500×1500 pixels boyutunda görsel kullanabilirsiniz.

Twitter paylaşım fotoğrafları ise Tweetlerinizde tavsiye edilen görsel boyutu 440×220 pixels boyutundadır.  Paylaşım fotoğraflarında 2:1 oranı tavsiye edilmektedir. Yalnız burada da 1:1 kare oranında görsellerinizi paylaşabilirsiniz.

Youtube görsel boyutlarına değinecek olursak;

Hobiden ziyade özellikle kazanç sisteminden fayda sağlamak için kullandığımız Youtube’un; görsel boyutları da değişiklik göstermektedir. Temel olarak kullanabileceğiniz profil ve kapak fotoğrafı boyutu bulunmaktadır. Youtube üzerinden hikâye paylaşımları da yapıyorsanız bu görsel boyutlarına da değineceğiz…

Youtube profil fotoğrafı olarak 1:1 formatında kare bir görsel kullanmalısınız. Lakin fotoğrafın diğer sosyal ağlardaki gibi yuvarlak görüneceğini bilmelisiniz. Önerilen fotoğraf boyutu ise 800×800 pixels şeklinde olmalıdır.

Youtube kapak fotoğrafı Masaüstü ve mobil görünüm için önerilen kapak fotoğrafı boyutu 1546×423 pixels şeklindedir.

Youtube hikaye paylaşım görselinde önerilen görsel ölçüsü 9:16 oranı, görsel boyutu ise 1080×1920 pixels şeklindedir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
C++ not ortalama programı? PKI şifreleme teknolojisi nedir?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes