Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili okurlar,

Bu yazımızdan yerli sosyal medya uygulamamız olan ve son günlerde de adını sık duyduğumuz “yaay”dan bahsetmek istiyorum. “Yepyeni bir sosyal medya uygulaması Yaay’a ilk ayak basan sen ol, özgür bir dünya ile tanış. Başka bir dünya” diye ilk reklamını yayınlayan Yaay; Türk Telekom çatısı altında açılmış Türkiye merkezli bir sosyal medya platformudur.

Bildiğiniz üzere sosyal medya platformları neredeyse hepimizin vazgeçilmezi oldu. Fotoğraf, video paylaşımları, farklı bilgiler yayınlayanlar, günlük olarak kontrol etme ihtiyacı duyduğumuz bir sürü sosyal medya bulunmaktadır.

Dünya da milyonlarca kullanıcının olduğu sosyal medya platformları, büyük bir Pazar’a sahip. Bu pazarda yer almak isteyen birçok girişim ve girişimci bulunuyor. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de bu tür girişimler için farklı adımlar atılıyor. Yaay uygulaması ise yeni çıkan bir sosyal medya uygulaması.

yaay Uygulamasının Özellikleri

Yaay uygulamasına baktığımızda ilk olarak mikroblog kısmı ve bazı açılardan Twitter’a olan benzerlikler dikkatinizi çekebilir. Mikrobloglar ise kullanıcılara kısa cümleler, anlık fotograflar ya da video linkleri gibi küçük içerik parçalarını paylaşmak için ortam sağlamaktadır. Bununla beraber yapılan paylaşımlar yanıtlanıp, beğenilebilmektedir. Beğenme kısmı ise daha çok facebook gibi. paylaşımlar ise twitter’daki gibi retweet yapılabiliyor.

Yaay’ın kullanıcıların gözünden en dikkat çekici kısımlarından birisi ise “beğenmeme” butonu. Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar uzun zamandır beğenmeme butonu istediğini dile getiriyordu. Bu konu bazı zamanlar haberler ile karşımıza çıktı, ama beğenmeme özelliği hiç bir zaman sosyal medya uygulamalarına eklenmedi. Yerli uygulamamız olan  Yaay’da ise kullanıcılar isterse paylaşımları beğenmeme özelliğini kullanabilecek.

Yerli uygulama yaay, sosyal medya platformlarındaki çoğu özelliği tek bir uygulamada bir araya getirerek ve özellikle de gençlerin kullanım alışkanlıkları düşünülerek kurgulandı. Yaay uygulamasının kurucusu Emre Meriç ise bu konu ile ilgili kısa vadede çevre ülkelerde de Yaay’ın kullanımının kabul göreceğine inanıyoruz. Tüm alt yapı geliştirmelerimizi evrensel bir sosyal medya dili ve görsellik algısı üzerinden şekillendirdik” diyerek açıklama yaptı.

Ülkemizin bu alanda adım atmasını destekleyerek ben an itibari ile yaay uygulamasına kayıt oldum. Sizler de bu platforma üye olarak incelemede bulunup paylaşımlarınızı bu mecra adı altında da yapabilirsiniz…

yaay emresupcin 1024x787 - “Yaay” Yerli Sosyal Medya Uygulaması Nedir?

yaay’a kayıt olmak için https://yaay.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz…

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Güvenli bir Parola için dikkat edilmesi gerekenler? Black Friday Nedir? Ne Zaman Başlayacak?
1 Yorum
  1. Yazar
    sehat özgür

    beğenmeme butonu benim de en sevdiğim özelliklerden biri oldu. yaay gibi platformların artması gerekiyo bence bu alanda hep yabancı ülkeler vardı

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes