Responsive Reklam Alanı

Merhaba sevgili arkadaşlar, Bugün yayınlanan bazı haber sitelerinde “Telefonu sayesinde hayatı kurtuldu” gibi başlıklar paylaşıldı. Kısaca haberden bahsedeyim. Google Pixel 4XL cihazına sahip bir kişi yaptığı trafik kazası nedeniyle bilincini kaybediyor. Telefonun trafik kazası algılama özelliği sayesinde kullanıcısının bilincinin kapalı olduğunu tespit ederek 911 ile iletişime geçip acil servis ekiplerinin olay yerine gelmelerini sağlıyor. Bu yazımızda Google Pixel cihazından bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermekte olan akıllı telefon dünyası; markaların ürettiği yeni cihazlar ile gelişimini sürdürmektedir. Bu yeni cihazların arasında, önümüzdeki zamanlarda adını daha sık duyacağımız Google Pixel cihazı konumlanmakta. Ayrıca; Google Pixel üstün özellikleri, uygun fiyatı ve marka kalitesi ile öne çıkmakta.

google pixel 4xl emresupcin - Google Pixel nedir? Hangi özelliklere sahiptir?

Google Pixel, Google’nin 21 Şubat 2013 tarihinde piyasada satışa sunduğu bir telefon markasıdır. 2013 yılından önce daha çıkmadan müşterileri hazır bekleyen Google Pixel’in en iyi akıllı telefon olduğu öngörülmektedir. Ayrıca Google’ın eski telefon markaları olan Nexus’ların da ismi değişerek Pixel olacağı, Google tarafından açıklanmıştır. Google Pixel markasının, iki çeşidi vardır. Bunlardan ilki Pixel ikincisi ise Pixel XL‘dır. Pixel XL 2016 yılında piyasaya sunulmuştur. Yazımıza başlarken belirttiğimiz haberde de Google Pixel 4 XL cihazı kullanıldığı belirtilmişti.

Google Pixel Özellikleri

Pixel 4 XL modelin Pixel 4’e kıyasla büyük bir ekran ve batarya ile gelmesi dışında takriben tüm özellikler aynı. 6.3 inç AMOLED ekran teknolojisi sayesinde QHD+ yani 3200×1800 çözünürlük sunmaktadır. Ekranın 90 Hz yenileme hızına ve 553 piksel hassasiyetine sahip olduğu ifade edilmekte. Cihaz gücünü Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisinden almaktadır. Snapdragon 855, 2.84 GHz hızında çalışmaktadır. Snapdragon 855’in dikkat çeken en önemli yeniliği 5G teknolojisini destekliyor olması. Pixel 4 XL ile birlikte Xiaomi Mi 9, Oppo Reno 10x Zoom ve Samsung Galaxy S10 Lite; Adreno 640 grafik işlemcisini kullanan cihazlar arasındadır.

6 GB RAM bulunan Pixel 4 XL, 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı sunmaktadır. Pixel 4 XL, Pixel 3 XL gibi aynı kamera özelliğine sahip. Arka kamerası 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyaframa yani ışık düzengecine sahip ana kamera yer almaktadır. Optik ve elektronik görüntü sabitleme ile güçlendirilmiş kamera, Pixel Neural Core ve Google’ın görüntüyü iyileştiren özel tasarımını kullanmaktadır. Pixel Neural Core, Pixel Visual Core’un varisidir. Her iki yonga seti de Google tarafından yapıldı ve fotoğrafçılığı iyileştirmeyi amaçladı. Cihazın ana kamerasına 16 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip uzaktaki nesneleri mümkün olduğunca yakınlaştıran telefoto kamera refakat ediyor.

Cihazda 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip ön kamera yer almaktadır. Ön kameraya refakat eden çift kameralı telefonların önde gelen özelliklerinden derinlik algılama sensörü sayesinde; yüz tanıma kilidi ve selfie çekimlerinde üstünlük elde edilmektedir. Pixel 4 XL; 1080p çözünürlüğünde 120 FPS, 4K çözünürlüğünde ise 30 FPS video kaydı gerçekleştirebilme özelliğini barındırmaktadır. Pixel 4’ün dikkat çekici özelliklerinden bir diğeri ise Motion Sense özelliğine sahip olmasıdır. Bu özelliğin kullanımı sayesinde cihazınıza elle temas etmeden ekran kilidini açabilir veya mimiklerinizi kullanarak başka işlemler yaptırabilirsiniz. Bu arada şunu da belirteyim; Güç tasarrufu veya uçak modunu aktif hale getirmeniz durumunda Motion Sense özelliği çalışmayacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kaliteli Gümüş Küpeler C/C++ kullanarak çarpım tablosu yapımı?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes