Responsive Reklam Alanı

Windows 10 işletim sisteminde bulunan Microsoft Edge internet tarayıcısını kaldırma işlemi nasıl yapılmaktadır? Bu yazımızda Microsoft Edge nasıl kaldırılır? sizlere aktaracağız. Windows 10 işletim sistemini kurduğumuzda bilgisayarımızda kurulu olarak gelen; Microsoft Edge’yi ilk olarak Google Chrome tarayıcısını indirmek için kullanıyoruz. Bilgisayarınızı sıfırdan kurduğunuzda veya ayarladığınızda; yaptığınız ilk şey genelde Microsoft Edge’yi açıp Google Chrome’u kurmak oluyor. Microsoft Edge ile olan işiniz bittikten sonra bu tarayıcıyı kaldırmak için farklı yollara başvuruluyor.

İlk olarak belirtmeliyiz ki Windows 7 kullanıcıları Internet Explorer’ı birkaç kolay adım ile bilgisayarlarından kaldırabiliyor lakin aynı durum Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemi kullanıcıları için geçerli olmamaktadır. Bu durumda ise üzerinde konuştuğumuz işletim sistemi Windows 10 olduğunda neler yapabilirsiniz?

microsoft edge nasil kaldirilir emresupcin - Microsoft Edge nasıl kaldırılır?

İşletim sistemi ile beraberinde ismi de değişmiş olan Microsoft Edge, tamamıyla Internet Explorer diye belirtebiliriz. Eğer ki Windows 10 işletim sistemi kullanıyorsanız ve Microsoft Edge tarayıcısını kaldırmanın yollarını arıyorsanız, maalesef yapamayacaksınız. Yalnız bu durum, bilgisayarınızda Edge’nin görünmesine engel olamayacağınız anlamına da gelmemektedir.

Bu kısımda uygulanabilecek asıl çare; Microsoft Edge uygulamasını devre dışı bırakmak olacaktır. Genel olarak uygulanılan bu yöntem ile beraber uygulamayı kaldırmış olmasanız da masaüstünüzden, başlat çubuğundan veya başka bir yerden görünmesini ve bilgisayarınızda çalışmasını önleyebilirsiniz.

Microsoft Edge Nasıl Kaldırılır?

  • Başlat çubuğunda yer alan Arama ikonuna tıklayın. (veya başlat simgesine de tıklayabilirsiniz.)
  • Arama ikonuna veya Başlat’a tıkladıktan sonra Windows Özellikleri yazın.
  • Karşınıza gelen seçeneklerden Windows Özelliklerini Aç veya Kapat isimli butona tıklayın.
  • Microsoft Edge tarayıcısının yanında bulunan onay kutusundan tiki kaldırın.
  • Karşınıza gelen uyarıya Evet diyerek devam edin.

Bütün bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Microsoft Edge, devre dışı bırakılmış olacaktır. Eğer ki tekrar aktif hale getirmek istiyorum diyorsanız aynı adımları takip ederek onay kutusunu tekrar işaretlemeniz yeterli olacaktır.

Bu kadar çok teferruata giremem derseniz eğer; Microsoft Edge dursun, Arama ikonuna veya Başlat menüsüne internet explorer yazıp, masaüstüne ve başlat çubuğuna sabitleyip kullanabilirsiniz. 🙂

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Kontrollü Normalleşme Süreci başlıyor! C++ bilgisayarı kapatma?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes