Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda temp klasörü silinir mi sorusuna yanıt arayacağız. Temp klasörü bilgisayarımızın C: yerel sürücüsü içerisinde; Kullanıcılar klasöründe bulunan AppData klasörünün içinde yer almaktadır. Şimdi önce nedir bu temp klasörü? sorusuna cevap verelim. Temp klasörü; Bilgisayarımızda kurulu olan programlara ait geçici dosyaların kaydedilerek depolandığı bölümdür. Bu klasör içerisine gereksiz dosyalar da depolanabilmektedir. Bu depolanan dosyalarda bilgisayarımızda gereksiz yer kaplamaktadır. Temp klasörü içerisindeki dosyaların boyutu fazla olabilmektedir. Yani bilgisayarımda çok bir şey yok, kontrollerini yaptım ama dolu görünüyor gibi sorularının cevabı; Temp klasörü içerisinde yer alan gereksiz dosyalardan kaynaklanıyor olabilir.

Temp klasörü silinir mi?

Merak edilen sorulardan biri olan Temp klasörü silinir mi? sorusu çoğu kez kafa karıştırabilmektedir. Çünkü bu klasör yerel disk C: klasörü içerisinde olduğundan Windows sistem dosyaları ile ilişkili olduğundan bilgisayara zarar verebilir mi diye düşünülebilmektedir. Kişisel bilgisayarlarımız zamanla yavaşlayıp çeşitli nedenlere bağlı olarak performansı düşebilmektedir. Haliyle depolama alanları da sebebini bilmediğimiz şekilde dolabilmektedir. Sebepsiz şekilde yer kaplayan gereksiz dosyalar ise Temp klasöründe depolanmaktadır. Temp klasörü silinir mi? Bu dosyaları silmek bilgisayarın işletim sistemine zarar vermez.

Az önce de bahsettiğimiz üzere; Temp klasörü geçici sistem dosyalarının depolandığı bölümdür. Burada ki depolama olayı ise; İşletim sistemimiz halihazırda dosya transferi yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için taşınan veya silinen dosyaların kopyasını “Temp” klasörüne kopyalamaktadır. Sonrasında ise bu klasöre kopyalanan geçici dosyalar sistem tarafından temizlense de; bu temizlik çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Lakin dosya transferi veya kopyalama işlemi sırasında bilgisayar herhangi bir nedenden dolayı kapanırsa, kopyalanan dosyaların bir bölümü “Temp” klasörü içinde kalacaklardır.

temp klasoru silinirmi emresupcin - Temp klasörü silinir mi?

Örneğin yukarıda ki resimde gördüğünüz Temp klasörü içerisinde ki dosyalar benim bilgisayarımda yer almaktadır. Özellikle Adobe programları ile uğraşanlar bu klasörü belirli aralıklar ile takip edebilir. Resimde gördüğünüz üzere geçici dosyaların büyük kısmı Adobe programlarına ait. Temp klasörü içeresinde yer alan gereksiz dosyaları silmeniz bilgisayarınıza zarar vermez. Zaten silinmesi durumunda bilgisayarınıza zarar verebilecek bir dosya var ise Windows sizi uyaracaktır. Bu yazımızda Temp klasörü nedir? ve Temp klasörü silinir mi? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Şimdi gelelim bu klasörün içerisinde yer alan dosyaları nasıl silebileceğimize…

Temp klasörü içindeki dosyalar nasıl silinir?

  • İlk deneyeceğimiz yöntemde bu klasörün bulunduğu konuma gidelim. Bilgisayarım / C: / Kullanıcılar / Kullanıcı Hesabınız / AppData yolunu izleyerek Temp klasörüne ulaşalım. Klasör açıldıktan sonra içinde yer alan dosyalarım tümünü seçip silebilirsiniz.
  • İkinci yöntemimiz ise biraz daha basit. Başlat – r tuşlarına basarak çalıştır penceresini açalım. Aşağıda yer alan resimdeki gibi bir ekran gelecektir. Buraya %temp% yazıp Tamam diyelim ve aynı şekilde karşımıza çıkan dosyaları silelim. Başlat – r kısa yollarına tekrar basalım ve bu sefer ekrana sadece temp yazıp Tamam diyelim. Karşımıza çıkan dosyaları seçip silme işlemini gerçekleştirelim.
temp klasoru emresupcin - Temp klasörü silinir mi?
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Sporcu Atleti Kullanım Avantajları
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes