Responsive Reklam Alanı

Bu yazımızda wordpress altyapısı ile hazırlanan web sitelerine Google ve benzeri arama motorlarında ön plana çıkarmak için seo nedir, seo uyumlu makale nasıl yazılır gibi konulardan bahsedeceğiz. Seo nedir tanımı ile yazımıza başlayalım; Seo ingilizce karşılığı olan search engine optimization kelimelerinin kısaltılmış biçimidir. Türkçe anlamı ise arama motoru optimizasyonudur. Kısaca seo demek; google’a sitenizi sunmak, tanıtmak demektir. Yani sitenizi ziyaret eden kişiler nasıl içeriklerinizi ve yazılılarınızı okuyorsa google’da seo ile sunduğunuz kısmı görüp inceliyor. İnceledikten sonra sitenizi anlıyor ve sitenizi benzeri içerikli siteler ile kıyaslayıp; sizi onların önünde veya arkasında çıkarıyor.

seo uyumlu makale nasil yazilir emresupcin - Seo uyumlu makale nasıl yazılır?

Peki SEO uyumlu makale nasıl yazılır?

Sitenizde paylaştığınız her bir yazının önemli bir trafik kaynağına dönüşmesi için yazılarınızı seo uyumlu olarak hazırlamak önemlidir. Seo uyumlu makale hazırlarken en önemli hususlardan biri; makale başlığını yani odak anahtar kelimeyi iyi seçmemiz gerekmektedir. Odak anahtar kelimesi google’ın bizi istediğimiz kelimelerde ön plana çıkarması için gereklidir. Hatta odak anahtar kelimesini yazımızın ilk başında ve giriş paragrafında da kullanırsak daha iyi olacaktır. İlk paragrafta ve girişte yer alan odak anahtar kelimesi seo uyumlu makale yazmanın altın kuralı diyebiliriz.

Dikkat etmemiz gerek konulardan bir diğeri ise; yazımızda alt başlıklar kullanmamız gerekiyor. Bunun boyutlarını kendiniz h1, h2, h3 başlık etiketleri ile ayarlayabilirsiniz. Alt başlıkta da odak anahtar kelimesi kullanılmalıdır. Odak anahtar kelimesini yazınızın uzunluğuna göre artırabilirsiniz.

Üçüncü adımımızda ise yazacağımız yazıya iç ve dış link vermenin önemine değinelim. İç link tanımı; Sitemizde paylaştığımız yazı içerisindeki bir kelimeye sitemizde bulunan o kelime ile ilgili herhangi bir yazı, kategori veya sayfa linki vermeye iç link denir. Dış link ise; farklı bir sitede yer alan linki alıp seçtiğimiz kelimeye eklemeye denir. Adından da anlaşılacağı üzere farklı bir siteden link çekme işlemidir. Dış link verirken yazınız ile bağlantılı veya büyük site olmasına dikkat edin.

Gelelim yazımızın görsel seo uyumu açısına…

Seo uyumlu makale yazarken konu ile ilgili görselleri de seo uyumlu hale getirirsek yazımız seo kalıbına uygun bir biçimde olacaktır. Yazımıza ekleyeceğimiz öne çıkarılmış görsele alt başlık açıklaması eklememiz önemlidir. Paylaştığımız yazıdaki ekleyeceğimiz diğer görsellere de alt başlık etiketi eklemeyi ihmal etmemeliyiz. Burada dikkat etmemiz gereken bir diğer husus ise; ekleyeceğimiz görsellerin hepsine aynı alt metinleri eklememeliyiz.

Seo uyumlu makale nasıl yazılır konusunu özetleyecek olursak;

  • Anahtar kelimeler seo uyumlu makalelerin olmazsa olmazıdır. Anahtar kelimeleri ne kadar doğru seçerseniz yazınızda o kadar seo uyumlu bir hale gelecektir.
  • Seo uyumlu ve doğru anahtar kelimeleri içeren bir giriş cümlesi yazmalısınız. Meta açıklamaları ve giriş cümleleri makalenizin en önemli kısımlarından biridir. Meta açıklama kısmı arama motorlarında yazınızın özet açıklamasını gösteren kısımdır.
  • Yazınız ne çok uzun ne de çok kısa olmalıdır. Yazınız net olmalıdır, konuya girerken açıklama kısmını çok uzun tutmamalısınız. İnsanlar bilgi ve sonuç ister, laf kalabalığına girmeden en sade ve anlaşılır bir şekilde yazacağınız her makale sizin için avantajdır.
  • Seo uyumlu makale yazarken alt başlıklara yer vermelisiniz. Sadece açıklama yeterli olmaz, konuyu başlıklara ayırmanız içeriğinizin nelerden bahsedildiği konusunu tanımlar. Alt başlıklarda da odak anahtar kelimesinin geçtiğinden emin olun.
  • Seo uyumlu bir makale yazmak istiyorsanız Türkçeyi doğru kullanmalısınız. Hatta noktalama işaretlerini de dikkate almalısınız.
  • Makalenizde konu ile ilgili görsellere yer vermelisiniz. Telif içermeyen resim kullanmaya dikkat edin.
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Microsoft Outlook kişisel klasörler nelerdir? Temp klasörü silinir mi?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes