Responsive Reklam Alanı

Selamlar değerli arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Windows 11 bilgisayarlarımızın güncelleme bölümüne gelmiş bulunmakta. Bilgisayarlarının sistem gereksinimlerini karşılayan, orijinal lisansa sahip olan kullanıcılar güncelleme yaparak windows 11’e geçişini tamamladı. Lakin bazı kullanıcılarda ise güncelleme bölümüne gittiğinde; “Bu bilgisayar şu anda Windows 11 için olan tüm sistem gereksinimlerini karşılamıyor uyarısı” ile karşılaşmaktadır. Maalesef bende bu kervandayım. Blog dünyasındaki üstatlarımız sağ olsun bu konuda da deneyimlerini takipçilerine aktardılar. Yakından takip ettiğim teakolik’in attığı tweet’ten yola çıkarak Windows11 kurulum sorununun çözümü için bilgi buldum 🙂

pc sistem durumu denetleme emresupcin - Windows11 kurulum sorununun çözümü?

Windows11 kurulum sorununun çözümü

Sorunun çözümüne geçmeden önce belirtmek istediğim birkaç şey var; Microsoft, Windows 11’e sahip olabilmek için bilgisayarlarımızın UEFI, güvenlik önyükleme özellikli gereksinimi karşılamasını şart koşmakta. Güvenilir Platform Modülü olan TPM’in de sürüm 2.0 olması gerekmektedir. Windows 11 sistem gereksinimlerine detaylı olarak bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Verilen işlemci hatasını gidermek için izleyebileceğiniz yollara geçelim;

  • İlk olarak kayıt defteri düzenleyicisini açarak işleme başlıyoruz. (Windows+R kısa yol tuşlarına basarak yada arama bölümüne regedit yazarak ilgili ekranı açabilirsiniz.)
  • Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup yolunu izleyerek boş alana Mouse’a sağ tık yapıp Yeni – DWORD (32 bit) Değeri oluşturuyoruz ve adını AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU yapıyoruz. Açıp değer verisini 1 yapıp tamam diyoruz.
  • Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup yolunu izleyerek boş alana Mouse’a sağ tık yapıp Yeni – DWORD (32 bit) Değeri oluşturuyoruz ve adını BypassTPMCheck yapıyoruz. Açıp değer verisini 1 yapıp tamam diyoruz.

Windows 11 kurulum işlemi

Ayarları oluşturduktan sonra bilgisayarınızın denetim masasından Windows Update kısmına giderek Windows 11 güncellemesini başlatabilirsiniz. Ayrıca bir başka yöntem olan USB ile kurulum yapabilirsiniz. Bunun için de microsoft’un web sitesine giderek .iso dosyasını indirip rufus programı ile USB’ye yazdırabilirsiniz. Bu arada Rufus programını açıp USB sürücünüzü seçtikten sonra indirdiğiniz .iso dosyasını ekledikten sonra herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Temiz bir şekilde Windows kurulumu başlatabilirsiniz. Windows11 kurulum sorununun çözümü bu şekilde de çözülebilmektedir.

Özetlemek gerekirse Windows 11 işletim sistemini desteklemeyen bilgisayarlara kurulum yapabilmek için; Bilgisayarınıza TPM 2.0 etkinleştirmesi yapabilir, Güvenli ön yüklemeyi etkinleştirebilir, UEFI onarımı yapabilir veya Kayıt Defteri Düzenleyicisinde bazı ayarlar yapabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Mutfak Eşyaları Hakkında Bilgiler DualSense rahatlığı PC’de de kullanılıyor
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes