Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda siz değerli okurlarıma ufak bir bilgisayar makalesi yazmak istiyorum. Aslında benimde aklıma ilginç bir makale yazmak geldi. Geç saatlere kadar oturuyorsanız sizinde aklınıza bilgisayar simgelerinin nereden nasıl geldiklerini düşünürsünüz. Bende düşündün taşındım ve araştırdım sizler için birkaç bilgisayar simgesinnin tarihçesini yazmaya karar verdim. Teknoloji hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Gündelik yaşantımızda sürekli birtakım tuşlara basıyoruz ya da kullandığımız cihazların üzerinde farklı simgelere rastlıyoruz. Peki bu simgelerin nereden çıktığını hiç merak ettiniz mi?

 

 

Güç Düğmesi:

 

Power emresupcin - Bilgisayar Simgelerinin Gizli Tarihçesini Biliyor musunuz?

Mühendisler eskiden beri güç düğmeleri ve anahtarlarını etiketlemek için ikilik sistemi kullanmışlardır. Buna göre 1 “açık, 0 ise “kapalı” anlamına gelmekteydi.

1973’te Uluslar arası Elektroteknik Komisyonu çemberin içine geçen çizgi simgesini “beklemedeki güç durumu”  olarak düzenledi.

Ancak IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) bu tanımlamanın belirsiz olduğuna ve simgenin kısaca güç anlamına gelmesine karar verdi.

 

 

USB:

 

USB emresupcin - Bilgisayar Simgelerinin Gizli Tarihçesini Biliyor musunuz?USB 1.0 çıktığında yaratılan USB simgesi, Neptün’ün üç çatallı zıpkınını andıracak şekilde çizilmiştir.

Ancak zıpkının sivri uçlu üçgenleri yerine, USB tanıtımcıları çatalların ucuna kare, daire ve üçgen yerleştirerek şekli değiştirdiler.

Bunu yapmaktaki amaç, USB standardını kullanarak bağlanabilecek farklı çevre birimlerinin altını çizmekti.

 

 

AT (@):

 

AT emresupcin - Bilgisayar Simgelerinin Gizli Tarihçesini Biliyor musunuz?Türkçe’de bulunma eki –da anlamına gelen ‘At’ simgesini e-postalarda, Twitter ve forumlarda son yıllarda daha da sık kullanmaya başladık. Bu popüler simge farklı ülkelerde farklı adlandırıldı: İtalya ve Fransa’da salyangoz, Çin’de küçük fare, Almanya’da ise maymunun kuyruğu. 1971 yılında programcı Raymond Tomlinson kullanıcıları makinadan ayırmak için simgesi bilgisayar network adreslerinin arasına koymaya karar verdi.

Tomlinson’ın bu kullanımından önce, 1885 yılında “oranında” anlamına gelen bir muhasebecilik simgesi olarak daktilo klavyelerini çeşitlendirdi.

 

 

 

 

BLUETOOTH:

 

BlueTooth emresupcin - Bilgisayar Simgelerinin Gizli Tarihçesini Biliyor musunuz?Birliğin kod adı olarak oluşturulsa da Bluetooth aktarım standardının adı olarak kaldı. Bluetooth adı ise orijinalinde 10. yüzyılda yaşamış olan Danimarka Kralı Harald Blatant’dan (İngilizcesi Harold Bluetooth’dur) geliyor.

Tıpkı Bluetooth teknolojisinin bilgisayar, cep telefonları ve otomobil piyasalarındaki işbirliğine olanak sağlamak için yaratılması gibi, Kral Blatand da şu anda Norveç, İsveç ve Danimarka olarak bildiğimiz ülkelerin  savaş halindeki bölgelerinin birleşmesinde önemli rol oynamıştır.

Şekil olarak dişe benzeyen simge ise Kral’ın germen dilindeki baş harflerinden oluşturulmuştur.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Dreamweaver'da Named Anchor Nasıl Oluşturulur? Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun…
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes