Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Sosyal medyaya aktif kullanan insanlardansanız ve arkadaşlarınız ile yaptığınız çeşitli aktiviteleri de bu mecralarda paylaşan bireylerseniz bazen arkadaşlarınızın sizi etiketleme durumlarını yaşıyorsunuzdur. Yapılan aktivitelerden hariç eskiye dair paylaşılan bir fotoğrafınızın da etiketlenme durumunu da yaşamanız muhtemeldir. Bu tip etiketlenmeleri engellemenin yollarından bahsedeceğim…

Facebook

‘Etiketlemek’ sözünü duyduğunuzda aklınıza gelen ilk site Facebook. ’Şu kişi sizi 5 fotoğrafta etiketledi’ iletisini aldığınızda  tüyleriniz ürperebilir. Görüntünüzün internette dolaşmamasının tek garantisi hiç fotoğraf çektirmemek olsa da, sizin beğenmediğiniz fotoğraflarınızın zaman tünelinizde görünmemesini sağlayabilirsiniz. Facebook’un etiketleme ayarlarına ulaşmak için, sağ üstteki ok işaretine tıklayın, Ayarlar’ı ve sonrasında “Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları’nı seçin. ’Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler zaman tünelinde görünmeden önce onayına sunulsun mu? ’seçeneğini göreceksiniz. Düzenlemeyi seçin ve ‘Açık’ olarak belirleyin. Bunun sadece zaman tünelinizi etkilediğini  unutmayın. Etiketlendiğiniz iletiler Facebook’ta hala görülebilir. Sayfanın biraz altında ’Etiketlendiğin gönderileri zaman tünelinde kimler görebilir? seçeneğini  göreceksiniz. Düzenleye tıklayın ve eğer buradan etiketlendiğiniz iletilerin görünmemesini istiyorsanız, Sadece ben’i seçin. Eğer profilinizin nasıl göründüğü konusunda şüpheleriniz varsa, bu sayfada bulunan ’Diğer insanların zaman tünelinde neleri gördüğünü gözden geçir’ seçeneğini ya da kapak fotoğrafınızdan ‘Başkasının Gözünden Gör..’ü seçin. Sadece bir şeyi zaman tünelinizden kaldırmak yeterli değilse, ’etiketi kaldır’ diyebilir ya da resmin kaldırılmasını istiyebilirsiniz. Resmi bulun, Seçenekler, Bildir, ’Etiketi kaldır’a tıklayın ve uygun olanı seçin. Bunu ayrıca Fotoğraflara tıklayarak açılan Facebook’un menüsünde bulunan Hareketler dökümündeki kalemi kullanarak da yapabilirsiniz.

Google+

Google+ zaten normalinde de etkilendiğiniz fotoğraf profilinizde belirmeden önce sizin yetkinizi istemekte. Buna rağmen Çevrenizde  bulunan kişi otomatik olarak onaylanabiliyor. Açılan ana menüden Ayarlara  tıklayın ve ‘Fotoğraflar ve Videolar’ bölümünde ‘İçinde sizin olduğunuz fotoğraflar’ kısmında sizi kimlerin otomatik olarak etiketleyebileceğine karar verin. Sizin onayınızı bekleyen fotoğrafları görüntülemek için açılan menüden Fotoğraflara ve Daha fazlasına tıklayarak’ İçinde sizin olduğunuz fotoğraflar’ı seçin. Facebook’ta olduğu gibi onayınızı bekleyen resimler burada listelenecek.

Etiketi kaldırmak için resme tıklayarak Lightbox’ta açın ve yan çubuktaki isminizin yanındaki ‘X’ işaretine tıklayın. Google size gelecekte bu kişi tarafından etiketlenen fotoğrafları engelleyip engellemek istemediğinizi soracaktır.

Instagram

Instagram sadece resim tabanlı olsa da ‘Olduğun fotoğraflar’ özelliği sadece bir yıl öce eklendi. Varsayılan olarak etiketlediğiniz tüm fotoğraflar profilinizde yer alıyor, fakat bunu profilinizdeki etiket sayfasını seçip, ayarlar ikonuna ve Elle Ekle’ye tıklayarak değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca etiketinizi kaldırmak da çok kolay; resminize ve üzerindeki isminize tıklayın, Diğer Seçenekler’i ve ardından da ‘Beni Fotoğraftan Kaldır’ı seçin.

Twitter

Twitter fotoğraf etiketleme özelliğini piyasaya süren son sosyal ağ. Bu, siteyi sadece 140 karakter formatından çıkaran bir yenilikti. Başkalarının sizi resimlerinde etiketlemesini engellemek istiyorsanız, Ayarlar ve Güvenlik ve gizlilik’e tıklayın. Varsayılan ayarlar sizin herkes tarafından etiketlenebilmenize olanak tanıyor, fakat bunu sadece takip ettiklerinizle kısıtlayabilir ya da tamamen kaldırabilisiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
XML Ad Alanları BTK'dan Sosyal Medya Kullanıcılarına Sert Uyarı!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes