Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, HTML Genel Yapısı konusundan daha önce bahsetmiştik. Bu dersimizde ise html komut yapısı konusundan bahsetmek istiyorum. HTML diğer programlama dillerinden farklı olarak sadece görsel düzenleme için kullanılmaktadır. HTML herhangi bir text editörle (Notepad, Word,…) hazırlanabilir.

Fakat bunun yerine WEB sayfası tasarımı için Dreamweaver, FrontPage, Netscape Composer gibi gelişmiş araçlar da kullanılabilir. Modül içerisindeki örnek uygulamalar için Notepad kullanılmıştır. Bir html dokümanı hazırlandıktan sonra kaydedilirken “proje_adi.htm” veya “proje_adi.html” olarak kaydedilmelidir.

HTML komut yapısı…

Yazım kuralları

  • Komutlar büyük ya da küçük harfle yazılabilir.
  • Komutlar Türkçe karakterler (ş,ç,ı,ü,ğ,ö) içermez.
  • Komutlar “<” ve “>” işaretleri arasında yazılır ve “etiket (tag)” adını alır.

Kullanım biçimi:

<etiket (tag)_adi>

Örnek: <HTML>,<BODY>,<TITLE>

  • Bir etiket <etiket_adi> şeklinde başlar ve bazı etiketler dışında </etiket_adi> şeklinde biter.
  • Etiketler iç içe yer alır ve en içteki etiketten başlatılarak kapatılır. Kodların okunabilirliğini artırmak için bir etiket bitmeden tekrar etiket açılırsa içeride açılan etiket biraz daha içeriden yazılmalıdır.

Kullanım biçimi:

<tag_1>
<tag_2>
……
</tag_2>
</tag_1>

Örnek:

<HTML>
<BODY>
……
<FORM>
……
</FORM>
</BODY>
</HTML>

  • Bir etiket parametreler kullanarak biçimlendirilir ve bu parametrelere tırnak (“”) işaretleri arasında değer atanır. Değerle parametre adı arasında eşittir (=) işareti kullanılır.

Kullanım biçimi:

<tag_adi parametre_adi =”deger”>

Örnek:

<body bgcolor=”blue”>

WEB sayfasında standart olarak bulunması gereken kodlar şunlardır. Bunlar sayfada mutlaka vardır. Bu kodlarla tarayıcı bunun bir WEB sayfası olduğunu anlar ve ona göre görüntüler.

<html>
<head>
<title> Sayfanın Başlığı </title>
</head>
<body>
Sayfanızın tüm içeriği: resim, yazı, video, vb.
</body>
</html>

NOT: <html>, bir WEB sayfasında bulunan ilk etikettir. Bu etiket tarayıcıya HTML belgesinin başladığı ve bittiği yeri bildirir. Bütün HTML kodları bu etiketin içinde yer almalıdır. Bu etiketin hiçbir parametresi yoktur.

NOT: Head bölümü içine yazılan title bölümüne sayfanın başlığı yazılır, tarayıcının sol üst bölümünde bulunan başlık çubuğunda görüntülenir. Basit ve bir kereye mahsus kullanıldığı için detaylandırmaya gerek duymuyorum.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Görsel Tasarım hakkında… head ve body etiketinin kullanımı?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes