Responsive Reklam Alanı

Firefox, Chrome ve IE iyi tarayıcılar, fakat varsayılan olarak optimal şekilde yapılandırılmamışlar. Size bu tarayıcılardan Mozilla Firefox’un nasıl daha konforlu, hızlı ve güvenli bir hale getirebileceğinizi göstereceğim.

Rakibine göre  görece daha yavaş olmasının yanında, işlemlerinde  birazcık incelikten yoksun  olması da eleştirdiğimiz konular arasındaydı. Fakat açık kaynaklı aracın  en büyük avantajı esnekliğinde yatıyor ve diğer hiçbir tarayıcıda Firefox’da olduğu kadar kişiselleştirilebilen ayarlar  bulunmamakta.

Kullanıcı arayüzünün kişiselleştirilmesi

Yeni Chrome bazlı ara yüzünü beğenmediyseniz, ’Classic Theme Restorer’ eklentisini kullanarak eski görünümü geri dönebilirsiniz. Ekranın sağ üst köşesindeki butona tıklayarak menüyü  açın, >>Eklentiler<<e’ tıklayın, arama kutusuna aracın ismini girin ve Kur’a tıklayın. Tarayıcınızı yeniden başlatmanız  gerekecek. İşlem unsurları yönerge barına  sürüklenip, yerleri değiştirilebilir.

Diğer bir yararlı seçenekte de boş  sayfada bulunan site ön izlemelerinin  ayarlanabilmesi. Standart bir özellik olarak Firefox sizin hangi siteleri sıklıkla ziyaret ettiğinizi tanımlıyor. Eğer burada istediğiniz bir adresin  de bulunmasını istiyorsanız. İki boş sekme açın ve birisinde istediğiniz  siteyi açın. Farenizi kullanarak adres çubuğunun sol tarafında bulunan küçük dünya simgesini tutup, boş sayfadaki ön izlemelere bırakın. Gene farenizi  kullanarak ön izlemeyi taşıyabilir, yerini düzenleyebilirsiniz.

  • Kısayol tuşları ve fare hareketleri Firefox kullanımını bir hayli kolaylaştırıyor. Fare hareketlerinin kullanımı için FireGestures (Chrome için: Smooth Gestures) aracına ihtiyacınız var. Tüm hareketleri görüntülemek için menüden >>Eklentiler <<’e girin ve FreGesture’da >> Ayarlar /Yönelimler<<’i açın.

İpucu: Sekmenin aynısını açma özelliği sürüm geçmişinde listelenmemiş.(CrtI)’e basıp ve geri yükleme butonuna sol tıklamanız gerekmekte.

Arama işlemini kısaltın

Web sitelerindeki  arama  alanlarına kısayol atandıktan sonra, Firefox’taki adres çubuğundan arama istekleri çok hızlı bir şekilde  açılabiliyor. Bunun için istediğiniz web sitesini açın, arama alanına sağ tıklayın, > Bu  arama için anahtar kelime ekle…<< ’’yi seçin ve istediğiniz kısayolu>> Anahtar kelime <<altına girin. Bu şekil de Google Maps rotalarını adres çubuğundan da aratabiliyorsunuz(Ön anahtarı kullanmak koşuluyla ) örn. (Kısayol) İstanbul’dan Ankara’ya.’ Aynı prosedür Chrome’da  da uygulanabiliyor.

Çeşitli profillerin yaratılması

Eğer tarayıcınızı başkalarıyla paylaşıyorsanız, fakat ayrı yer imleri ,ayarlar ve eklentiler kullanmak istiyorsanız, kullanıcı profilleri kurmalısınız. Önceki  sürümde bunun için >>(Windows tuşu)+ R /firefox.exe-p<< ile tarayıcı kapatıldığında profil yöneticisini açmanız gerekiyordu. Artık bu iş için kullanabileceğiniz ’Profilst’ eklentisi mevcut. Yüklemeden sonra, menüyü açın ve >>varsayılan<< girişin üzerinde fare imlecini tutun, kullanıcı ara yüzüyle profillerinizi yönetebilirsiniz. Açılan alt menüden yeni profiller yaratabilir, aralarında geçiş  yapabilirsiniz. Eğer profil ismini değiştirmek istiyorsanız bu menü noktasında  bir süre bekleyin, eğer profili silmek istiyorsanız, sadece buradaki ismini silmeniz yeterli.

Veri  koruma seçeneklerinin geliştirilmesi

Bir çok web sitesi kullanıcılarını siteyi  bir daha ziyaret etmese dahi haftalar süren periyotlarda takip eder. Bu küçük  fenomene yol açan şey üçüncü parti çerezleridir. Firefox menüsündeki ufak bir değişiklikle bunu engelleyebilirsiniz. İlk olarak >> Seçenekler/Gizlilik<< altında geçmiş için özel ayarlar kullanılsın>> ‘ı seçin >> Üçüncü taraf çerezlerini kabul et<< seçeneğini>> Hiçbir zaman << olarak belirleyin. Maksimum koruma  için firefox kapatıldığında geçmişinizin  silinmesi gerekmekte. Bunu menüdeki ilgili kutucuğu seçerek yapabilirsiniz. Son olarak Gizlilik sekmesinin üst kısmında bulunan seçeneklerde>> Sitelere izlenmek istemediğimi söyle<< ‘yi seçin. Bu özellik çok etkili olmasa da, hiçbir şey yapmamaktan iyidir.

Güvenliği artırmak

Java ve Flash gibi hataya meyilli eklentiler internetteki tehditlerden biri .Bu yüzden sadece kullanıldıklarında açık olmaları  gerekiyor. Firefox’ta varsayılan olarak, Java tıkla oynat özelliğiyle sağlama alınmış. Flash’ı izole etmek için menüden >>Eklentiler Yan uygulamalar<< ‘a tıklayın ve >> Shockwave Flash << yanındaki >> Etkinleştirmek için sor<<’u seçin. Ayrıca sıklıkla >> Yan uygulamaların güncel olup olmadığına bakın<< seçeneğini kontrol etmeniz gerekiyor, çünkü bu özellik Chome’da olduğu gibi otomatik değil. Bu değişiklilerden sonra, web sitelerindeki Flash tabanlı içerikler solgun görünecek, açmak için üzerlerine tıklamanız yeterli.

Sörf hızını artırmak

Birkaç küçük ince ayarla Firefox’un wep sitelerini daha hızlı yüklemesini sağlayabilirsiniz .Bunun için gizli ayarlar menüsündeki şifrelenmi girişleri düzenlemenize gerek yok:Tek yapmanız gereken bunu sizin için yapacak olan eklentiyi indirmek: Fasterfox.

Kurulumu bitirdiğinizde >>Add to Firefox /Şimdi kur/ Şimdi yeniden başlat << ‘a tıklayın. Fasterfox kendiliğinden yapılandırılmıştır, bu yüzden hiçbir şeyi değiştirmeniz gerekmiyor.Eğer isterseniz profiller ya da kullanıcıya özel belirlenmiş değişiklikler arasında geçişler yapabilirsiniz.Eklenti önbellekte,simultane http bağlantılarının maksimum sayısında ve bağlantı isteklerinin paralel işleminde geliştirmeler yapıyor.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Daha profesyonel bir WIN PHONE 8 Chrome Güvenliğini artırma yöntemleri?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes