Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar,

Ücretsiz maske siparişi nasıl yapılır? Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yaşanan koronavirüs vakaları ile devletimiz amansız bir mücadele vermektedir. Vatandaşlar olarak bize düşen görev ise bu süreç zarfında mümkün olduğunca evde kalmak, çalışmak zorunda olan vatandaşlarımızın da sağlığını da riske atmamak için zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamamızda fayda var.

İstisna durumlar olan ihtiyaç alışverişleri veya sağlık merkezi ziyaretlerinde de zorunlu tıbbi maske kullanılması zorunlu hale getirildi. Bu durumun fırsata çevrilmesine izin vermeyen devletimiz her haneye her hafta 20 yaş üzeri, 65 yaş altı birey başına 5 adet ücretsiz maske gönderimi sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan ücretsiz tıbbi maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak. Vatandaşlar bu hizmeti kullanarak aynı hanede bulunan aile bireyleri için ücretsiz maske talebinde bulunabilecekler.

Online başvuru sayfasında vatandaşları “Kişisel Bilgiler” – “Aile Bilgileri” ve “İletişim Bilgileri” alanları karşılayacak. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekiyor. Ücretsiz maske siparişi başvurusu e-Devlet ve e-PttAVM üzerinden yapılacak. e Devlet ve e-PttAVM ücretsiz maske başvuru sayfasında kişisel bilgileriniz ve iletişim bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

Aynı başvurusu sayfasında aile bireylerinizin T.C. Kimlik Numarası ve isim soy isimleri ile onlar için de maske talebinde bulunabilirsiniz. Güvenlik sorusunu ve verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra en alttaki ‘Maske Siparişi Ver’ butonuna basmanız gerekiyor.

e-Devlet maske başvurusu için tıklayınız…
e-PttAVM maske başvurusu için tıklayınız…

Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına eksiksiz bir şekilde riayet ederek eski sağlıklı günlerimize dönmemiz biraz daha hızlanacaktır. İşimiz yoksa dışarıda fazla vakit geçirmemeye, kalabalık ortamlardan uzak durmaya ve insanlarla temas etmekten olabildiğince uzak durarak üzerimize düşen sorumlulukları unutmayalım; Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Siber Dünya’da tuzağa düşmemek için ESET Antivirüs kullanın! HES Kodu Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes