Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, ESET Antivirüs kullanın! Siber Dünya’da tuzağa düşmeyin! Haberleşme ve bilişim teknolojilerindeki büyük gelişmeler neticesinde insanların bilgisayar ve bilgi sistemlerini kullanma talepleri de artmış vaziyettedir. Evimizdeki odadan, iş yerimize, sanayi kuruluşlarımıza, eğitim ve önemli alt yapılarımıza kadar her alanda kullanılır hale gelmişlerdir. Hal böyle olunca internet üzerindeki dolandırıcılık ve kimlik avı hırsızlığı da her geçen gün artıyor.

Özellikle, geçirdiğimiz bu zorlu süreci bile fırsat bilip koronavirüs odaklı yeni siber saldırı tekniklerini gün yüzüne çıkaran saldırganlar artış göstermeye başladı. İstenmeyen e-posta veya mesajlardaki herhangi bir bağlantıya tıklamaktan ve Bilinmeyen veya şüpheli kaynaklardan gelen ekleri indirmekten kaçının. Hileli COVID-19 hayır kurumları veya kitle fonlaması kampanyalarına, COVID-19 aşıları veya tedavileri sunan e-postalara özellikle dikkat edin.

Saldırganlar sahte banka uygulamaları gibi farklı hileler deneyebilir…

  • Her zaman kullandığınız uygulamanın resmi sürüm olduğundan emin olun. Önününe her çıkan uygulamayı ‘güvenlidir’ diye kullanmayın.
  • İşletme şartlarını okuyun.
  • Hangi mağazaların hileli uygulamaları kullandığını kontrol edin.
  • Çevrim içi ödemeler için güvenli bir tarayıcı kullanın.

Gizliliğinizi koruyarak gereken önemi gösterin…

  • Ücretsiz film, dizi yayını yapan sitelerden eklentiler indirmeyin.
  • Şüpheli reklamlara hiçbir zaman tıklamayın.
  • Kaliteli bir antivirüs uygulaması yükleyin.
  • Kullandığınız modemde başka kimlerin bağlı olduğunu gösterebilen bir program kullanın.

Koronavirüs salgını karşısında insanların bilgi edinmeye artan ihtiyacı ve bir şeyler yapma çabası, siber saldırganların dikkatini bu yöne çevirmesine neden oldu. İngiliz güvenlik yazılımı ve donanım şirketi olan Sophos; daha önce Dünya Sağlık Örgütü (WHO – World Health Organization) web sitesinin bire bir kopyasının oltalama saldırıları için kullanıldığını keşfetmiş, ardından koronavirüs ile ilgili bilgi paylaşımı vaat eden dokümanların zararlı yazılımları yaymak için kullanıldığını ortaya çıkarmıştı. 

Hürriyet Teknoloji haberde de yer alan bilgiye göre Siber saldırganların son numarası Dünya Sağlık Örgütü adına bağış toplayan kurumları taklit etmek oldu. COVID-19 Solidarity Response Fund adına bağış toplama vaadiyle dolaşan e-posta mesajlarını ele veren en büyük detay, bağışlar için kredi kartı veya banka havalesi yerine Bitcoin talep etmeleri. Bu sayede para transferini bloke edilemeyecek ve kolay izlenemeyecek bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. 

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik kuruluşu olan ESET Antivirüs ise bu süreçte bizlere güvenlik anlamında bilgisayarımızı dolayısıyla kendimizi bu tür tehditlerden koruyabilmek ve bu zor zamanları birlikte atlatmak için tüm Türkiye’yi 3 ay boyunca ücretsiz virüs programını kullanmaya davet ediyor. Çalışırken, öğrenirken, öğretirken ister Windows ister Mac OS, Linux, Android hangi sistemi kullanıyorsanız kullanın yeter ki güvende kalın.

ESET Antivirüs’ün bu denli güzel yaklaşımı beni çok memnun etti, özellikle de uzaktan eğitimin olduğu yeni sistemde bu korumanın yeri çok önemli. ESET Antivirüs’e teşekkür ediyoruz. Buradan ilgili sayfaya giderek 3 aylık ücretsiz korumanızı gerçekleştirebilirsiniz. ESET Antivirüs kullanın!

#EvdeKal #GüvendeKal

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Doğadan gelen kalite: Healing! Ücretsiz maske siparişi başvurusu nasıl yapılır?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes