Responsive Reklam Alanı

Sevgili arkadaşlar,

Takip edildiği üzere şu sıralar sanal mağazalarda indirim sezonu başladı. Bu indirimler özel haftalık veya sonbahar sezonu adı altında reklamlar ile karşımıza çıkmakta lakin bahsedilen indirimlerin Black Friday ile ilgisi yok. Yazımıza başlarken kısaca tanım yapalım; Amerika Birleşik Devleri’nde ‘şükran gününden’ sonra gelen ilk cuma gününe ‘black friday‘ deniliyor. Son dönemlerde ülkemizde farklı bir üne kavuşan Black Friday yani ‘Kara Cuma’ farklı eleştireler ile karşımıza çıkmıştı.

Black Friday Nedir?

Tarihte bu alışveriş gününe ilk defa 1961 yılında gazete manşetlerinde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O gün ise, Philadelphia’da, yapılan alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, kasım ayının son haftası olarak adlandırılan bu gün, hem vatandaşlar hem de sanal ve reel mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Ünlü  mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken vakitte açmaktadırlar, ve işçilerin çalışması daha yoğun geçmektedir.

Büyük kampanyaların gerçekleştirildiği bu indirim günü, tüketicilere uygun fiyatlı alışveriş yapabilme imkanı sunarken mağazaların ve üreticilerin de daha çok ürün satabilmelerine olanak sağlıyor. Çoğu mağaza Black Friday sırasında kapılarını erken açarak  gecenin geç saatlerine kadar satış yapmayı sürdürüyor. Bazı mağazalar ise bu süreçte 24 saat satış hizmeti verebiliyor..

İlk zamanlarda ABD içerisinde düzenlenen Black Friday, ardından Kanada ve İngiltere, daha sonrasında ise tüm dünya genelinde yaygınlaşarak uygulanmaya başladı.

Black Friday Ne Zaman Başlayacak?

2020 Şükran Günü göz önüne alındığında Black Friday 2020’nin tarihi de 27 Kasım 2020 olarak öne çıkıyor. Saat 00:00 itibari ile pek çok kategoriden paylaşılan ürünlerden indirimler görmeye başlayabilirsiniz. Bu zamanın her yerde standart olduğunu belirtelim. Black Friday önceki senelerde olduğu gibi bu sene de ülkemizde uygulanacak. Olası indirimleri, fırsatları ve kampanyaları 27 Kasım tarihinden itibaren sanal mağazalarda ve fiziki mağazalarda görebilirsiniz. 

Black Friday’in ABD’deki her Şükran Günü’nden sonraki cuma günleri düzenlendiğini tekrar hatırlatalım. Bu zaman dilimi ülkemizde de bu şekilde uygulanacak ve herhangi bir farklılık göstermeyecek. 27 Kasım Cuma günü saat 00:00 itibarıyla başlayacak olan indirim gününde her markanın kampanyaları direkt olarak bu saatte başlatmayabildiğini hatırlatalım. Kampanyaların, indirimlerin zaman dilimi firmalara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Güncel fırsatlardan haberdar olabilmek için web sitelerini sürekli olarak takip edebilir ve bildirimlerinizi ayarlayabilirsiniz. Black Friday yalnızca 24 saat uygulanan bir indirim günüdür. Bazı markalar ise bu kampanya gününü birkaç gün öncesinden indirimlere başlatabilmekte ve bazılarının da birkaç gün sonrasına kadar indirimlere devam ettiği görülebilmekte. Bu nedenle de farklı sanal mağazaları takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
“Yaay” Yerli Sosyal Medya Uygulaması Nedir? Sağlıklı beslenmek için FitYemek!
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes