Responsive Reklam Alanı

Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar? Sigorta ileride oluşabilecek ve insan hayatını veya malını tehdit edebilecek durumlara karşı hasarı ortadan kaldırmak adına, olası durumlar yaşanmadan önce  yapılan sözleşmedir. İleriye dönük hasarlara karşı mağduriyeti azaltma amacı taşır. Sigortanın bir çok çeşidi vardır. Kasko sigortası, zorunlu trafik sigortası, seyahat sigortası… Bunlardan en önemlisi de sağlık sigortasıdır. Peki bu sağlık sigortası nedir?

e sigortam3 emresupcin - Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Sağlıkla ilgili herhangi bir problemle karşılaşma durumunda, sağlık sigortası ücreti ödemeden, tedavi süreci boyunca gerçekleştirilen sağlık hizmetlerinden (hastane yatışı, ilaçla tedavi vb.) faydalanmayı sağlayan sigorta çeşididir. Temelde genel sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası olarak ikiye ayırabiliriz. Genel sağlık sigortası kişi sağlığını koruma amacı güden, olası sağlık problemlerinde sağlık harcamalarını üstlenen sigortadır. Sağlık sigortası genel şartları şunlardır;

  • Kişi reşit olduğu an (18 yaş) genel sağlık sigortası kapsamına alınır. Eğer 18 yaş altındaysa da sigortası devlet tarafından karşılanır.
  • Çalışan ve çalışmayan kişilerde bu sigortayı yatıran kişiler bakımından farklılıklar gözlenir. Çalışan kişilerin sigortası işvereni tarafından yatırılırken çalışmayan kişilerin sigortalarını kendileri yatırması gerekmektedir.
  • Şayet çalışmıyorsanız ve sigortayı kendiniz yatıracaksanız gelir testinizi yaptırıp ödemeniz gereken miktarı öğrenebilirsiniz.
  • Sağlık sigortası fiyatları evdeki kişi başına ve gelire göre değişebilmektedir. Kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az ise herhangi bir ücret yatırmadan yararlanabilirsiniz. Kişi başı ücret asgari ücretin üçte birinden fazla veya asgari ücret alanlar ise asgari ücretin üçte birinin yüzde 12’si kadar ödeme yapar.

Sağlık Sigortaları Arasındaki Temel Farklar

Özel sağlık sigortası da genel sağlık sigortası yaptırma gibi aynı amaca hizmet eden sigorta çeşididir. Özel sağlık sigortası yaptıranlar dilediği hastanede poliçede belirlenen limit ve teminatlara göre tedavi görebilirler. Bu sigortayı yaptırırken özellikle eklemek istediğiniz bir teminat varsa onu da poliçeye ekletebilirsiniz. Özel sağlık sigortası ücreti ile ilgili olarak ortalama bir fiyat vermek mümkün değildir. Sağlık durumu ve geçmişteki sağlık problemleri, poliçede belirtilen teminatlar kapsamında özel sağlık sigortası fiyatları değişebilmektedir.

e sigortam1 emresupcin 1024x422 - Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortasının aynı şey olduğunu düşünenler olacaktır. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortası belirli hastanelerle anlaşma sağlayan, SGK’lı olma zorunluluğu olan bir sigorta çeşididir. Özel sağlık sigortasında bunun gibi zorunlu şartlar bulunmamaktadır.

Sağlık Sigortası Yaptırmanın Önemi?

İnsan hayatı boyunca en önemli şey her zaman sağlıktır. Kimi zaman büyük veya küçük rahatsızlıklarla karşılaşabiliriz. Böyle durumlarda insan kendini güvenle emanet edeceği hastanelerde tedavi görmek ister. İşte sağlık sigortası tam olarak burada devreye giriyor. Özellikle özel sağlık sigortası sorgulama sonrası olumlu dönüş almanız, anlaşmalı hastanelerde ücretsiz ya da çok daha düşük ödemelerle tedavi olmanızı sağlar. Ayrıca sıra beklemeden istediğiniz saat diliminde tedavi hizmeti almanıza yardımcı olur.

e sigortam2 emresupcin 1024x247 - Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?

Özel Sağlık Sigortası Çeşitleri Nelerdir?

1) Bireysel Sağlık

2) Tamamlayıcı Sağlık

Peki bu Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatları hakkında nereden bilgi edinebilirsiniz? En iyi şekilde hizmet almanız için önde gelen sigorta şirketlerinin tekliflerine E-sigortam aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Sağlık sigortası fiyatları için bütçe ve ihtiyaç odaklı teklifler alarak beklentinizi karşılayacak poliçeleri tercih edebilirsiniz. Sağlığınızı ertelememek adına E-sigortam ile tanışın, mutlu ve huzurlu günler yaşayın.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Yazılıma Nereden Başlanır? 1 Milyon istihdam projesi
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes