Responsive Reklam Alanı

Yazılım Kodlama, gün geçtikçe büyüyen ve ilerleyen zamanlarda daha önemli bir hale gelecek işkolu. Ülkemizde dijitalleşme ve internet çağı ile hızlı bir şekilde yükselen sektörlerden biri de yazılım. İnternet koşullarında büyüyen ve değişen çoğu şey algoritma ile ilerliyor. Şirketler de bu durumda bünyelerine alacakları bireylerin algoritmalardan anlayan, yazılım ve programlama bilgisi olan insanlar olmasını önemsemekte. Yazılıma nereden başlanır yazımızda ise bu konuyu başlıklar halinde sıralayarak açıklayacağız…

Yazılıma Nereden Başlanır

 Kendinize Neden Kodlama Öğrenmek İstiyorum? Sorusunu sorun…

İlk önce yazılım öğrenmeyi gerçekten istiyor musunuz ve bu işi yaparak maddi kazanç elde etmek kendinizi mutlu hissettirecek mi? Hedefiniz, sadece yazılım işini yaparak kazanç elde etmek ise, yazılım mesleğine karşı bir tutkunluk beslemiyorsanız, yazılım öğrenme süreciniz zorlu olabilir. Bu nedenden ötürü kendinize kesinlikle ‘Ben neden kodlama öğrenmek istiyorum’ sorusunu sorun ve bu soruya dürüst bir şekilde yanıtlayın. Verdiğiniz cevap bundan sonraki hareketlerinizi belirleme konusunda direktif olacak.

Önce Kendinize İnanın

Her işe başlamadan önce ilk kural kendinize inanmaktır ve bu işin üstesinden gelebileceğiniz babında özgüveniniz size öğrenmek için gerekli kararı verecektir. Unutmamalısınız ki yazılımcıların hepsi sayısız terimi ve kodlamayı gayret ederek ve uygulama yaparak öğrendi. Bu yüzden de öğrenme süreçlerini hala sürdürüyor.

Ben bu işi yapmaya karar verdim dediğinizde, önünüzde zor ama bir o kadar da size değer katacak bir yol olacak.

Öğrenme Yolculuğunuz Devam Edecek

Yazılım, öğrenip konularını bitirebileceğiniz bir iş değildir. İçinde birçok farklı programlama dilini ve sonsuz yöntemleri barındırır. Bu işi yapmaya karar verdiğinizde sürekli olarak kendinizi güncel tutarak öğrenmeniz gerektiğinin farkında olmalısınız. Bu konuda kendinizi iyi tanımanız lazım. Güncel konulara ait bilgileri takip ederek her geçen gün kendinizi geliştirip daha iyilerini de yapabilecek bir azminiz ve potansiyeliniz var ise yazılım işinin içinde olmaktan büyük keyif alabilirsiniz.

Unutmayın ki siz en temelden başlayacaksınız ve bu durumda öğrenme süreciniz de uzun bir süre devam edecek.

Teknoloji ile Aranızı İyi Tutmalısınız

İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde neredeyse bilgisayar kullanmayan kalmasa da yazılım işi için bilgisayar kullanma yeteneğine sahip olmak maalesef yetersizdir. Bilgisayarın teknik donanımlarını benimsiyorsanız ve yaşadığınız teknik sorunları yardım almadan çözebilecek yeteneğe sahipseniz yazılımcı olmak sizin için uygun meslek olabilir. Neden mi? iyi bir yazılımcı olmak için bilgisayarın bütün yazılımsal ve donanımsal özelliklerine hükmetmek,  rastgele bir sorun durumunda el atabilmek gerekir.

yazilima nereden baslanir emresupcin - Yazılıma Nereden Başlanır?

Kodlama Becerinizi Devamlı Geliştirmelisiniz

Kodlamada her projenin kendine özgü bir süresi vardır ve her proje yeni bir serüvendir. Yani, yeni bir işe başlarken mevcut kodlama dilinizi geliştirmeniz veya yeni bir kodlama dili öğrenmeniz gerekebilir. Böylelikle her projede kendinize yeni donanımlar katma fırsatınız doğacak. Basit kodları yazarken zaman geçtikçe harika bir geliştirici olma yolunda ilerlediğinizi ve daha karmaşık kodlar yazabildiğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Bu İşe Zaman Ayırmalısınız

Hangi işi öğrenmeye başlarsanız başlayın bu o işe zaman ayırmak gerektiği gerçeğini değiştirmez. Yazılımcı olmak için ise çok fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Çünkü bu yolda birçok şeyi eğitim ile şekillendirseniz de kendinizin ortaya çıkaracağı birçok yöntem vardır. Bir programı en iyi hale getirmek için sürekli yeni teknikler deneyerek çabalamalısınız. Bunun için de ciddi anlamda bir zaman gerekir.

Ayrıca yazılım, pratik yapmadığınızda maalesef teorik bilgileri hızlıca unutabileceğiniz bir sektördür. Bu nedenle kendi ilerlemeniz için devamlı yeni projeler üretmelisiniz ve o projeleri de en iyi haline getirene kadar üzerinde çalışmalısınız.

Planlama ve Tasarlama Becerisini Elinizde Bulundurmalısınız

Güzel bir şekilde işleyen her işin altında iyi bir algoritma (belli bir sorunu çözmek veya belirli bir hedefe ulaşmak için tasarlanan yöndür.) vardır. Yoksa her şey karşılıklı olarak karışır ve işler hiç istenildiği gibi ilerlemez, gönderilmesi gereken zamanda teslim edilemez. Yazılım işi de sağlam planlama gerektirir. Yapacağınız projeye başlamadan önce; projenin aksamasına sebep olabilecek etmenleri, projenin ne kadar süreceğini, gidilen sayfada nelerin yer alacağını, hangi sekmeye hangi bağlantının verileceğini en ince detayına kadar hesaplamalısınız.

İyi bir planlama yeteneğinizin olmadığını düşünüyorsanız eğer bu konuda kendinizi geliştirmenizi gerekir. Aksi takdirde hangi işi yapıyor olursanız olun, planlama noksanlığının negatif sonuçları ile yüz yüze gelebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Google Fotoğraflar Nedir? Ücretli olacak mı? Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar?
Benzer Yazılar
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes