Responsive Reklam Alanı

Birkaç ay sonra bir yılını dolduracak olan proje hakkında kısaca bir zaman tüneli yolculuğu yapalım; 2 Ocak 2020 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1 Milyon İstihdam Projesi çalışmalarına başlandı. 20 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından da projenin duyurusu yapılmış oldu. 21 Nisan 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait web sitesi üzerinden kullanıcılar kaydolarak özgeçmişlerini oluşturup eğitimleri almaya başladı.

Eğitimlerin alınmaya başlandığı tarihten bir hafta sonra projeye Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait web üzerinden kayıt olanların sayısı 450.000’e ulaştı. Sisteme kayıt olanların sayısı ise 1 Haziran 2020 tarihinde 600.000 sayısına ulaştı. Proje sisteminde yer alan “Kayıt Ol” kısmından Mavi Kartlı ve Yabancı Uyruklu vatandaşlarımızda kayıtlarını gerçekleştirebilmektedir. 10 Temmuz 2020 tarihinde proje hakkında detaylı bilgilerin bulunduğu proje web sitesi kullanıma sunuldu. Site açıldıktan bir hafta sonra 31 yeni eğitim BTK Akademi’ye eklenerek eğitim sayısı 62’ye yükseldi. Bir ay öncesine kadar sisteme kayıtlı kullanıcı sayısı 750.000’i geçti.

1 milyon istihdam projesi emresupcin 1024x419 - 1 Milyon istihdam projesi

1 Milyon İstihdam Projesi

Arkadaşlar, proje hakkında bilgi sahibi olmak adına zaman tüneli yolculuğumuzu yaptık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazılım öğrenmek isteyen genç arkadaşlara duyuruda bulunarak 3 yıl gibi bir zamanda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlattıklarının açıklamasını yaptı.

“Evde Kal Türkiye” sloganı ile gönüllü karantina uyguladığımız bu günlerde, vaktimizi böyle bir hizmette yer alan ücretsiz eğitimlere vererek her geçen gün yükselen yazılım sektöründe donanımlı bireyler olarak yer alabiliriz. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan proje de eğitimler BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir.

BTK AKADEMİ

Nerede olursanız olun her yerden ücretsiz ve çevrimiçi erişebileceğiniz bir eğitim platformu. Geleceğin Fatihlerine bilgi teknolojileri alanında ihtiyaç duyacakları doğru ve güvenilir tüm eğitimleri sağlayabilecek bir eğitim merkezi. Alanında uzman eğitmenlerle tüm vatandaşları ücretsiz ve çevrimiçi eğitim platformunda buluşturuyor. Yazılım sektöründeki tüm yenilikleri bizim adımıza takip ederek bilgiye erişimde eşitlik sağlayacak. Yerli ve Milli kadrosu ile en yeni gelişmeleri hizmetimize sunacak eğitim platformu ve kendimizi geliştirmek istediğimiz her an yanımızda bulabileceğimiz bir akademi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu böylesine güzel bir eğitim platformunu bizlerin hizmetine ücretsiz ve her yerden erişebileceğimiz şekilde sunuyor. Halen, 13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim, bu sitede hizmet veriyor. 2020 sonuna kadar, eğitim sayısının 100’e çıkması planlanmaktadır. Bizim yapmamız gereken tek şey sisteme girip özgeçmişlerimizi kaydetmek.

Bitirilen eğitimler ve başarı sınıfları, sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak kaydedilecektir. Programı tamamlayanlar; güvenliğinden siber güvenliğe, yazılım geliştirmeden veri analistliğine kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilme imkânı kazanacaktır. Sistemde yer alan eğitimler kaliteli ve popülaritesi olan eğitimlerdir.

Böylece, içinde bulunduğumuz korona günlerini geleceğimize ışık tutacak fırsata çevirebiliriz. İstihdam projesinin daha doğrusu böyle bir eğitim programının, ülkemizin yazılımcı ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacağına inancımız tam.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Sağlık Sigortası Ne İşe Yarar? İnce Cidarlı Rulman Nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes