Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, WhatsApp’ın yürürlüğe koyacağı veri politikası beraberinde biz kullanıcıların alternatif mesajlaşma uygulamalarına olan meraklarımızı getirdi. WhatsApp’ın güncelleme kararına tepkisini dile getirenler arasında olan Elon Musk 3 gün önce ‘Use Signal’ (Signal’i Kullanın) diye tweet atmıştı. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise dün paylaşmış olduğu tweet’te Whatsapp’ın uygulamaya koyduğu yeni veri politikası nedeniyle ayrıldığını belirterek Bip mesaj programını kullandığını duyurmuştu. Bunun yanı sıra açık kaynak kodlu olduğu için Telegram ve Signal uygulamalarını da kullandığını tweet’ine eklemişti. Bu yazımızda signal nedir birlikte değineceğiz…

Signal Nedir?

Kullanıcılar, WhatsApp’ın sunduğu bir çok özelliğe Signal sayesinde ulaşabiliyor. Anlık mesajlaşma, fotoğraf veya video gönderme, grup sohbetleri ve görüntülü arama gibi özellikler Signal uygulamasında da mevcut. Signal, kendini gizliliğe önem veren bir mesajlaşma uygulaması olarak tanımlamaktadır.

signal nedir emresupcin - Signal mesajlaşma uygulaması nedir?

Bu uygulama da uçtan uca şifreleme, açık kaynaklı Signal protokol kullanılıyor. Kullanımı ücretsiz ve kolay olan uygulamanın mesajlaşma ve görüşmelere ise erişim izni yok. Signal klasik mesajlaşma dışında diğer uygulamalarda da yer alan sesli ve görüntülü arama özelliklerine sahip. Gönderilen fotoğraflar üzerinde çizim, kırpma ve döndürme dahil olmak üzere çeşitli düzenlemeler yapabilmenize olanak sağlamakla birlikte fotoğraflar için ayrıca yazı yazma aracı da bulunmaktadır. Neredeyse WhatsApp’ın sunduğu çoğu özelliği üzerinde barındıran Signal, Twitter’ın CEO’su gibi ünlü isimler tarafından da tercih edilmekte.

Signal tarafından kullanıcılarına sunulan özellikler…

  • Mesajlaşma ile birlikte görüntülü ve sesli arama özelliği
  • Aileniz, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınız ile grup sohbetleri yapabilme
  • Fotoğraf, video ve ses gibi medyaları ücretsiz gönderebilme özelliği
  • Belirli bir süre sonra kaybolan mesajların yanı sıra uygulama üzerinden ücretsiz bir şekilde sms gönderme imkânına sahipsiniz.
  • Uzun mesafe ücretlerine tabi olmadan, şehrin diğer ucundaki yaşayan insanlara yüksek kaliteli ses ve görüntülü aramalar yaparak özgürce konuşabilirsiniz.
  • Reklam, anlaşmalı pazarlamacı ve gözlemlenme hissi Signal’de yok. Bu yüzden değerli anlarınızı değer verdiğiniz insanlarla paylaşmaya odaklanabilirsiniz.

Amerikalı bilgisayar uzmanı Edword Snowden’de her gün signal kullandığını belirtmiştir. Yine Amerikalı bir kriptograf, bilgisayar güvenliği uzmanı olan Bruce Schneier’de signal hakkındaki olumlu görüşlerini dile getirmişti. Signal bağımsız ve kar amacı gütmeyen kuruluştur. Herhangi bir teknoloji şirketi ile bağı yoktur ve kullanıcı verilerine erişmez. Uygulamayı kullanabilmek için Android, iPhone & iPad, Windows, Mac veya Linux cihazlarından herhangi birine sahip olmanız yeterli.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Yerli mesajlaşma uygulaması: Dedi switch kullanarak hesap makinesi yapımı?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes