Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, bir önceki yazmış olduğumuz WhatsApp’ın zorunlu güncellemesinde; WhatsApp’ı kullanmak istiyorsak bütün kişisel bilgilerimizi facebook ile paylaşmak zorunda olduğumuzu belirtmiştik. Bu durum çoğu kullanıcının mantığına uymadığından sosyal medyada da tepkilerini dile getirerek #WhatsAppSiliyoruz etiketi altında yorumlarını belirtmekteler. Bu yazımızda WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları nelerdir değineceğiz…

alternatif mesajlasma uygulamalari emresupcin - WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulamaları nelerdir?

WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulamaları

Bip Messenger

Turkcell’in kendi çatısı altında oluşturup bütün kullanıcılara sunduğu mesajlaşma uygulaması olan BiP Messenger ile arkadaş ve aile çevrenizle sohbet edebilirsiniz. WhatsApp benzeri olarak tanımlandırdığımız bu uygulama, gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor.

Telefon numaranızı ve ardından telefonunuza sms olarak gönderilen BiP şifrenizi girdikten sonra arkadaşlarınız ile sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Rehberinizde kayıtlı bütün kişiler ile anlık mesajlaşabilir, yazdıklarınıza özel emojiler ekleyebilirsiniz. Özgürce mesajlaşmanın rahatlığını yaşatan BiP Messenger uygulamasında diğer sohbet uygulamalarında olduğu gibi mesajınızın okunup okunmadığını, uygulamaya en son ne zaman girildiğini yani son görülme zamanını görebilirsiniz.

Telegram Messenger

Telefon rehberinizde yer alan kişiler ile ücretsiz bir şekilde mesajlaşma imkânı sunan hızlı ve basit bir uygulama olan Telegram; WhatsApp’taki gibi grup sohbetleri gerçekleştirme, dosya ve resim türünde belge paylaşıp gönderme gibi temel özelliklerin yanında sohbetleri şifreleme, mesajları otomatik olarak silme gibi önemli fonksiyonlara sahiptir.

WhatsApp telefon numaranız ile kayıt olabilir ve rehberinizde Telegram kullanan kişileriniz ile ücretsiz bir şekilde mesajlaşabilirsiniz. Hızlılık ve güvenlik merkezli olan bu uygulama ile 200 kişiye kadar grup sohbeti gerçekleştirebilirsiniz. 1GB boyutundaki videoları rahatlıkla paylaşabilmenin yanı sıra Kişileriniz ile gerçekleştirdiğiniz bütün sohbetler otomatik olarak buluta kaydediliyor. Kaydetme sayesinde sohbetlerinize ve geçmiş konuşmalarınıza dilediğiniz zaman dilediğiniz cihazdan ulaşabiliyorsunuz.

Tango

Sadece Android cihazlarında ücretsiz bir görüntülü konuşma ve sohbet uygulaması olarak  kullanabileceğiniz Tango ile birkaç saniye içerisinde hesap oluşturarak nerede olursanız olun sevdiklerinizle iletişim kurabilirsiniz.

Kolay kullanımı sayesinde; Ücretsiz olarak görüntülü ve sesli sohbet yapabileceğiniz Tango ile yeni arkadaşlıklar kurabilmenin yanı sıra Tango kullanan diğer arkadaşlarınızı otomatik bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızla oyunlar oynayabilir ve metin mesajları gönderebilirsiniz. Dünya üzerinde çoğu kullanıcı tarafından kullanılmakta olan bu popüler mesajlaşma, görüntülü konuşma ve sohbet uygulamasını hemen Android cihazlarınız üzerine indirerek, sevdiklerinizle ücretsiz olarak doyasıya konuşmanın keyfini çıkartabilirsiniz.

Google Hangouts

Bu uygulama; Mesaj gönderebilmenizi, sesli ve görüntülü görüşmeler yapabilmenizi telefon, bilgisayar veya tabletiniz ile arkadaş grupları oluşturabilmenizi sağlıyor. Google’ın bu hizmeti ücretsiz ve tek yapmanız gereken uygulamayı açmak ve Google hesabınız ile giriş yapmak. Hangouts’u açtıktan sonra listeden hangi arkadaşlarınızın halihazırda Hangouts kullandığını görebilir, kullanmayanlara ise davet yollayabilirsiniz. Uygulamayı IOS işletim sistemli cihazlarınızda da kullanabilirsiniz

Mesajlaşmalarınız Google’ın sunucularına kaydedildiğinden, Hangouts, mesajlaşmalarınıza başka bir cihazdan veya bilgisayar tarayıcınız ile hangouts.google.com adresini ziyaret ederek kaldığınız yerden devam edebilmenize olanak sağlıyor. Mesajlaşmalarınızın yanlış ellere geçmesinden endişeleniyorsanız, aktive etmesi kolay bir seçenek ile ilgili mesajların depolanmasını engelleyebilir, görüşme geçmişlerini silebilir veya depolama işlemine izin verebilirsiniz.

Line

Bu uygulamada kullanıcı bilgi ve görüşmeleri 3G, 4G ve Wi-Fi dahil tüm ağlarda şifreleniyor. LINE’da kendinize özel bir ID belirleyerek telefon numaranızı kimselere vermeden iletişim kurabilirsiniz. Sizi LINE ID’nizi kullanarak ekleyen kişiler telefon numaranızı göremezler. Telefon numaranıza sahip kişilerin LINE arkadaşları listesine otomatik olarak eklenmek istemiyorsanız “Başkalarının Eklemesine İzin Ver” seçeneğini kapatabilirsiniz. Böylece sizi sadece LINE ID’nizi paylaştığınız kişiler ekleyebilir.

LINE’da tanımadığınız kişilerin bulunduğu bir grup sohbetine davet edildiğinizde grupta bulunan kişiler telefon numaranızı göremiyor. Tanımadığınız bir kişi size mesaj attığında LINE otomatik olarak  “Ekle”, “Engelle” ve “Şikâyet et” seçeneklerini sunuyor. Eğer size mesaj gönderen kişiyi tanımıyorsanız kolayca engelleyebiliyorsunuz.

Yazışmalarınızı meraklı gözlerden korumak için LINE’a şifre koyabiliyorsunuz. Diğer/Daha fazlası > Ayarlar > Gizlilik ayarlarından “Şifre Kilidi”ni kullanarak LINE’ın her açılışta şifre sormasını sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca “Sohbet Odası Ayarları”ndan tüm sohbet geçmişinizi ve sohbetler içerisinde paylaştığınız tüm dosyaları tamamen silebiliyorsunuz.

LINE’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de ileti, fotoğraf, video, bağlantı gibi paylaşımların yapılabildiği, sosyal medya yapısına sahip Timeline ve Home özellikleri. LINE’daki Timeline ve Home hareketlerinizi yalnızca arkadaşlarınız görebiliyor. Ancak burada da iletilerinizin kimler tarafından görüntülenebileceğini belirleyebiliyorsunuz. LINE’ı tüm akıllı telefonlarda (iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia), tabletlerde ve hatta bilgisayarınızda bile kullanabilirsiniz.

Skype

Skype’ın yazımızda madalya alamaması biraz talihsizlik aslında. Uygulama, mesaj göndermek, sesli ve görüntülü görüşme yapmak için oldukça faydalı. Ayrıca Microsoft hesabınızla kolayca üye olabiliyorsunuz. Maalesef dosya gönderimi söz konusu olduğunda WhatsApp kadar başarılı değil ve internet düzeyi henüz beta safhasında. Yani tüm bu özellikleri herhangi bir cihazda kullanmak isterseniz madalya sahibi uygulamalara yönelmelisiniz.

WeChat

WeChat, gizliliğinizi maksimum düzeyde gözettiğini iddia eden, pek çok özelliğe sahip, ücretsiz bir uygulama. Bu iddia ile çelişkiye düşecek şekilde, test ettiğimiz uygulamalar arasında Shake ve People Nearby özellikleri aracılığıyla yeni insanlar tanımanızı sağlayan yegane uygulama. 600 milyona varan kullanıcı sayısına rağmen Birleşik Krallık dışında pek popüler olmadığından çevrenizde WeChat kullanan birileri olma ihtimali düşük.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WhatsApp güncellemesi neleri içeriyor? Yerli mesajlaşma uygulaması: Dedi
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes