Responsive Reklam Alanı

Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür WhatsApp’ın bizlere sunduğu kabul etmemizden başka seçeneğimiz olmadığı güncellemesi gündemde. Haliyle biz kullanıcılarda WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamalarını araştırmaya koyulduk. Kullanabileceğiniz alternatif mesaj uygulamaları ile ilgili bir rehber hazırlamıştım, buraya tıklayarak yazıya ulaşabilirsiniz. Bu yazımda sizlere yerli mesajlaşma uygulaması olan ‘Dedi’den bahsetmek istiyorum…

Detaylara geçmeden önce kısaca uygulama hakkında bilgi verelim; DEDİ özel teknolojisi ile hiçbir şekilde yazışma ve görüşme kayıtlarınızı herhangi bir yerde tutmaz. Diğer haberleşme uygulamalarından ayıran en önemli özelliği güvenilir olması. Yapacağınız tüm sesli ve görüntülü aramalarınız, her şey üst düzey güvenlik protokolleriyle uçtan uca şifreleniyor. Gönderdiğiniz mesajları okunduktan belli bir zaman sonra silinmesini sağlayabilirsiniz. Yurt içi veya yurt dışı bütün görüşmelerinizi HD kalitesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Yerli Mesajlaşma Uygulaması: Dedi

Bilgi Teknolojileri ve İnternet Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilerek uçtan uca şifreleme koruması barındıran Dedi uygulaması bu günlerde dikkat çekiyor. Uygulama tasarımı ve kolay kullanılabilirliği ile dikkatleri üzerine çeken Dedi uygulaması uzun zamandır App Store ve Google Play gibi uygulamalarda yerini almaktadır.

yerli mesajlasma uygulamasi emresupcin - Yerli mesajlaşma uygulaması: Dedi

Dedi uygulama özelliklerine maddeler halinde değinelim;

  • Uçtan uca şifrelemenin yanı sıra kaybolan mesajlarla da WhatsApp karşısında alternatif mesajlaşma uygulamaları arasındadır.
  • Uygulamanın sade ara yüzü, hızlı ve kolay medya ve doküman gönderimi, çıkartma niteliğinde emojileri, hareketli resim gönderimi, sesli mesaj gibi çoğu mesajlaşma uygulamalarında yer alan özellikler dedi uygulamasında da mevcut.
  • Okundu bilgisi gibi temel WhatsApp özellikleri ve son görülme ile çevrimiçi olma özelliği Dedi’de şu an için yer almamaktadır.
  • Kullanıcıların verilerini paylaşmaması, kaybolan mesajlaşma desteği vermesi gibi özellikler ise Dedi uygulamasının öne çıkan özellikleri arasında yerini almaktadır.

Az önce belirttiğimiz üzere yerli mesajlaşma uygulaması olan Dedi’nin 2018 yılında BTİDER tarafından geliştirilmiş olması, güvenilirlik bakımından ön plana çıkmasını sağlıyor. Herhangi bir mesajlaşma uygulamasından beklenen temel özellikleri barındıran Dedi, standart kullanıcılar için ideal bir uygulama. Lakin rakip uygulamalara göre eksikler özellikleri gözünüze çarpıyor olabilir. WhatsApp’a alışkanlığın olduğunu varsayarak Dedi’nin ilk kullanım zamanlarında biraz zorlanabilirsiniz. Bunlara rağmen Dedi sayesinde reklamsız, verilerin üçüncü taraflarla paylaşılmadığı bir sisteme sahip oluyorsunuz.

Dedi yerli mesajlaşma uygulaması Android versiyonuna buradan, IOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulamaları nelerdir? Signal mesajlaşma uygulaması nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes