Responsive Reklam Alanı

Merhaba değerli takipçiler, bugün sizlere askıya alınan twitter hesabı nasıl açılır onu anlatacağım. Sırf sizlere bu yazıyı yazabilmek için hesabımı askıya aldırdım demek isterdim; lakin planlarım haricinde gelişen bir olay oldu. 15 Aralık 2020 tarihinde (2020’nin son düzlüğü dediğim zamanlar) attığım bir tweet neticesinde hesabımda sıra dışı etkileşimler oldu ve twitter yönetimi hesabımı askıya aldı. Konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmadan sorunu nasıl çözdüğüm konusuna geleyim. 🙂

askiya alinan twitter hesabi1 emresupcin - Askıya alınan twitter hesabı nasıl açılır?

Askıya alınan twitter hesabı nasıl açılır diye google’da çok araştırma yaptım ama içime sinen yine twitter’ın yönlendirme formu oldu.

Şöyle ki; Hesabım askıya alındıktan sonra şifre değiştirme ya da bağlı olan uygulamaları kaldırmak herhangi bir işe yaramadı. Twitter Yardım Merkezi internet adresine girerek ‘Hesabın askıya alınması veya kilitlenmesine itiraz etme’ formunu doldurup twitter desteğe gönderdim. Şimdi burada dikkat etmemiz gereken olay formu samimi ve doğru bir şekilde doldurup göndermek. Nasıl mı?

Askıya Alınan Twitter Hesabı Nasıl Açılır?

  • İlk olarak bu durum neden kaynaklandı onu bilmemiz gerekmektedir. Yani gerçekten twitter kurallarını veya hizmet şartlarını ihlal ederseniz işiniz daha zor. Zordan kastım; Taciz, yasa dışı, terörizm, şiddet veya nefret söylemi içeren bir tweet attığınızda hesabınız kalıcı olarak askıya alınabilmektedir.
  • Hesap güvenliğiniz tehlikede ise; kontrolünüz dışında gelişen olaylar neticesinde spam aldıysanız hesabınız sizin gerçek kişi olduğunuzu doğrulamak için hesabınızı askıya alabilmektedir. Benim başıma da gelen böyle bir olaydı zaten.
  • Hesabıma eklenilen bir uygulama kontrolüm dışında tweet atarak hesabımın kilitlenip askıya alınmasına neden oldu. Bende az önce söylediğim gibi durumu twitter’a form doldurarak anlattım.
twitter help emresupcin - Askıya alınan twitter hesabı nasıl açılır?

Yukarıda yer alan ekranda askıya alınma sorunu ile nerede karşılaştığınızı (twitter web, twitter mobil,…) belirterek; sorunun tanıtımını en doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. Formu doldurup gönderdikten sonra mail adresinize twitter’dan bir e-posta gelecektir. Gelen e-posta ise; Hesabınız ile ilgili itiraz başvurusunun twitter’a ulaştığını belirterek; sizden e-postanıza erişebildiğinizi doğrulamak adına e-postaya yanıt isteyecektir. Sizde durumunuzu güzel bir şekilde anlatan sorunu yazıp göndermeniz durumunda raporunuz incelenmeye alınacaktır. Ne kadar ayrıntılı bir şekilde sorunuzu yazarsanız işiniz o kadar kolaylaşacaktır. Kişisel hesabım 15 Aralık 2020’de askıya alındı 11 Şubat 2021’de normale döndü. Hesabı askıya alınanların; formları ve twitter’ın incelemesi açısından 2 ay gibi bir zaman çok değil esasında. Twitter’dan tarafıma gelen mail şu şekilde;

Merhaba,
Hesabınızı yeniden erişime açtığımızı bildirmek için size ulaştık. Tekrar giriş yapmakta sorun yaşarsanız bir şifre sıfırlama e-postası istemeyi deneyin.
Takip ettiğiniz hesapların ve takipçilerinizin sayılarının normale dönmesinin bir saat kadar alabileceğini lütfen unutmayın. 
Bize tekrar ulaşmanız gerekirse, bu hesaba gönderilen yanıtlar izlenmediği için lütfen Twitter uygulamanız veya formlar sayfamız üzerinden bir bildirim oluşturun. 
Teşekkürler,
Twitter

Arama Terimleri: https://emresupcin com/2021/02/13/askiya-alinan-twitter-hesabi-nasil-acilir/
Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Eset antivirüs programı çeşitleri? Ping nasıl düşürülür? Ping Nedir?
1 Yorum
  1. Yazar

    Yıllardır kurallara uygun olarak paylaşım yaptığım fan hesabım hiçbir uyarı yapmaksızın askıya alındıve bunu girince gördüm. biraz mail atıp uğraşınca kalıcı olarak askıya alındı.ve güvenlik uyarı penceresinde yoktu hesabım ın nasıl açım

Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes