Responsive Reklam Alanı

Değerli okurlar, özellikle adobe‘nin video düzenleme yazılımları ile oluşturulan ve aldıkları render neticesinde; yüksek boyutlu videolar whatsapp veya mail olarak gönderilemiyor. Ayrıca telefondan veya video kamerasından çekilmiş yüksek kalitede olan; büyük boyutlu videoları da başkasına göndermede sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu yazımızda elimizdeki dosyanın kalitesi bozulmadan video boyutu küçültme nasıl yapılır anlatacağız. Yapacağımız video boyutu küçültme işlemlerinde ufak bir bilgisayar programı kullanacağız.

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?

Aşamalara başlamadan önce kısa bir örnekten bahsedeceğim. Adobe After Effects programı ile yapmış olduğum bir çalışmayı render aldım; Render sonucunda bilgisayarımda oluşan videonun boyutu 1,37 GB’tı. Sizlere anlatacağım bu programdaki aşamaları kullanarak videonun kalitesini hiç düşürmeden; kopya bir şekilde 8 MB boyutunda aynı videodan oluştu. Kullanacağımız açık kaynak video dönüştürücüsü programının ismi HandBrake.

video boyutu kucultme emresupcin - Video boyutu küçültme nasıl yapılır?
  • İlk olarak HandBrake resmi sitesini ziyaret ederek programı indirip bilgisayarımıza kuruyoruz. Kurduktan sonra uygulamamız Türkçe dilinde açılacaktır.
  • Uygulama açıldıktan sonra işlem yapacağımız videoyu solda bulunan Dosya kısmına tıklayarak açıyoruz. Dilerseniz sürükle bırak yöntemi ile de videonuzu uygulamaya aktarabilirsiniz.
  • Videonuz uygulamaya aktarıldıktan sonra; videonun kopya çıktısını kayıt edeceğiniz yeri Araştır butonuna tıklayarak seçin.
  • Burada dilerseniz programın kendi biçimlendirdiği ayarları kullanıp üst kısımda bulunan Kodlamaya Başla butonuna tıklayabilirsiniz. Dilerseniz de Preset listesinden önceden ayarlı dosya biçimlerini kendiniz seçebilirsiniz. Burada General, Web, Devices, Matroska ve Production olarak 5 seçenek daha sizlere belirtilmiştir.
  • Bu kısımlardan genel olan yani General ve Web seçeneklerinde yer alan seçenekler sizin işinizi görecektir. Dilerseniz diğer seçeneklerdeki ayarlamaları da seçebilirsiniz. Örneğin General – VeryFast 1080p30 seçeneğini seçelim.
  • Özet kısmının altında bulunan Biçim listesinden video biçimini değiştirebilirsiniz.
  • Boyutlar kısmından genişlik ve yükseklik cinsinden videonun boyutunu ayarlayabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemler yapıldıktan sonra Programın üst kısmında bulunan yeşil ibare ile belirtilen Kodlamaya Başla butonuna tıklayarak videonuzu dönüştürme işlemini başlatmış olacaksınız. Örneğin ben iPhone cihazımda bulunan 50 MB’lık videoyu (20 saniye uzunluğunda) video boyutu küçültme programındaki ayarlar ile kalitesi bozulmadan 10 MB’a kadar düşürdüm. Yapmış olduğumuz bu işlemler sayesinde videolarınızı mail ve whatsapp yolu ile arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Paylaşmak Güzeldir
Yazar
Yazar
Bilgisayardan instagrama video yükleme nasıl yapılır? Microsoft Outlook nedir?
Bir yorum yazın
Siz de düşüncenizi belirtebilirsiniz.

Emre Supçin * Ecceplus WordPress Themes